Neseniai atidarytų aplikacijų aplankas Dock juostoje

Dažniausiai naudojamas aplikacijas ar aplankus nusitempiame į OS X Dock juostą ir iš ten greitai ir patogiai juos galime pasiekti.

Tačiau jei norite į Dock juostą patalpinti piktogramą leidžiančią vienu pelės spragtelėjimu prieiti prie neseniai naudotų aplikacijų, dokumentų ar serverių – reikės Terminal’o pagalbos.

Atsidarykite Terminal’o aplikaciją (spotlight laukelyje parašydami Terminal arba paleiskite iš Aplications/Utilities)

Terminalo lange įrašykite žemiau esančią komandą (visa, žemiau pateikta komanda, yra viena eilutė): defaults write com.apple.dock persistent-others -array-add '{ "tile-data" = { "list-type" = 1; }; "tile-type" = "recents-tile"; }';killall Dock

Įvedus šią komandą ir nuspaudus Enter, ekranas akimirkai užtems, nes persikraus Dock’as, ir dešiniame Dock juostos kampe pamatysite naują piktogramą, spustelėję ant kurios gausite sąrašą 10-ies paskutinių atidarytų aplikacijų.

Neseniai atidarytų aplikacijų aplankas Dock juostoje

Norėdami pakeisti atvaizduojamos informacijos turinį (neseniai atidarytos aplikacijos, dokumentai, serveriai, diskai ar diskų ir aplankų rinkinys) – paspaudę dešinį pelės klavišą (arba Ctrl-pelės paspaudimas) ant piktogramos, iš sąrašo pasirinkite informaciją, kurią norite, kad šis aplankas rodytų.

Jei norite turėti kelis, skirtingą informaciją atvaizduojančius tokius aplankus Dock juostoje – komandą pakartokite dar kartą (aktyvavę Terminal’ą ir paspaudę rodyklės aukštyn klavišą – galite pasirinkti ir pakartoti anksčiau Terminal’e įvestą komandą) ir aukščiau aprašytu būdu pasirinkite kokią informaciją norite, kad šis, naujai sukurtas aplankas, atvaizduotų.

Kaip tvarkyti informacijos, esančios Dock juostoje patalpintų aplankų, atvaizdavimą, skaitykite: „Informacijos, Dock juostoje saugomuose aplankuose, atvaizdavimas“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų