OS X žymų (tags) rinkiniai Dock juostoje

WWDC 2014 OSX Yosemite-Dock

OS X Mavericks pristatytos failų ir aplankų organizavimas pagal jiems suteiktas žymas (tags) yra naudingas pagalbininkas, tieks kam standartinių rūšiavimo priemonių nėra gana.

OS X failų žymėjimo (tag’inimo) funkcija suteikia papildomas galimybes failams ir aplankams suteikti papildomus atributus, o OS X Mavericks pristatyta organizavimo pagal žymas funkcija šią, failų ir aplankų žymėjimo, galimybę padaro dar naudingesnę.

Įprastai norint pamatyti visus failus, kuriems priskirta viena ar kita žyma reikia naudotis Finder, tačiau yra ir nedokumentuota galimybė prie tokių failų rinkinių greita prieiti ir iš OS  X Dock juostos ir tokiu būdu išvengti vieno papildomo žingsnio - Finder aplikacijos atidarymo.

Jei savo failų organizavime naudojate „Tag’us“ ir dažnai tenka šiuos failus ar aplankus atidarinėti - patogu turėti jų atskirtą rinkinį OS X Dock juostoje:

  • atidarykite Finder aplikacijos langą, kuriame matote žymas (tags). Jei nematote Finder lange šoninės juostos iš Finder meniu pasirinkite View → Show Sidebar.
  • šoninės Finder aplikacijos juostos apačioje pamatysite Tags. Jei nematote pačių žymų - užvažiuokite pele ant Tags ir paspauskite ant dešiniau pasirodysiančio užrašo Show.
  • pasirinkite reikiamą žymą ir pertempkite ją į OS X Dock juostą šalia kitų aplankų rinkinių (dešinė Dock juostos pusė)
  • paspaudę dešinį klavišą iš kontekstinio meniu pasirinkite nustatymus nurodančius kaip, kad failai ir aplankai esantys šiame rinkinyje būtų atvaizduoti.

Jei esate pertemptą į Dock juostą žymą priskyrę kokiems nors failams ir/ar aplankams - juos matysite paspaudę ant OS X Dock juostos žymos rinkinio piktogramos.

Užvedus pelės žymeklį ant žymų rinkinio patalpinto Dock juostoje pasirodo keistas failo pavadinimas turinti tag plėtinį, o paspaudus dešinį klavišą, kontekstiniame meniu tarp parinkčių yra ir „com_apple_SearchSystemFilesAttribute“ rūšiavimo būdas. Visa tai rodo, kad ši galimybė dar nėra išbaigta, tačiau nežiūrint to ji jau puikiai funkcionuoja.

Jei failų piktogramos per didelės - jas sumažinti galite tokiu pat būdu kaip ir kituose Dock failų/ aplankų rinkiniuose (paspaudę ant Dock juostoje esančio failų/aplankų rinkinio piktogramos Cmd ⌘-- (minus) sumažinimui arba + padidinimui.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų