Savaitės naujienų apžvalga: 2-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

Apie galimybę mokamas iOS aplikacijas naudoti nemokamai, Bill Gates geriantį vandenį iš „šūdų“ bei kitas naujienas, kurioms nebuvo skirti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Internete pasirodžiusios neva iš Foxconn „nutekintos“ iPad Pro nuotraukos leidžia manyti, kad naujasis 12″ iPad turės stereo garsiakalbius.
  • Neaišku dėl ko praeitą savaitę dingusi iš iCloud Photos aplikacija, šią savaitę vėl atsirado. Ir nors piktogramos nėra tiesioginė nuoroda į icloud.com/#photos veikia.
  • Dizainerė kūrybai naudoja Apple Trackpad’ą ir savo nosį

    Daugiau informacijos apie dizainerę, jos kūrybinę aplinką bei darbus rasite jos svetainėje looknohands.me.
  • Bank of America išleido Apple Pay reklamą
  • Trečio 2014 metų ketvirčio metu pasaulyje parduota 456 milijonai mobilių telefonų ir iš trijų parduotų mobilių telefonų du yra išmanūs. Įdomus tas faktas, kad legendinė mobilių telefonų gamintoja Nokia, net ir po to kai ją įsigijo Microsoft išlieka antroje vietoje pagal telefonų pardavimus, tiesio jos dalis greitai mažėja.
    Infographic: Nokia Remains 2nd Largest Mobile Phone Vendor (For Now) | Statista
    Grafikas: Statista
  • Internete pasirodė informacija teigianti, kad Apple Watch pardavimuose turėtų atsirasti iki kovo pabaigos.
  • Kai kurie iPhone 6 vartotojai JAV pradėjo skųstis, kad atstačius iš backup ar po gamyklinių parametrų atstatymo įdiegus iš naujo su Apple Pay susietos kortelės tapo neaktyvios šioje paslaugoje. Daugeliui tų, kas kreipėsi pagalbos į Apple, iPhone gamintoje telefonus pakeitė kitais.
  • Greitai galime savo rankose laikyti iPhone kuris lankstosi ir taip ir turės būti. JAV patentų biuras patvirtino Apple patentą, kuriame naudojamos lanksčios ir tąsios dalys. Apple įrenginio, kuriame naudojamos lanksčios ir tąsios dalys patentas
  • Apple duomenimis, iOS 8 įdiegta 68% visų suderinamų iOS įrenginių.
  • Mail Pilot aplikacijos, turinčios daug naudojimosi elektroniniu paštu reikalingų ir daugelyje aplikacijų trūkstamų įrankių, kūrėja išleido savo naujos, dar tik pasirodysiančios Mail Pilot 2 aplikacijos pristatymo video.
  • Apple 2015 metų sausio 27 dieną paskelbs savo 1-o 2015 metų ketvirčio finansinius rezultatus.
  • Sausio 7 dieną Apple naršyklei Safari sukako 12 metų - 2003 metų sausio 7 dieną, Macworld parodoje vykusioje San Franciske Steve Jobs pasauliui pristatė Safari 1.
  • Ne kasdien gali pamatyti Bill Gates geriantį iš šūdų padarytą vandenį…
  • Penktadienį iPhone sukako 8. Prieš aštuonerius metus, 2007 metų sausio 9 dieną, Steve Jobs pirmą kartą pasauliui pristatė iPhone.
  • Beveik pusė Mac kompiuterių dabar įdiegta OS X Yosemite operacinė sistema ir tai reiškia, kad Yosemite yra greičiausiai įsisavinama OS X versija. Viena iš tokio spartaus įsisavinimo priežasčių yra ta, kad Apple leido ir paprastiems vartotojams išbandyti naują OS X versiją dar iki jos oficialaus galutinės versijos paskelbimo. Kita, tokį spartų įsisavinimą įtakojusių priežasčių yra ta, kad OS X Yosemite kompiuteriams keliami reikalavimai nėra labai aukšti ir Mac kompiuteriuose išleistuose dar 2007 metais Yosemite gali būti įdiegta. OS X Yosemite įsisavinimas iki 2015 sausio
  • Nors daugelis mūsų stengiasi kiek galima mažiau spausdinti, o ir paskutiniu metu technologijos giliai įsismelkusios į musų bendravimo įpročius leidžia beveik nespausdinti, tačiau yra situacijų kai pasiųsti duomenis į spausdintuvą vis tik tenka. Worldlabel sukūrė nemokamus etikečių ruošinius skirtus Pages aplikacijai. Jei tenka spausdinti etiketes, greičiausiai ten rasite jums tinkamą ruošinį.
  • Teisėjas William Alsup panaikino kaltinimus Apple, kur pastaroji buvo kaltinama, kad 2010/2011 metais išleido MacBook Pro kompiuterius žinodama, kad jų pagrindinė plokštė turi defektų. Ši byla nėra ta pati, kurt Apple kaltinama blogais GPU 2011 metų MacBook Pro kompiuteriuose, kuriuos pakeisti vartotojams kainuoja 600 USD.
  • Galimas dalykas, kad sekančią savaitę (antradienį-trečiadienį) turėsime galimybę savo iOS įrenginiuose įdiegti iOS 8 atnaujinimą (nors tai gali būti ir dar viena beta versija)
  • Įsigaliojus naujoms App Store taisyklėms kai Europos Sąjungos šalims skirtose iTunes Store įsigytas aplikacijas galima „grąžinti“ per 14 dienų, atsirado galimybė nesąžiningiems vartotojams mokamas aplikacijas naudoti nemokamai. Tereikia įsigyti aplikaciją ir paskui jos atsisakyti. Jei iš savo iOS įrenginio jos neištrinsite - galėsite ja naudotis ir toliau. Atnaujinimų, tiesa, tokioms aplikacijoms negausite. Kol kas nėra žinoma, kaip Apple kovos ir ar kovos su tokiu nesąžiningu ir nelegaliu aplikacijų naudojimu.
  • Apple Pay skinasi savo kelią į pasaulį. Be žinių, kad ši paslauga greitai gali tapti prieinama Jungtinės Karalystės vartotojams, Internete pasirodė žinių, kad iki kovo mėnesio šia paslauga gali pradėti naudotis ir iPhone vartotojai Kanadoje.
  • Internete pasirodė gandų, kad Apple ruošia naują MacBook Air modelį, kuris bus plonesnis už dabartinį 11″ MacBook Air. Tokio plonumo pasiekti Apple galės atsisakydama dabar kompiuterio įkrovimui naudojamos MagSafe jungties ją pakeitusi USB Type-C jungtimi, leidžiančia ne tik įkrauti kompiuterio akumuliatorius bet ir perduoti duomenis. Vienintelė sąsaja, kurią turės naujasis MacBook Air bus skirta ausinėms. Sakoma, kad naujojo MacBook Air ekrano skiriamoji geba bus aukštesnė už dabartinių šios šeimos kompiuterių. Daugelį vartotojų MagSafe atsisakymas gąsdina. Manau nereikėtų to bijoti, nes nauji procesoriai tokie kaip Intel Core M yra daug mažiau ėdrūs elektros energijai, be to Apple gali rasti ir geresnį sprendimą magnetiniam MagSafe, kuris galės būti naudojamas ir plonyčiame kompiuterio korpuse.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų