Savaitės naujienų apžvalga (2014/03/22-28)

Tema: Naujienos

Su Apple susiję savaitės gandai ir naujienos, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai.

  • Nuo sekančių metų Apple iTunes ir App Store parduodamas turinys Jungtinės Karalystės gyventojams gali pabrangti 20%. Dabar egzistuojančios taisyklės tokioms kompanijoms kaip Apple ar Amazon, pardavinėjančioms savo elektroniniu formatu platinamą turinį leidžia išvengti 20% JK mokesčių parduodant tą turinį iš tokių šalių kaip Liuksemburgas, kur PVM yra tik 3%, tačiau JK šią skylę nutarė užlopyti.
  • Apple savo Maps aplikaciją papildė keliais naujais miestų vaizdais iš paukščio skrydžio: Pert (Australija), Santropezas (Prancūzija) ir Kordoba (Ispanija).
  • Vėl atgijo 2013 metų spalį pasirodę gandai, kad Apple planuoja išleisti 12" MacBook kompiuterį, kuriame nebūtų ventiliatoriaus bei trackpad’as neturėtų mechaninių dalių.
  • Įdomus skaitalas (anglų kalba) apie Europos ir JAV operatorių mobilius tinklus ir kodėl romingo kainų suvienodinimas Europoje tebūtų trumpalaikis sprendimas.
  • The Wall Street Journal teigia, kad Apple derasi su didžiausiu JAV kabelinės televizijos operatoriumi Comcast dėl jos transliuojamų kanalų atsiradimo Apple TV. Jei kompanijoms pavyks susitarti, Apple TV savininkams gali būti prieinamas didžiulis kiekis aukštos kokybės kanalų nepriklausomai nuo naudojamų specialių duomenų perdavimo tinklų greičio. Manau, kad Lietuvos tai artimiausiu metu nepalies, net ir kompanijoms susitarus.
  • Apple planuoja automatizuoti iOS įrenginių akumuliatorių gamybą. Apple jau yra automatizavusi iMac ir Mac Pro kompiuterių surinkimo linijas.
  • Flurry Analytics paskaičiavo, kad iPad vartotojai už aplikacijas vidutiniškai moka kiek daugiau nei du kartus brangiau lyginant su iPhone vartotojais. 2013 metų duomenimis vidutiniškai iPad skirta aplikacija kainuoja 0,50 JAV$, iPhone aplikacijos kainos vidurkis 0,19 JAV$, o Android - 0,06 JAV$.
  • Apple atnaujino savo iOS versijų paplitimo statistiką ir dabar, remiantis 7 dienų duomenimis (savaitę pasibaigusią 2014/03/23) 85% iOS įrenginių įdiegta iOS 7 versija. 12% iOS įrenginių įdiegta iOS 6, ankstesnę iOS versiją galima aptikti 3% įrenginių. Apple neišskiria iOS 7.1 duomenų, todėl nėra aišku kokie šios naujausios iOS versijos įsisavinimo statistiniai duomenys.
  • Apple iTunes Radio, atsirado pirmoji ne muzikinė radijo stotis - NPR. Šios radijo stoties klausytis gali tik turintys JAV Apple ID.
  • Nežiūrint sklaidžiusių gandų apie tai, kad Apple šiais metais planuoja išleisti kelis iPhone modelius, vis daugiau „būrimo iš kavos tirščių“ ekspertų sutaria, kad greičiausiai, Apple šiais metais išleis tik vieną 4,7" ekraną turinį iPhone modelį.
  • Kažkas mūsų planetoje neseniai nusipirko 500 milijoninį iPhone. Apple šiam skaičiui neskyrė daug dėmesio ir nepūtė fanfarų.
  • Apple kuria išmanesnę paieškos sistemą savo daugiau nei milijoną aplikacijų turinčioje App Store. Naujoji paieška prieinama tik išrinktiesiems iOS 7.1 ar iOS 7.1.x versiją turintiems iOS įrenginių vartotojams. Apple tikslas vartotojams lengviau rasti aplikacijas pagal pateiktą paieškos kriterijų susiejant aplikacijas tarpusavyje pagal paskirtį ir galimybes.
  • Apple patentavo iOS ir MacBook grafinę vartotojo sąsają skirtą turintiems regėjimo sutrikimų ar akliems vartotojams.
  • Internete buvo pasirodęs filmuota medžiaga iš Apple naujojo miestelio statybvietės, tačiau Apple prašymu tas video YouTube buvo užblokuotas. Išliko tik animuotas to video fragmentas. Apple griauna buvusį HP biurą kur vietoje jo statys savo miestelį Apple Campus 2
    Tačiau internete pilna žmonių, kurie suskumba tokius dalykus išsaugoti savo kompiuteriuose ir vėliau paskelbti kitur
  • Apple savo programuotojams išplatino Safari 7.0.3 (skirtą OS X Mavericks) ir Safari 6.1.3 (skirtą OS X Lion ir Moountain Lion).
  • Nežiūrint to kad p0sixpwn programuotojas winocm neužilgo prisijungs prie Apple komandos bei nelabai mėgsta jailbreak jis ir toliau eksperimentuoja su iOS nesankcionuotomis galimybėmis ir neseniai pademonstravo egzistuojančią galimybę iPad 2 naudoti tris skirtingas iOS versijas: iOS 5.1, iOS 6.1.3 ir iOS 7.0.6 bei esant poreikiui pakrauti įrenginį vienoje iš jų.
  • Vienos populiariausių Twitter socialinio tinklo aplikacijų Twitterrific iOS skirta versija tapo nemokama. Anksčiau ji kainavo 2,69€. Tačiau čia tik dalinis „nemokamai“. Twitterrific kūrėjai „The Iconfactory“ nusprendė pačią aplikaciją padaryti nemokama, tačiau norint joje nematyti reklamų, gauti „Push“, turėti galimybę išversti Twitter žinutes į kitą kalbą ar matyti „šios dienos“ pranešimų sąrašą - teks apsipirkti aplikacijoje. Twitterrific 5 galite atsisiųsti iš iTunes App Store. Twitter socialinio tinklo dalyviai, be oficialios Twitter aplikacijos taip pat mėgsta ir Tweetbot aplikaciją skirtą iOS.
  • Rusijos vyriausybė nutarė žengti žingsnį „atgal į ateitį“ ir pakeisti iPad į Samsung’o gaminius. Rusijos ryšių ir komunikacijų ministras Nikolaj Nikiforov apie tai pranešė žurnalistams sakydamas, jog tai nėra susiję su JAV sankcijomis prieš Rusiją. Iš ministro žodžių galima spręsti, kad tokio pasirinkimo priežastis ta, kad Android įrenginius lengviau modifikuoti ir įdiegti papildomas aplikacijas bei pritaikyti vyriausybės atstovų poreikiams darbui su konfidencialia informacija kas nėra taip paprasta padaryti Apple iOS įrenginiuose.
  • Twitter paskelbė savo iPhone ir Android aplikacijų atnaujinimą. Dabar galite pažymėti iki 10 žmonių savo paskelbtose nuotraukose ir skelbti iki 4 nuotraukų vienu kartu.
  • Raymond James kompanijos apklausos duomenimis trečdalis iPhone vartotojų pasiryžę už iPhone didesniu ekranu mokėti daugiau. Anot gandų, iPhone 6 didesniu ekranu JAV turėtų kainuoti 100 JAV dolerių daugiau, na o Lietuvoje atitinkamai dar brangiau.
  • Pando atrado seną elektroninį laišką, kuriame Steve Jobs „smailu“ sureagavo į tai, kad Google atleido savo žmogiškųjų išteklių darbuotoją. Tarp Google ir Apple egzistuoja ne visiškai legalus susitarimas - nevilioti žmonių iš viena kitos. Kai Steve sužinojo, kad Google bando pervilioti pas save vieną Apple darbuotoją, jis parašė Google Eric Schmidt laišką sakydamas, kad „aš būčiau labai patenkintas jei jūsų įdarbinimo departamentas nustotų tai daręs“. Schmidt’as pasidomėjo kas čia darosi ir radęs priežastį per valandą laiko atleido tą darbuotoją bei apie tai pranešę Steve, į šitą pranešimą Steve ir sureagavo atsakydamas šypsenėle. Steve Jobs smailas sužinojus, kad Google per valandą laiko atleido darbuotoją bandžiusį į Google prisivilioti žmogų iš Apple.
  • Apple išleido programuotojams skirtą OS X 10.9.3 beta 4 (13D28) nepateikdama kokių nors naujų reikalavimų, kurie skirtųsi nuo pateiktų ankstesnėje beta versijoje.
  • Kalbama, kad Apple susisiekė su Šveicarijos laikrodžių gamintoja Swiss dėl bendradarbiavimo. Matyt amerikiečiams trūksta šveicariškos patirties laikrodžių gamyboje, o jos reikia iWatch kūrimui.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų