Apple sako norinti, kad „emoji“ taptų labiau multikultūrinė

Temos: Apple, iOS, macOS
Emoji

Emoji - 絵文字 arba えもじ (japoniškas tarimas [emodʑi]) tai ideogramos ar šypsenėlės naudotos japonų elektroninėse žinutėse bei interneto svetainėse ir vėliau paplitusios po visą pasaulį.

Emoji simboliai naudojami norint vienu simboliu išreikšti emociją, mintis, reakciją į ką nors ir pakeičia žodžius ar net ištisus sakinius.

Apple atstovas spaudai sako, jog Apple dirba atnaujindama ir praplėsdama emoji sąrašą bei bendradarbiaudama su Unikodo konsorciumu, kurio nare yra bei siekia, kad šie simboliai skirtingose platformose būtų atvaizduojami teisingai.

Viena iš priežasčių kodėl Apple stengiasi praplėsti emoji „šypsenėlių“ pasirinkimo galimybes yra ta, kad šis, iš pirmo žvilgsnio atrodytų nekaltas „dalykas“, kai kuriose šalyse sukėlė gana didelį šurmulį ir net vadinamas rasistiniu dėl mažo „odos spalvos“ pasirinkimo žmonių „figūrėlėse“ galimybių.

Nežiūrint to, kad Apple plečia savo jau daugiau nei 400 paveiksliukų turinį emoji piktogramų sąrašą, ji kaip jai ir įprasta neinformuoja apie jokias datas ir atnaujinto, platesnio emoji pasirinkimo pasirodymo belieka tik tikėtis greičiau nei išvysime iPhone 20.

Paskutinis didesnis Apple emoji atnaujinimas buvo išleistas 2012 metais, kai kompanija, kaip iOS 6 dalį, simbolių rinkinį papildė gėjų ir lesbiečių poromis.

Norėdami įjungti emoji iOS įrenginiuose:
  • atidarykite Settings aplikaciją
  • pasirinkite: General > Keyboard > Keyboards > Add New Keyboard… ir iš sąrašo pasirinkite Emoji
  • pridėję į klaviatūrų sąrašą Emoji - savo žinutėse galite naudoti šiuos simbolius perjungią klaviatūrą įprastu būdu - paspaudę ant šalia tarpo klavišo esančio gaublio piktogramos
Kaip naudoti Emoji OS X

Apie tai kaip į OS X rašomą tekstą įterpti „emoji“ skaitykite straipsnyje OS X Mavericks klavišų kombinacija Ctrl-Cmd-(tarpas). OS X Messages aplikacijoje tai padaryti galite paspaudę ant dešinėje žinutės rašymo pusėje esančios šypsenėlės piktogramos.

Ar dažnai naudojate „emoji“ simbolius savo žinutėse?

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų