Iširo jailbreak'erių grupė Evad3rs (gandai)

Tema: iOS

Programišių - jailbreak’erių grupė Evad3rs, kūrusi iOS 6 ir iOS 7 jailbreak’us iširo.

Apie tai, kad jailbreak’eriai Evad3rs išsiskyrė praneša Air Herald remdamiesi savo šaltiniais. Apie tai, kas paskatino programišius išsiskirti nerašoma, tačiau tam gali būti kelios skirtingos priežastys. Viena galima Evad3rs skilimo priežasčių gali būti tai, kad grupės nariams Apple pasiūlė abipusiai naudingą sandorį už tai, kad pastarieji nustotų užsiiminėti šia veikla (Apple ne kartą yra šios grupės nariams padėkojusiiOS (iOS 6.1 ir iOS 7.1) pažeidžiamumų aptikimą). Reikia prisiminti, kad ne taip seniai tarp šios jailbreak’erių grupės narių buvo įsiplieskusi nesutarimų banga.

Kaip vienas iš Air Herald versiją patvirtinančių faktorių gali būti ir tai, kad jau du mėnesius Evad3rs Twitter paskyra neatnaujinama. Taip pat galima situacija, kad Apple padaryti iOS 7 pakeitimai nepaliko tarpų, per kuriuos programišiai galėtų įsiskverbti į sistemą ir ją modifikuoti.

Reikia pripažinti, kad oficialaus Evad3rs, įkurtos 2013 metų pradžioje pranešimo dar nėra ir galimas dalykas, kad grupės nariai MuscleNerd, pimskeks, planetbeing ir pod2g vis dar drauge. Kita vertus jie nėra vieninteliai „vaiduoklių medžiotojai“ ieškantys iOS silpnų vietų su tikslu jas išnaudoti pakeitimams šios operacinės sistemos pagrindu veikiančiose įrenginiuose.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų