Google vėl bando atgaivinti savo 2011 metais numarintą sveikatos programą

Tema: Google

Apple Healthkit ir ją amžinai kopijuojančios Samsung SAMI paveikta Google vėl planuoja atgaivinti savo fizinei būklei stebėti skirtą platformą pavadintą „Google Fit“.

Apple su sveikata ir fizine būkle skiriant vis daugiau dėmesio, Google nutarė atgaivinti savo Google Fit programą, kurią po trijų nesėkmingų bandymo įgyvendinti metų 2011 metais numarino (uždarė).

Beveik prieš 6 metus Google bandymas įžengti į sveikatos sektorių baigėsi nesėkme. Tada, 2008 metais Google sukūrė sveikatos duomenų rinkimo paslaugą (ne dėvimai elektronikai), tačiau ji nebuvo sėkminga, nes nei sveikatos įstaigų, nei pacientų ji nesudomino ir 2011 metais Google šią programą nutraukė.

Google gali norėti šią programą susieti su Android Wear - Android operacinės sistemos versija skirta išmaniems laikrodžiams ir kitais panašiais įrenginiais. Tokios kompanijos kaip Apple, Samsung ir Google stengiasi kurti su savijauta, sveikata bei fizinės būklės monitoringu susijusias sistemas ir taip praplėsti savo ekosistemų paslaugų arsenalą. Prie šių technologinių gigantų planuoja prisijungti ir Microsoft, kuri 2010 metais yra sukūrusi interneto pagrindu veikiančią HealthVault ir dabar pluša ties savo išmanaus laikrodžio versija.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų