Savaitės naujienų apžvalga: 3-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

Apie vis mažėjantį Apple nemokamai siūlomo turinio kiekį, Apple Watch ir keičiamą elektroninę šio įrenginio dalį, kiek svarbūs iPhone dėklai apsaugantys juos nuo dūžių bei kitos naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai.

  • Programuotojai kuriantys aplikacijas Apple įrenginiams puikiai žino, kad persiuntę savo aplikacijas Apple patikrai, jie gali tikėtis (jei viskas gerai) tos aplikacijos patvirtinimo per vidutiniškai 10 dienų. Tačiau Je Suis Charlie aplikacijos kūrėjai laukti nenori ir paprašė Apple aplikacijos peržiūros skubos tvarka, bei išsiuntė laišką Tim Cook prašydami „užtarti“. Po dešimties minučių jie gavo iš Cook’o asistento atsakymą, kad aplikacija bus peržiūrėta valandos bėgyje ir dabar ji jau iTunes App Store.
  • Spotify pasitiko 2015 metus su 15 milijonų mokančių vartotojų.
  • Muitinėje į nemalonę pateko kinietis, matyt, neteisingai interpretavęs informaciją apie dėvimą Apple elektroniką. Jį muitinėje sulaikė, po rūbais kūną apsivyniojusį 94 iPhone, kuriuos jis bandė tokiu būdu pernešti iš Honkongo, kur jie pigesni, į Kiniją.
  • Apple App Store atsirado papildomi skirsniai skirti vaikų žaidimams aplikacijas sugrupuojantys iki 5 metų, 6–8 ir 9–11 metų vaikams.
  • Jei jums kartais į rankas patektų Samsung telefonas ir nežinotumėte ką su juo daryti, vieną iš panaudojimo būdų rasite žemiau esančiame video.
  • Apple padidino savo Bostone esančio biuro patalpas išnuomodama papildomą plotą Siri komandai. Pagal išnuomotą plotą galima spręsti, kad tai galėtų būti maždaug 65 žmonių komanda.
  • Nauji, Japonijos kompanijos NITTO sukurti, iPhone 6 ir iPhone 6 Plus skirtas dėklas leidžia šiais telefonais žongliruoti kaip nunčakais.
  • Eilė teksto fragmentų aptiktų iOS 8.1.2 kode leidžia manyti, kad greitai iOS gali atsirasti ir lenkų, čekų bei slovakų kalbų palaikymas.
  • Kompiuterių pardavimo rezultatų kreivė pradėjo kilti į viršų, tačiau vis dar yra neigiamoje skalės pusėje. Nežiūrint to, kad didžiųjų kompiuterių gamintojų pardavimai paskutinio 2014 metų ketvirčio metu kilo: HP (15,1%), Dell (8,5%), Lenovo (4,9%), bendrame rezultate kompiuterių rinkos augimas vis dar neigiamas: –2,4%. Didžiausiu augimu kompiuterių rinkoje gali pasidžiaugti Apple. Jos Mac kompiuterių pardavimai 2014 metų 4-o ketvirčio metu kilo 18,9%.
  • Mančesterio policija aptiko iš iPod nano pagamintą skimerį, kuris pritaisytas prie bankomato skenavo įvedamus pin kodus. Daugiau informacijos rasite The Telegraph straipsnyje.
  • 11 metų, nuo 2004, Apple eilės šalių Apple ID savininkams nemokamai leisdavo atsisiųsti „savaitės singlo“ muzikinį kūrinį. Nuo 2015 metų šią savo tradiciją Apple nutraukė ir dainų nemokamai nebedalins. Šios kalėdos praėjo ir be tradicinio „12 Days of Christmas“, kurio metu 12 dienų Apple savo vartotojams nemokamai dalindavo aplikacijas, muziką, video ir knygas. Savaitės aplikacijos vis dar nemokamai dalinamos iTunes Store ir tikėkimės šios tradicijos Apple nenutrauks.
  • Internete pasirodė informacija, kuri leidžia manyti, kad Apple Watch „vidurius“ bus galima atnaujinti, t.y. bus įsigijus naujus vidurius įstatyti į turimą Apple Watch ir šis įgaus naujų galių.
  • Credit Suisse apklausos metu išaiškėjo, kad 1 iš 6 (18%) iPhone 6 arba iPhone 6 Plus vartotojų tikrai planuoja pirkti Apple Watch. Tikrai nepirks taip pat 18%. Galbūt pirks atsakė 11%, „Gal…“ atsakė 27%, tikriausiai ne - 27%.
  • Pagaliau Apple į teismą padavė ne Samsung. Reuters praneša, kad trečiadienio rytą Apple pateikė Kalifornijos teismui ieškinį prieš kompaniją Eriksson, kaltindama ją kelių, Apple priklausančių, belaidės technologijos patentų susijusių su LTE ir nesančių būtinų industrijai naudojimu. Švedų kompanija, žinoma, savo ruožtu apskundė teismui Kalifornijoje įsikūrusią iPhone gamintoją.
  • Skype atnaujino savo iOS skirtą aplikaciją papildydama ją keliomis funkcijomis bei patogumais. Microsoft taip pat paskelbė apie Skype skirtos iOS „Pre-Release“ programą leidžiančią vartotojams išbandyti galutiniams vartotojams neskirtas versijas. Tokiu būdu Microsoft tikisi sulaukti iš vartotojų atsiliepimų apie klaidas bei pasiūlymų. Jei domina dalyvavimo tokioje programoje galimybė, daugiau informacijos rasite Skype bendruomenės puslapyje.
  • Įdomus iMac konceptas savo forma primenantis maždaug prieš 30 metų išleistą Mac.
  • Google paskelbė apie būsimus pasikeitimus savo iOS įrenginiams skirtoje Google Translate aplikacijoje. Joje atsiras galimybė naudoti iPhone, iPad ar iPod touch kamerą ir tokiu būdu, pritaikius teksto atpažinimo funkciją versti tekstą net vaizduose.
  • Pasirodė gandų, kad sekančio iPhone didžiausia naujovė bus du foto sensoriai ir todėl bus galima daryti kokybiškesnes nuotraukas riboto apšviestumo zonose, bei vaizdai bus su mažiau skaitmeninio triukšmo ir didesniu gyliu. Tokius, dvigubi foto jutikliai jau naudojami HTC One M8 ir Huawei Honor 6 Plus telefonuose.
  • iDeal ir iDream parduotuvėse atsirado 64GB ir 128GB iPhone 6. Tiesa, čia 64GB iPhone 6 kaina 70 € aukštesnė nei Apple Store. 128GB iPhone 6 iDeal ir iDream parduotuvėse kainuoja 989 €, o Apple Store 899 € - 90 € skirtumas mūsų nenaudai.
  • Apple išleido OS X 10.10.2 beta 5 (14C99d) skirtą programuotojams. AppleSeed nariams atnaujinimo dar nėra.
  • JAV patentų biuras patvirtino naują Apple patentą, kuriame aprašomas Touch ID duomenų perdavimas į kitus įrenginius per iCloud.
  • Apple gavo teisę ir dar į vieną patentą: spyruoklinį iššokantį „home“ mygtuką, kuris gali būti naudojamas kaip žaidimų manipuliatorius.
    Apple spyruoklinio „home“ mygtuko patentas
  • Apple po savo sparneliu priglaudė Beats palaikymą ir atsisakė anksčiau Beats naudotų trečių šalių kompanijų paslaugų.
  • Apple Swift programavimo kalbos populiarumas auga kaip ant mielių. JavaScript, PHP ir Java vadovauja šiam populiariausių programavimo kalbų paradui, o Objective-C įsitaisiusi pirmame dešimtuke.
    programavimo kalbų populiarumo grafikas
    Grafikas: RedMonk
  • Kiek svarbi iPhone apsaugą suteikiantys dėklai? Kartais iPhone iškrenta iš rankų ir visas jo ekranas suskyla, tačiau turint Urban Armom Gear jis nedūžta išmestas net ir iš 30km aukščio (tipo išmestas).
    Žinoma, tai nėra tikrasis „drop-test“ nes kritimas buvo saugomas ir parašiuto, o kas buvo iš tiesų testuojama nelabai aišku.
  • Panašu, kad dviejų Samsung dizainerių (kurių vienas laiko iPhone, o kitas jį apvedinėja pieštuku ant popieriaus baigėsi). Išleidusi Galaxy S5 ir sulaukusi kritikos lavinos, Samsung atleido savo dizainerį Li Min-chuku ir priėmė naują Li Don-tae, kuris vadovavo Londono kompanijai, kurioje kažkada dirbo Jony Ive.
  • Pirmą kartą Google aplikacijų parduotuvėje aplikacijų daugiau nei Apple App Store. 2014 metus Google užbaigė su 1,43 mln. aplikacijų savo Google Play, tuo tarpu Apple iTunes Store yra 1,21 mln. aplikacijų.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Koks juokingas ir nesąmoningas iMac!

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų