Cordova integravimas į Microsoft Visual Studio leis kurti aplikacijas Android ir iOS įrenginiams

TechEd konferencijos metu, šiandien Microsoft paskelbė, apie atnaujinimą savo „Visual Studio“ programavimo aplinkai leisiantį joje dirbantiems programuotojams kurti multiplatformines, mobiliems įrenginiams skirtas, aplikacijas.

Apache Cordova

Šiandieninis Microsoft pranešimas reiškia, kad Windows programuotojai kuriantys Microsoft operacinėms sistemoms gali ir toliau naudoti „Visual Studio“ ir vienu metu kurti aplikacijas, kurios veiks Windows Phone, Android ir iOS. Tai didelis Microsoft žingsnis į priekį. Microsoft, norėdama programuotojams suteikti galimybę kurti multiplatformines aplikacijas naudojant .NET kooperavosi su kitomis kompanijomis, tokiomis kaip Xamarin, tačiau šis atnaujinimas leis programuotojams kurti multiplatformines aplikacijas naudojant „Visual Studio“.

Cordova yra sukurta su tikslu programuotojams leisti kurti aplikacijas skirtingiems mobiliems įrenginiams naudojant tokias web technologijas kaip HTML ir JavaScript. Kompiliuojant sukuriamos aplikacijos, kurias programuotojas gali persiųsti į atitinkamos platformos aplikacijų parduotuvę.

„Visual Studio“ vartotojai turės galimybę naudoti eilę simuliatorių ir tokiu būdu patikrinti savo programinį kodą, o Cordova panaudojimas leis nuotoliniu būdu paleisti Mac agentą skirtą sukurti ir testuoti iOS skirtas aplikacijas.

Microsoft pranešimą su detalesne informacija rasite Microsoft programuotojams skirtame tinklaraštyje, o apie Apache Cordova paskaityti galite projekto svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų