2-os 2021 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

2-os 2021 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.
  • CBS News remdamasi kelių medicinos institucijų tyrimais praneša, kad „Apple Watch“ galėtų padėti aptikti COVID–19 užkratą dar iki pasireiškiant šio užkrato simptomams.
  • „Bloomberg“ praneša, kad po beveik dešimtmečio „Apple“ planuoja pakeisti „iMac“ kompiuterių dizainą.
  • Pranešama, kad „Apple“ pratęsė „Apple TV+“ prenumeratos bandymo laikotarpį iki liepos mėnesio. Šis prenumeratos bandymas startavo 2019 metų lapkritį tiems, kas įsigijo „Apple“ įrenginį po 2019 metų rugsėjo mėnesio. Šios prenumeratos bandymo laikotarpis turėjo baigtis 2020 metų lapkritį, tačiau 2020 metų spalį „Apple“ pranešė, kad bandymų laikas pratęstas iki 2021 sausio. Dabar, panašu, kompanija šį laikotarpį pratęsė dar kartą.
  • „Apple“ pasidalino „Shot on iPhone“ video kūrimo užkulisiais.
  • „Apple“ paskelbė antrojo „For All Mankind“ serialo sezono anonso video.
  • Naujausia „iOS 14“ beta versija atskleidė, kad taip pat kaip ir su neoriginaliais „iPhone“ ekranais ir akumuliatoriais, „Apple“ pradės kovoti ir su ne „Apple“ kameromis telefonuose. Jei bus aptikta neoriginali kamera „iPhone“ — telefono ekrane bus rodomas atitinkamas pranešimas.
  • Analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad Apple“ kuria du naujus „MacBook Pro“ kompiuterių modelius — turinčius 14 ir 16 colių ekrano įstrižainę. Kalbama, kad Kupertino inžinieriai atsisakys jutiklių panelės ir grįš fiziniai funkciniai klavišai. Taip pat bus grąžinta „MagSafe“ jungtis (kas kelia šiokių tokių klausimų, nes neseniai „Apple“ pradėjo naudoti USB-C jungtį). Kalbama, kad kompiuterio dizainas bus plokštesnis — panašesnis į „iPhone 12“, kompiuterius turės daugiau jungčių. Nemažai pakeitimų bus ir viduje, naudotojui nematomoje, kompiuterio konstrukcijoje. Anot analitiko, šie kompiuteriai turėtų pasirodyti trečiame šių metų ketvirtyje.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis. Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų