10 geriausių technologinių kompanijų įsidarbinimui 2015 metais

Tema: Statistika

Kas geriau žino apie savo kompanijų „virtuvę“ nei tų kompanijų darbuotojai?

Darbuotojų informaciją renkanti ir analizuojanti kompanija Glassdoor paskelbė 50-ties kompanijų sąrašą, kuriose turėtų būti geriausia dirbti 2015 metais. Daugumą dabartinių jaunų darbuotojų vargu ar būtų galima pavadinti lojaliais, nes jie mėgsta keisti darbo vietas, „strakalioti“ iš vienos kompanijos į kitą, iš vienos srities į kitą, stengdamiesi „kad juos sudomintų“ ar kaip nors ypatingu būdu pradėtų vertinti. Gal jiems tai bus naudinga informacija, na o kitiems, tiesiog įdomi (tikiuosi).

Žemiau išvardinsiu 10 geriausių technologinių kompanijų dirbti 2015 metais. Šios technologinės kompanijos apima gana platų veiklos spektrą, nuo skaitmeninio valdymo produktus kuriančios Adobe iki iPhone ir Mac kompiuterius kuriančios Apple. Deja, bet daugelį technologinių gigančių aplenkė gerai žinomos, bet kitose srityse dirbančios kompanijos, tokios kaip Nestle Purina, Chevron, In-N-Out, greoto maisto restoranų tinklas West Coast ir eilė kitų. Visą 50-tuką rasite straipsnio pabaigoje.

1. Google

Google biuras Tel Avive.
Google biuras Tel Avive

Ši gerai visiems žinoma kompanija užėmė pirmą vietą nurungdama ne tik visas technologines bet ir kitose srityse dirbančias kompanijas patvirtindama posakį kad „Visi nori Apple produktų ir dirbti Google“.

Google garsėja darbuotojams sukuriamomis darbo sąlygomis bei stebuklingomis jiems mokamomis kompensacijomis. Tačiau kompanijos gebėjimas pritraukti geriausius pasaulyje specialistus tikriausiai yra jos patraukliausias bruožas.

2. F5 Networks

Ši aplikacijų pateikimo tinklo kompanija užima antrą vietą tarp technologinių ir ketvirtą vietą bendroje lentelėje.

Šios daugianacionalinės, kompanijos patraukliausi bruožai darbuotojams tikriausiai būtų: gana aukšti atlyginimai, vidinė kultūra ir atmosfera, viliojantys priedai ir tai, kad kiekvienas darbuotojas joje jaučiasi tiek pat svarbiu sraigteliu kompanijos gerovėje kaip ir šalia jo ar kitame kabinete sėdintis, nepriklausomai nuo užimamos pozicijos.

3. Facebook

Galime skirtingai vertinti šį socialinį tinklą, tačiau tai, kad Mar Zuckerberg žino kaip padaryti darbuotojus laimingais vargu ar būtų lengva nuginčyti.

Darbuotojams suteikiamų įgaliojimų ir pasitikėjimo galia šioje kompanijoje yra milžiniška.

4. Qualcomm

Ši telekomunikacijų kompanija visada buvo vertinama už karjeros kultūrą.

5. Adobe

Tai dar viena vargu ar kam negirdėta technologijų gigantė padovanojusi mums (už daug pinigų) tokius įrankius kaip Photoshop ar InDesign.

Adobe garsėja kaip kompanija, kuri labai rūpinasi savo darbuotojais. Ji stengiasi, kad jie turėtų viską ko jiems reikia darbui atlikti: nuo apmokymų iki asmeninės naudos. Daugelis dirbančių šioje kompanijoje su džiaugsmu eina į darbą.

6. MathWorks

Ši matematines aplikacijas kurianti kompanija turi sukūrusi puikią formulę, leidžiančią darbuotojams jaustis laimingais ir patenkintais. MathWorks vyrauja draugiška, kolegiali aplinka suteikianti dideles galimybes darbuotojams augti, tobulėti ir daryti karjerą.

7. Apple

Šiam technologijų begemotui vargu ar reikia atskiro pristatymo Mac Arena svetainėje, tačiau trumpai galiu paminėti, kad Apple savo darbuotojams be konkurencingo šiame sektoriuje atlyginimo dar suteikia ir beprotiškus priedus ir tai nėra papildomas tūkstantis į metus, tai yra 2 ar 2,5 karto didesnius priedus už atlyginimą. Nekalbant apie pinigus, ši kompanija tai žinių vandenynas sugebėjęs suburti ko gero lojaliausią komandą pasaulyje.

8. LinkedIn

Tai dar vienas gerai žinomas socialinis tinklas populiarus tiek darbo ieškančių tiek karjeros laiptais kopti trokštančių tarpe.

Šioje kompanijoje vyksta begalė jos apmokamų renginių. Ji daug dėmesio skiria darbuotojų apmokymams, darbo grafikas gana lankstus, o nemokamas maistas darbuotojų meilę kompanijai tik dar labiau sustiprina.

9. Zillow

Ši, nekilnojamo turto duomenų bazės kompanija kiek mažiau žinoma. Apie ją daugiau pradėta girdėti, kai ji sustiprino savo buvimą internete įsigijusi kompaniją Trulia.

Šioje kompanijoje vyrauja draugiška atmosfera. Kompanija stengiasi, kad jos darbuotojai būtų patenkinti, o šie savo ruožtu už tai stengiasi dirbti taip, kad kompanija augtų.

10. MINDBODY

Kaip galima ir nuspėti iš kompanijos pavadinimo, ji padeda augti mažesnėms kompanijoms, pagrinde dirbančioms sveikatos ir fizinės būklės gerinimo srityje.

Šios kompanijos darbuotojai lepinami mėnesiniais sporto klubo bilietais, į biurą ateinančiais masažistais, sporto ir fizinės būklės gerinimo pamokomis, draudimu. Visa tai žinoma apmoka kompanija kaip ir darbuotojų paimtus laisvadienius.

Geriausių vietų dirbti 2015 metais TOP 50

Geriausios vietos/kompanijos dirbti 2015 metais. Šaltinis: Glassdoor
Šaltinis: Glassdoor
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų