Savaitės naujienų apžvalga (2014/06/07-13)

Tema: Naujienos

Apie Google kuriamą Apple iBeakon kopiją, koks bus naujasis iPad, iOS aplikacijas keičiančias Android aplikacijų kūrėjų verslo planus bei kitas naujienas ir gandus, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje.

  • Apple įsigijo nedidelį rekomendacijų startup’ą Spotstter, kurį įkūrė buvę Google Maps programuotojai. Spotstter 2011 metais išleido iOS ir Android aplikaciją, skirtą vietų, kurias verta aplankyti paieškai.
  • OS X Yosemite Apple praplėtė iMessages paslaugos galimybes. Šios operacinės sistemos vartotojai galės dalintis savo ekrano vaizdu naudodami Messages aplikaciją. Nors ši galimybė, naudojant tokias paslaugas kaip AIM, Messages aplikacijoje egzistuoja jau kuris laikas, tačiau dabar ja naudotis galės ir iMessages paskyrų savininkai. Tiesa, pirmojoje Yosemite beta versijoje ši galimybė neveikia.
  • Šių metų WWDC buvo kupina gerų emocijų, juoko, naujų technologijų ir puikumų, kurie surinktu į vieną vietą trumpame video :)
  • Tie kas čiupinėjo iOS 8 žemėlapius pastebėjo, kad aplikacija beveik nepasikeitė. Anot šaltinių internete taip nutiko dėl „vidinės politikos“. Sakoma, kad užduotys buvo prastai suplanuotos, programuotojus mėtė nuo vieno projekto prie kito, dalis programuotojų paliko kompaniją ir dėl šios priežasties žemėlapių atnaujinimai nebuvo baigti laiku.
  • Google pluša ties galimybe Android vartotojams pasiūlyti funkcijas, kurios veiks priklausomai nuo atstumo iki jų elementų, tame tarpe žmonių, vietų ir daiktų. Google „Nearby“ funkcija bus tokia pati, kaip ir Apple iBeakon, kurią kompanija naudoja Apple Store bei kitose vietose siūlydama su vartotojų buvimo vieta susijusias paslaugas.
  • Pirmadienį įvyko anksčiau praneštas Apple akcijų (AAPL) padalinimas. Tuos, kas nesekė naujienų ir turėjo Apple akcijų galėjo ištikti infarktas pamačius, kad akcijų kaina sumažėjo 7 kartus. Dabar turėję Apple akcijų, jų turės +6, bet tai nereiškia, kad bendra jų vertė padidėjo 6 kartus :)
  • Apple pasidalino vaizdo klipu rodytu per WWDC 2014, kuriame parodomi kai kurie nauji OS X Yosemite dizaino pasikeitimai. Trumpame filmuke apžvelgiami naujoje Apple Mac kompiuteriams skirtoje operacinėje būsiantys pasikeitimai parodant OS X Dock juostą, naujas piktogramas, permatomumo efektą, AirDrop, Finder, Messages ir Notification Center. Daugiau informacijos apie OS X Yosemite, kol kas beta 1 versijoje esančius pasikeitimus rasite straipsnyje „OS X 10.10 Yosemite beta 1 video apžvalga“
  • Anksčau buvo pranešta, kad iOS 8 Maps aplikacijoje Apple planuoja įdiegti paslaugą leidžiančią priminti kur priparkuotas automobilis. Nors WWDC metu Apple šios paslaugos neanonsavo ir apskritai Maps aplikacijai neskyrė dėmesio, panašu, kad šios paslaugos įdiegimui ji ruošiasi nes iOS 8 Maps aplikacijoje aptiktos su šia paslauga siejamos piktogramos. M7 procesorius gali nustatyti, kada automobilis nevažiuoja ir iPhone turėtojas pradėjo kelionę pėsčiomis.
  • Apple pradėjo griežtinti App Store patenkančių aplikacijų kontrolę. Dabar aplikacijos, kurios naudoja atlygių už aplikacijos reklamavimą soc. tinkluose sistemą nėra patvirtintos. Taip pat Amerikos App Store trumpam buvo dingusios aplikacijos, kurios gali būti siejamos su nelegalaus turinio atsisiuntimu. Vėliau aplikacijos vėl atsirado, tačiau panašu, kad Apple ruošiasi apsišluoti ir tokio pobūdžio aplikacijų rinkiniuose.
  • Kalbama, kad sekantis Apple iPad Air išliks tokio pačio dydžio turės 2048x1536 skiriamosios gebos LG gamybos ekraną ir A8 procesorių ir 8 megapikselių kamerą.
  • Europos komisija (EK) paskelbė pradėjusi tyrimą dėl Airijos, Nyderlandų ir Liuksemburgo mokestinių susitarimų su „Apple“, „Starbucks“ ir „Fiat“. Įtariama, kad šiose šalyse veikiančioms minėtoms korporacijoms yra taikoma neteisėta sandorių kainodara. Trečiadienį „Apple“ paneigė iš Airijos gavusi išskirtinių nuolaidų.
  • Apple atidarė naują Apple Store parduotuvę Tokijuje
  • Nežiūrint to, kad greitai pasirodys nauja OS X versija, Apple tęsia OS X Mavericks klaidų taisymą ir savo programuotojams išplatino OS X Mavericks 10.9.4, OS X Server 3.2, ir Safari 6.1.5 beta versijas.
  • Naujovės iOS 8 keičia kai kurių aplikacijų kūrėjų taktiką ir Andoid stovykloje. Paskelbus, kad iOS įrenginiai galės naudoti trečių šalių sukurtas klaviatūrų aplikacijas, populiariausia Android įrenginiams skirta klaviatūra SwiftKey staiga tapo nemokama. Dabar aplikacijos kūrėjai bandys išgyventi iš klaviatūros siūlomų įsigyti temų, bet vilties, kad Android vartotojai jas pirks nėra daug, nes Android vartotojų aplikacijų perkamumas labai nedidelis lyginant su tuo kiek aplikacijų vidutiniškai nuperka iOS vartotojai.
  • Twitter jau kuris laikas eksperimentuoja su Microsoft Bing teikiama vertimo paslauga, tačiau dabar kompanija pradėjo šią paslaugą teikti iOS įrenginiuose kai žinutė parašyta ne anglų kalba. Vertimo kokybė labai priklauso nuo turinio …
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų