Populiari iOS klaviatūra „Swype“ laikinai tapo nemokama

Populiari iOS 8 skirta Nuance Communications sukurta klaviatūros aplikacija „Swype“, tapusi Apple iTunes App Store savaitės aplikacija, dabar laikinai platinama nemokamai.

iOS8 klaviatūra Swype

„Swype“ klaviatūra, leidžianti rašyti braukiant pirštu per virtualius klavišus (nepakeliant pirštų nuo klavišų) Android įrenginiuose buvo prieinama jau ne vienerius metus. Apple išleidus iOS 8, galimybė naudoti trečių šalių programuotojų sukurtas klaviatūras atsirado ir iOS įrenginiuose.

„Swype“ nėra vienintelė aplikacija leidžianti taip rašyti, tačiau lyginant su jos konkurentų sukurtomis, šią funkciją turinčiomis aplikacijomis ji veikia daug tiksliau. Papildomai naudojant „Swype“, nepakeliant piršto nuo klaviatūros galima dėti tarpus ar skyrybos ženklus.

Vienas didesnių tokio rašymo privalumų yra tas, kad galima greitai ir patogiai rašyti vienu pirštu ir kas nemažiau svarbu, jai nereikia suteikti „full access“ teisių, kad ji veiktų iPad ar iPhone.

„Swype“ trūkumas tas, kad ji nepalaiko lietuvių kalbos. Tačiau „viltis miršta paskutinė“ ir atsisiuntus aplikaciją dabar, kol ji nemokama (įprasta aplikacijos kaina 0,89€), galima laukti vėliau pasirodysiančio atnaujinimo, kuris įdiegs ir lietuvių kalbos palaikymą.

Laikinai nemokamai platinamą „Swype“ klaviatūrą skirtą iOS 8 įrenginiams atsisiųsti galite paspaudę ant šios nuorodos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 13 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. iš tikro Androide (SONY) default įdiegta tokia galimybė... ir ji mokosi iš to, kaip rašau... neįsivaizduoju, kaip be jos reiktų gyvent :)
    tad iOS vartotojai - siųskitės.

    na o iPad'ui nesiųsiu - nemanau, kad verta tokiam milžiniškam ekrane swypint... ;)

  2. Kad stabdo, tos 3rd klaviatūros, ypač per Spotlight, Safari . Išbandžiau visas tas klaviatūros ir visos stabdo...Ar čia Apple patyliukais kiša pagalius kūrėjams į ratus, ar patys API bugovi. :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų