„Apple“ „Force Touch“ techninį sprendimą keičia pažangesnė „3D Touch“ technologija

Nors tiek „Force Touch“, tiek naujosios „3D Touch“ technologijos funkcinė paskirtis išlieka ta pati bei remiasi „Apple Taptic Engine“ techniniu sprendimu, „Apple“ teigia, kad naujos technologijos techninis veikimo principas yra kitoks, o pati technologija veikia kur kas tiksliau.

Daugybė interneto platybėse paviešintų gandų dar iki oficialaus „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ išmaniųjų telefonų pristatymo, kuris oficialiai buvo surengtas rugsėjo 9 dieną, primygtinai teigė, kad naujieji daugiafunkciniai įrenginiai tikrai naudos „Apple Watch“ ir naujuose „MacBook“ integruotą „Force Touch“ technologiją. Šį kartą internautai neklydo dėl į ekrano paspaudimo stiprumą reaguojančio techninio sprendimo integravimo naujuose išmaniuosiuose telefonuose, tačiau potencialių jo funkcinių galimybių nuspėti neįstengė. JAV korporacija „Apple“ ne tik pakeitė paties techninio sprendimo pavadinimą iš „Force Touch“ į „3D Touch“, tačiau taip pat gerokai praplėtė ir šios technologijos pritaikymo galimybes.

Nors tiek „Force Touch“, tiek naujosios „3D Touch“ technologijos funkcinė paskirtis išlieka ta pati bei remiasi „Apple Taptic Engine“ techniniu sprendimu, „Apple“ teigia, kad naujos technologijos techninis veikimo principas yra kitoks, o pati technologija veikia kur kas tiksliau. Kitaip sakant, „3D Touch“ tarsi žymi naują etapą „multitouch“ tipo ekranams, kadangi greta jau ilgą laiką naudojamų „tap“, „swipe”, „drag“, „pinch“ gestų naujieji „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ išmanieji telefonai taip pat turės ir du naujus gestus „peek“ ir „pop“. Šie nauji nuo ekrano paspaudimo stiprumo iškviečiami gestai „iOS 9“ operacinėje sistemoje ir jos taikomose programose veiks specialiais metodais matuojant atstumą tarp ekrano stiklo ir jo apšvietimą užtikrinančio sluoksnio.

Taigi, esminis „3D Touch“ pranašumas, ją lyginant su „Force Touch“ yra tas, kad naujoji technologija geba apjungti vartotojo sąsajoje bei jos taikomosiose programose pritaikyti visus iki šiol matytus sprendimus tiek „Apple Watch“, tiek „MacBook“ ir taip pat turėti tiesioginę sąveiką su „iOS 9“ operacine sistema.

Pavyzdžiui, „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ savininkams pakaks lengvai spustelėti išmaniojo telefono ekrane, kad būtų iškviestas taip vadinamasis „Quick Actions“ meniu, kuriame priklausomai nuo programinės įrangos ir jos naudojimo įpročių bus pateikiamos dažniausiai naudojamos atitinkamos programinės įrangos funkcijos. Toks lengvas spustelėjimas ant „Phone“ taikomosios programos gebės pateikti ir leis kaip įmanoma greičiau paskambinti dažniausiai naudojamiems kontaktams. Tuo tarpu lengvas spustelėjimas ant „Camera“ taikomosios programos jau atvaizduos ir leis greitai pasiekti su šia programine įranga susijusias ir dažniausiai naudojamas funkcijas.

Be to, svarbu pabrėžti, kad šios naujos „3D Touch“ funkcijos veiks ne tik pradiniame išmaniųjų telefonų ekrane, bet ir pačiose taikomosiose programose. Pavyzdžiui, el. pašto taikomojoje programoje lengvai spustelėjus ant laiško bus atidaromas laikinas langas su jo turiniu greitai peržiūrai, todėl norimą turinį bus galima pasiekti kur kas greičiau. Tuo tarpu analogiška funkcija veiks ir trumpųjų žinučių programoje, todėl gavus tekstą su vietovės adresu daugiau nebereikės atskirai atidarinėti žemėlapių taikomosios programos, kadangi lengvai spustelėjus ant adreso laikinas žemėlapių programinės įrangos langas pasirodys ekrane nė neuždarius trumpųjų žinučių programos.

Svarbu paminėti tai, kad „3D Touch“ galimybes galės išnaudoti ir trečiųjų šalių programinės įrangos kūrėjai, o šiuo metu šios naujos „peek“ ir „pop“ funkcijos jau yra integruotos „WeChat“, „Instagram“ ir „Facebook“ taikomosiose programose. Negana to, naujosios funkcinės „3D Touch“ galimybės taip pat veiks ir žaidimuose. Taigi „Apple“ išmaniųjų telefonų savininkams daugiau tikrai niekada nereikės galvoti apie papildomų aksesuarų įsigijimą, kadangi maksimaliai kokybišką žaidimų patirtį bus galima užtikrinti tiesiog naudojant ekraną su „3D Touch“ technologija.

Su „3D Touch“ technologija Jus supažindino iShop.lt.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų