Apple (beveik) numarino Hackintosh

Nors daugelis „macOS“ naudotojų perka „Mac“ kompiuterius ir juos naudoja, jau daug metų egzistuoja nemaža „Hackintosh“ bendruomenė, kuri diegia „macOS“ ne „Apple“ kompiuteriuose.

Hackintosh - think really different

Daugelis pasakys, kad perkant „Intel“ pagrindu veikiantį “Mac“, įsigytumėte pasenusį modelį. Tiesą sakant ko gero tai nėra 100 procentinė tiesa, nes „Intel“ procesorius turintys „Mac“ kompiuteriai dar bus palaikomi 7–10 metų būsimų „macOS“ atnaujinimų.

Naujausia „macOS 14“ („Sonoma“) vis dar palaiko naujausios kartos „Intel“ procesorius turinčius „Mac“ kompiuterius ir labai tikėtina, kad bent viena ar dvi pagrindinės versijos vis dar bus su jais suderinamos. Tačiau yra vienas konkretus faktorius, kuris de facto užmuša „Hackintosh“.

„Apple“ „macOS Sonoma“ visiškai pašalino visus, savo seniausioms „WiFi“ / „Bluetooth“ plokštėms skirtus tvarkyklių palaikymo pėdsakus, o būtent įvairioms „Broadcom“ plokštėms, kurias kompanija paskutinį kartą naudojo 2012–2013 m. „iMac“ ir „MacBook“ modeliuose. Šių „Mac“ modelių „macOS“ nepalaiko jau keletą metų, todėl nenuostabu, kad tvarkyklės pašalinamos. Labiausiai tikėtina priežastis yra ta, kad „Apple“ perkelia tvarkykles iš .kext (Kernel Extensions) į .dext (DriverKit), taip pašalindama pasenusį ir nenaudojamą kodą iš „macOS“. Tą patį „Apple“ padarė su tinklo (Ethernet) tvarkyklėmis „macOS Ventura“.

Šios konkrečios plokštės buvo pagrindinė daugelio visiškai funkcionalių „Hackintosh“ sudedamoji dalis dėl labai paprastos priežasties: jos veikė iš karto su visomis (vadinamomis) „iService“ paslaugomis, kurias turi „Apple“: „Messages“, „FaceTime“, „AirDrop“, „Continuity“, „Handoff“ ir t.t.. Viskas veikė. Nepaisant didelių OCLP komandos pastangų išspręsti problemas, šios plokštės „macOS Sonoma“ gali veikti tik tuo atveju, jei „macOS“ saugumą sumažinti nepadoriai stipriai.

Buvo vilties, kad dėl nuostabaus zxystd darbo, per pastaruosius 4 metus, „OpenIntelWireless“ galės pakeisti šias plokštes, nes „macOS“ su „Intel WiFi6“ plokštėmis „WiFi“ greitis yra tiesiog pritrenkiančiai lėtas. Tačiau „Apple“ nuolatinis tvarkyklių paketo valymas ir perrašymas beveik panaikino bet kokį patikimą „Messages“ ir „FaceTime“ palaikymą, nepaisant to, kad „iCloud“ sinchronizavimas vis dar veikia puikiai. zxystd aprašo naują kalno viršūnę, į kurią teks kopti:

Nuo „Sonoma“ „Apple“ atsisakė IO80211 šeimos palikimo, aš IO80211 pagrindu sukūriau „AirportItlwmV2“, bet peržiūrėję kodą galite tiesiog suprasti, kad aš pats įdiegiau IO80211 šeimos palikimo rinkinį. Šis diegimas gali turėti šalutinį poveikį, pvz., neveikia „iService“ ir t.t. Kadangi IO80211, vietoj originalios „Ethernet API“ (taip pat galime spėti, kad „Ethernet API“ taip pat bus atsisakyta „macOS 15“), naudoja „skywalk API“, be šių įsilaužimų į kodą turėtume naudoti „Apple API“ ir perrašyti visą tvarkyklę, to aš niekada nedaryčiau.

Panašu, kad 14.4 versijoje „Apple“ taip pat pakeitė USB posistemio veikimą. Tai visada buvo varginantis iššūkis, bet kai nedideli atnaujinimai gali beveik viską sugadinti, tai tampa galvos skausmu. Vis dėlto… USB yra žinoma problema su žinomu sprendimu. Ji erzina, bet yra išsprendžiama. Deja, bet „WiFi“ su iServices problema — sprendimo neturi.

Jau seniai buvo tikima, kad ne procesoriaus ar GPU pakeitimai žudys „Hackintosh“. Juos nužudys patikimų „WiFi“ tvarkyklių trūkumas. Ir dabar, maždaug po 4 metų, „Hackintosh“ atsitrenkia į mūro sieną, kurioje nėra jokių paprastų „WiFi“ variantų. Atsižvelgiant į tai, kiek daug naudingų „macOS“ funkcijų priklauso nuo konkrečių „WiFi“ lustų buvimo – tokio „Apple“ kūrėjų sprendimo nesupranta daugelis „Hackintosh“ bendruomenės narių.

Taigi – „Hackintosh“ guli mirties patale, bent jau taip mano programuotojas Aleksandar Vacić. Kai kurie dalykai veiks dar kelis mėnesius, o gal net metus, priklausomai nuo to, kam kompiuteris naudojamas ir ar „Wi-Fi“ trūkumas yra svarbus, ar ne. Žinoma, galima gyventi be „AirDrop“, „Continuity“ ir „Handoff“, tačiau pranešimai ir „FaceTime“ turi veikti.

Jei naudojate „Hackintosh“ su „macOS Ventura“ — naudokite ją! Ji vis dar veikia labai stabiliai ir nekelia jokių problemų.

Jei manote, kad „Apple“ tai padarė tyčia, norėdama nužudyti „Hackintosh“ — tai netiesa, jie to nepadarė. „Apple“ niekada nerūpėjo „Hackintosh“, tai visiškai nesvarbu jų verslui. Jie padarė tai, ką turėjo daryti, tobulindami „macOS“ kodų bazę. Visada naudinga pašalinti pasenusį ir nebenaudojamą kodą, todėl „Apple“ pasielgė taip, kaip turi elgtis kompanija besirūpinanti savo produktu.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų