43-os 2017 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

43-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų (daugiau nei 170 aplikacijų) savaitės rinkinys.

  • „Apple“ išleido „iOS 11.1“, „macOS High Sierra 10.13.1“ ir „tvOS 4.1“ beta 4 skirtas programuotojams, o pirmadienio vakare pasirodė ir programuotojams bei viešiems testuotojams skirta penkta „iOS 11.1“ beta versija, o ketvirtadienį „Apple“ išleido ir „macOS High Sierra 10.13.1“ beta 5 skirtą programuotojams. „Apple“ skuba išbandyti naujas versijas prieš jų galutinių, visiems naudotojams skirtų variantų išleidimą, kuris tikimasi įvyks sekančią savaitę, prieš „iPhone X“ pardavimų pradžią arba kartu su ja.
  • Matyt stengdamasi pagerinti „iPhone 8“ pardavimus, „Apple“ nutraukė 256GB talpos „iPhone 7“ ir „iPhone 7 Plus“ modelių pardavimą. Dabar „iPhone 7/Plus“ „Apple Store“ ir internetinėse kompanijos parduotuvėse galima įsigyti tik 32GB ir 128G talpos. Tiesa, 256GB talpos „iPhone 8/Plus“ modelius galima rasti kai kurių oficialių „Apple“ atstovų parduotuvėse Lietuvoje.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 42-tą versiją.
  • Rusija bankų palaikančių „Apple Pay“ skaičiumi aplenkė visas Europos valstybes, kuriose veikia ši „Apple“ paslauga. Rusijoje „Apple Pay“ aptarnauja 42 bankai ir finansinės institucijos. Antroje vietoje po Rusijos Europoje yra Jungtinė Karalystė su 29 bankines paslaugas teikiančiais pavadinimais. Žinoma, iki JAV Europai dar toli ir abejoju ar apskritai EU yra tiek bankų, kiek jų aptarnauja „Apple Pay“ Amerikoje. JAV „Apple Pay“ aptarnauja 2110 bankų ir finansinių institucijų.
  • „Apple Pay“ pradėjo veikti Danijoje, Suomijoje, Švedijoje ir JAE. Trijose Skandinavijos šalyse paslaugą teiks „Nordea“ ir Danijoje „Jyse“ bankas (tik debeto kortelėms), o Suomijoje ir Švedijoje ST1 bankas. Iš Skandinavijos šalių be „Apple Pay“ liko vienintelė Norvegija. Kalbant apie JAE – tai pirmoji Tolimųjų Rytų šalis, kurioje pradėjo veikti „Apple“ mokėjimų paslauga.
  • „Apple“ darbuotojo dukra internete paskelbė „iPhone X“ apžvalgą. Tiesa ji tuojau pat iš Youtube buvo pašalinta ir spėju jos tėveliui gresia nemalonumai darbe, tačiau tas video siužetas ir per trumpą laiką spėtas parsisiųsti į kompiuterius.
  • „Apple“ paviešino du video, kuriuose paaiškina kaip naudoti „Portreto“ režimą „iPhone 8“ ir „iPhone X“.
  • „Apple“ įsigijo belaidžiu įkrovimu užsiimančią kompaniją „PowerbyProxi“.
  • Perėjimas iš vienos aplikacijos į kitą „iPhone X“.
  • „Bloomberg“ rašo, kad nepakankamas veido atpažinimo funkcijai svarbių detalių tiekimas stabdo „iPhone X“ gamybą. Kovodama su šiuo reiškiniu, anot naujienų agentūros, „Apple“ paslapčia nurodė tiekėjams, kad šie gali sumažinti veido atpažinimo technologijos tikslumą. Tai leidžia supaprastinti „iPhone X“ gamybą ir atitinkamai pagreitinti patį gamybos procesą. Nėra aišku kiek naujos (prastesnės) veido atpažinimo technologijos specifikacijos pablogins „Face ID“ patikimumą, tačiau manoma, kad ši technologija net ir sumažinus jos tikslumą vis tiek veiks tiksliau nei „Touch ID“.
  • Kaip atrodytų „Apple Watch“, „iPad“ ir „Mac“ kompiuteriai jei „Apple“ nutartų juos taip pat, kaip ir „iPhone X“ gaminti berėmius.
  • Likus vos kelioms dienoms iki prekybos „iPhone X“ palaikančio veidų atpažinimo funkciją pradžios, „Microsoft“ oficialiai nutraukė savo judesių ir veidų atpažinimo sistemos skirtos „Xbox“ žinomos „Kinect“ vardu vystymą. „Kinect“ jau kurį laiką silpo, nyko ir atrodė liūdnai bendrame technologijų kontekste.
  • „iOS 11.1“, kurios galutinės versijos debiuto tikimasi sulaukti sekančią savaitę, „Apple“ pagerino „iPhone“ akumuliatoriaus tarnavimo laiką. Dabar telefonas (aišku kiekvieno atveju bus skirtingai) bet naudojimą dienos bėgyje gali pratęsti 2–3 valandomis.
  • „Apple“ teisininkams teks sudalyvauti dar vienoje byloje. Šį kartą dėl „iPhone X“ panaudoto „animoji“ pavadinimo. Japonijos kompanija „Emonster kk“ teigia, kad yra užregistravusi, tame tarpe ir JAV „animoji“ pavadinimą bei dar 2014 metais išleidusi tokio paties pavadinimo „iOS“ aplikaciją. „Emonster kk“ teigia, kad „Apple“ turėjo apie tai žinoti ir… dabar ginčą spręs teismas.
  • Po to kai „Apple“ atidarė paruošos išankstiniams „iPhone X“ užsakymams kuriam laikui buvusią uždarytą savo internetinę parduotuvę — joje be galimybės užsisakyti „iPhone X“ atsirado ir odinės 12 colių MacBook Pro įmautės kainuojančios 169€ bei naujiems „iPhone X“ skirti telefonų dėklai: 109€ kainuojantys iPhone X Leather Folio, iPhone X silikoniniai dėlai kainuojantys 45€ ir 59€ kainuojantys puikūs odiniai iPhone X dėklai.
  • Penktadienį 10 val. Lietuvos laiku eilėje šalių startavo išankstiniai „iPhone X“ užsakymai. Matyt ir kiekiai yra šių telefonų riboti ir norinčių labai daug, nes jau po 11 minučių, pristatymo laikas iš lapkričio 3 dienos tapo 4–5 savaitės, o dar po pusantros valandos 5–6 savaitės.

Laikinai nemokamai ar pigiau platinamų iOS, macOS, watchOS ir Apple TV aplikacijų rinkinys

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

Apple TV aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų