Apple ėmėsi žygių naikindama suklastotus aplikacijų vertinimus

Kai kurie programuotojai bando sukčiauti ir tokiu būdu pagerinti savo aplikacijų, esančių App Store, reitingus ir Apple ėmėsi žygių prieš tokius nesąžiningus aplikacijų kūrėjus.

Apple pradėjo kovos su nesąžiningais aplikacijų kūrėjais, kurie moka pinigus už teigiamų atsiliepimų apie jų aplikacijas rašymus bei vertinimus App Store aplikacijų parduotuvėje, kampaniją. Tokius atsiliepimus ir vertinimus aplikacijų kūrėjai gali įsigyti Fiverr.

Apple tokius atsiliepimus bei vertinimus turinčias aplikacijas savo App Store aplikacijų parduotuvėje „apšluodavo“ periodiškai. Nėra aišku, kada ji šių veiksmų ėmėsi intensyviau, nes tai nėra viešai skelbiamas veiksmas.

Paskutinis aplikacijos kūrėjas kuris pajuto Apple rūstybę, buvo „spaminės“ aplikacijos „Better Fonts Free“ kūrėja „Daneco Ltd.“, ši aplikacija per naktį prikaupė 15 000 netikrų apžvalgų ir penkių žvaigždučių įvertinimų.

Tokio įvertinimų antplūdžio sunku nepastebėti ir Apple dažnai imasi žygių nustatyti ar šie vertintojai yra tikri. Daugelis tokių atsiliepimų rašytojų tai daro atsainiai bei nesisaugodami ir šimtus ar tūkstančius atsiliepimų patekusius iš to pačio šaltinio nustatyti nėra sunku.

Tokia atsiliepimų pirkimų praktika išpopuliarėjo gana neseniai ir ja pasinaudoja programuotojai norintys per naktį šoktelėti į populiariausių App Store sąrašą ir taip uždirbti pinigėlių ir tai gali kartais pasiteisina ir tokių aplikacijų kūrėjai per dieną uždirba tūkstančius dolerių.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų