OS X 10.10 Yosemite beta 1 video apžvalga

Tema: macOS

Pagaliau iš kelių bandymų pavyko įdiegti kiek stabiliau veikiančia OS X Yosemite Developer Preview beta 1 versiją ir padaryti šiokią tokią jos apžvalgą.

Iš trečio karto pasisekė įdiegti kiek stabiliau veikiančia OS X Yosemite. Pirmasis bandymas įdiegti naują Apple Mac kompiuteriams skirtą operacinę sistemą buvo sukuriant atskirą skirsnį diske ir į jį nuklonuojant dabar mano naudojamą OS X Mavericks. Įdiegimo procesas vyko sklandžiai, bet įdiegus sistema veikė nestabiliai, tačiau suteikė galimybę pamatyti, kad didelė dalis OS X Mavericks sklandžiai veikiančių aplikacijų Yosemite arba visai nepasileidžia (tame tarpe ir kai kurios pačios Apple aplikacijos, pvz. Final Cut Pro X), arba jei pasileidžia tai dirba nestabiliai tai pačios „griuvinėdamos“, tai griaudamos sistemą.

Antrasis bandymas buvo įdiegti sistemą tuščiame suformatuotame disko skirsnyje. Deja, bet Yosemite veikė taip pat ne itin stabiliai. Didžiausią nestabilumą demonstravo Spotlight, kuriai, greičiausiai, nepatiko kituose diskuose esantys 7TB duomenų ir ji be perstojo smigdavo, o kadangi yra paleidžiama launchd pagalba (jis paleidžia procesus ir rūpinasi, kad jis visada veiktų) tai kilo ir krito periodiškai, kol sistema tapo neįmanoma naudotis net ir po perkrovimo.

Trečiasis bandymas įdiegti sistemą buvo panašus į antrąjį: „švarus“ diskas, skirtumas tik tas, kad parašiau automatiškai startuojantį shell skriptuką, kuris atjungia visus, šiam testui nereikalingus diskus ir jų skirsnius). Dabar Yosemite veikė kiek stabiliau, tačiau, vis tiek kartas nuo karto suklupdama.

Kadangi apžvalgos metu kelis kartus teko perkrauti kompiuterį, o ir pati apžvalga truko ilgiau nei tikėjausi - todėl atleiskite už kalbos sklandumo trūkumus ir jei ji bent kiek patiko/naudinga/įdomi ir t.t. paspauskite „patiko“ po šiuo video.

Kadangi apžvalgos metu kelis kartus teko perkrauti kompiuterį, o ir pati apžvalga truko ilgiau nei tikėjausi - todėl atleiskite už kalbos sklandumo trūkumus ir jei ji bent kiek patiko/naudinga/įdomi ir t.t. paspauskite „patiko“ po šiuo video.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 9 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Sauni apzvalga, dar net parodei begale daug smulkmenu, kurios padeda gyventi lengviau :)
    Beja, niekur nemaciau uzsiminta apie Yosemite kaina, ar ji taip pat bus nemokama?

  2. Šaunus video, šaunuolis. Labai laukiu Yosemite atnaujinimo :)

  3. Superine apzvalga, as noreciau, kad dazniau isvystume ivairias pazvalgas ir patarimus video formatu. Taip ir toliau!

  4. Puiki apzvalga, daugiau tokiu, kad tik butu.

  5. ačiū! tik galėtų būti garsiau... :)

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų