Apple išleido programuotojams skirtų iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4 ir watchOS 3.2 beta 4 versijas

Temos: iOS, macOS, watchOS

Pirmadienį, nenuklysdama nuo savo grafiko „Apple“ išleido programuotojams skirtų „iOS 10.3“, „macOS Sierra“ 10.12.4 ir „watchOS“ 3.2 ketvirtas beta versijas.

Daugelis besidominčių „Apple“ technikos naujienomis jau žino, ko reikėtų laukti ir tikėtis kai pasibaigus beta testavimo periodui pasirodys nauji, didesni „iOS 10.3“, „macOS Sierra 10.12.4“ ir „watchOS 3.2“ operacinių sistemų atnaujinimai, tačiau trumpai apžvelgiu kelias naujoves, kurios mūsų laukia netolimoje ateityje.

„iOS 10.3“ beta versijos dabar turi „Find My AirPods“ funkciją leidžiančią rasti savo ausines. Be abejo ši funkcija neveikia visiškai taip, kaip „iPhone“ atveju. Įdiegus „iOS 10.3“ ir susiejus „AirPods“ ausines su „iPhone“ ar „Mac“ išsaugoma ausinių buvimo vieta ir ši informacija patiekiama „Find My iPhone“ aplikacijai. Pametus ar pamiršus kur yra „AirPods“ ausinės aplikacijoje bus galima pamatyti paskutinę žinomą jų buvimo vietą. Taip pat kai ir kitų įrenginių atveju, taip ir su „AirPods“ ausinėmis bus galima panaudoti garsinį signalą, kuris padės patikti striukės kišenėje ar už sofos užkritusią ausinę. Reikia pastebėti, kad lyginant su signalu, kurį skleidžia „iPhone“ ar „iPad“„AirPods“ signalas yra ganėtinai silpnas ir jei tokiu būdu bandote aptikti ausines triukšmingame vakarėlyje — gali tekti paprašyti minutės tylos :)

Naujoje „iOS 10.3“ versijoje taip pat bus migruojama į naują „Apple“ failų sistemą „APFS“. Naujoje versijoje taip pat įdiegtas aplikacijų apžvalgų/įvertinimų API, kuris limituos kaip dažnai aplikacija gali prašyti naudotojų įvertinti ją „App Store“.

Sprendžiant iš klaidų pranešimų pasirodančių „iOS 10.3“ beta versijose — nauja „iOS“ versija nebepalaikys 32-bitų aplikacijų.

Naujas teteringo režimas „watchOS 3.2“ leis vartotojams nurodyti, kad laikrodžio ekranas nebūtų automatiškai aktyvuojamas šiems pakėlus ranką.

Naujoje „macOS Sierra 10.12.4“ versijoje atsiras „Night Shift“ režimas, dabar įdiegtas paskutinėje „iOS“ versijoje. Šis režimas leis kompiuterio naudotojui nurodyti, kuriuo laiku ekrano spalvos turi tapti šiltesnės, matyt vakare, ir taip sumažinti mėlynos monitoriaus skleidžiamos šviesos poveikį cirkadiniam žmogaus ritmui.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų