Apple universitete mokoma supaprastinti jautį

Tema: Apple

The New York Times paskelbė straipsnį suteikdama retą galimybę pažvelgti į slaptą apmokymų programą žinomą kaip „Apple universitetas“.

Nauji Apple darbuotojai skatinami apsilankyti apmokymuose, kuriuos sugalvojo Steve Jobs kaip priemonę padedančią naujiems darbuotojams įsilieti į kompanijos kolektyvą susipažįstant su Apple istorija ir suvokiant jos kultūrą. Šiai programai vadovauja Apple žmogiškųjų išteklių viceprezidentas, buvęs Jeilio vadovų mokyklos (Yale School of Management) galva - Joel Podolny.

The New York Times pavyko pašnekinti trijų kursų klausytojus ir sužinoti naujų faktų apie Apple Universitetą:

  • Picasso jautis, tai 11 litografijų serija, kurioje menininkas jautį rekonstruoja tol kol jis pasiekia savo paprasčiausią abstrakčių formų stadiją - taip parodoma Apple aistra minimalistinio dizaino filosofijai. „Jums gali tekti sukurti begales produkto versijų kol jūs pagaliau sugebėsite išreikšti tai ką norite - glaustai, ir taip dirba ir kuria Apple“, - sakė žmogus lankęs „Communicating at Apple“ apmokymus, kuriuos vedė buvęs Pixar auklėtinis Randy Nelson.
  • Pablo Picasso - „Jaučio analizė“
  • Kituose Nelson’o apmokymuose lyginamas 78 mygtukų Google TV nuotolinio valdymo pultelis su minimalistiniu Apple ekvivalentu turinčiu tris mygtukus (papildomai prie kryptinių mygtukų). Nelson sako, kad Google TV nuotolinio valdymo pultas yra inžinierių persistengimo pavyzdys savyje apjungiantis iš karto kelis dizainus ir patenkinantis iš karto kelių kompanijos dizainerių užgaidas. Google TV nuotolinio valdymo pultas yra puikus pavyzdys kaip daryti nereikia.
  • Universitete kalbama ir apie prieštaringai vertintą Steve Jobs sprendimą išleisti iTunes versiją skirtą Windows, kuris kompanijai atnešė dideles pajamas populiarindamas iPod ir iTunes muzikos parduotuvę.
  • Universitete gali būti rengiami specialūs apmokymai naujiems darbuotojams į Apple atėjusiems iš Beats.
  • Fakulteto nariai yra atėję iš tokių mokymo įstaigų kaip Harvard, Yale, MIT ir t.t.
  • „Net tualetinis popierius universiteto tualetuose yra išties gražus“, - sakė vienas iš darbuotojų.

Daugiau informacijos apie Apple universitetą rasite The New York Times straipsnyje, tai vertas dėmesio skaitalas.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų