Raudonplaukiai iš Apple reikalauja savo šypsenėlių

Tema: Apple

Apple įrenginių vartotojai pamena kilusį šurmulį dėl gėjų Emoji „šypsenėlių“ bei tai, kad neseniai atsirado galimybė „šypsenėlėms“ suteikti ir odos spalvą. Tačiau kas galėjo pagalvoti, kas savo teises pradės demonstruoti ir iš Apple „savo“ šypsenėlių reikalauti raudonplaukiai?

Kurdami naujausią Emoji rinkinį iOS ir OS X vartotojams, kuriame daugiau nei 300 naujų šypsenėlių - Apple, atrodo, pasistengė nieko nenuskriausti: nei skirtingų rasių, nei tautybių, nei seksualinės orientacijos atstovų. Pasirodo stengėsi nepakankamai, nes pamiršo apie raudonplaukius.

Prieš kelis mėnesius, leidinio „Ginger Parrot“ redaktorė Emma Kelli tapo atitinkamos peticijos Apple „Redheads should have emoji, too!“ iniciatore. Vartotojai, nuo prigimties besidžiaugiantys ugniniais plaukais bei manantys, kad Apple nepelnytai juos pamiršo ir reikalauja savo šypsenėlės.

„Natūralių raudonplaukių planetoje mažiau nei 2%, tačiau tai 138 000 000 iPhone vartotojų laukiančių kada išmuš jų valanda“, - rašoma kreipimesi. Šiai dienai peticija surinko jau daugiau nei 13 000 ir kiek mažiau nei 2 000 trūksta, kad ji įsigaliotų. Jei esate ugninių plaukų savininkas ar pritariate šiam reikalavimui, galite palaikyti raudonplaukius kovoje už teisę turėti savo šypsenėlę peticijos puslapyje.

Mes ko gero dar nepriaugome iki tokio savo teisių supratimo ir tokie reikalavimai neretai atrodo kiek „savotiški“, tačiau Apple, greičiausiai, į šį reikalavimą pažiūrės rimtai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 7 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Debilizmas....
    Gal Baltijoms šalims reikėtų pradėt skųstis, kodėl nėra jų kalbų iOS įrenginiuose...

  2. Nesvarbu jog stogas surudijas, uztai rusy dregna

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų