Kaip vyriškis įtikino Apple padėti policijai rasti jo pavogtą MacBook Air

Vagišių tarpe Apple technika yra itin populiari. Po daugkartinių JAV valdžios prašymų įdegti jos įrenginiuose papildomą apsaugą, Apple savo įrenginiuose ją įdiegė ir dabar iPhone, iPad ar Mac kompiuterių vagišiams nėra taip paprasta praslysti nepastebėtiems, bet kartais vartotojai praradę savo įrenginius susiduria su Apple biurokratija.

Michael Witonis iš Dover’io (New Hampshire valstija) tapo butų plėšiko auka. 2013 metų vasarį į jo butą buvo įsilaužta ir iš jo pavogtas vienintelis daiktas - prieš penkis mėnesius įsigytas MacBook Air kompiuteris.

Witonis apie įvykį pranešė policijai, buvo pradėtas tyrimas, tačiau jo eiga nepasistūmėjo iš vietos. Praeitą birželį jis gavo laišką iš Apple palaikymo (support), kuriame buvo dėkojama, kad jis paskambino į Apple palaikymo grupę. Kai jis paskambino į Apple ir pasakė, kad jis į Apple neskambino, o skambinęs žmogus greičiausiai bus arba jo kompiuterio vagis arba žmogus, kuris tą kompiuterį iš vagies įsigijo - jam buvo patarta susisiekti su teisėsaugos atstovais ir paprašyti, kad pastarieji susisiektų su Apple.

„Tai buvo aštuonis mėnesius trukusios kovos su Apple, stengiantis gauti informaciją apie vagišių, pradžia“, - sakė Witonis ABCNews.com.

Galiausiai praradusio MacBook Air žmogelio kantrybė išseko ir jis nutarė išbandyti kitų sėkmingai panaudotą taktiką - išnaudoti socialinius tinklus. Pirmą kartą jis parašė žinutę Twitter socialiniame tinkle spalio 10 dieną ir vėliau, vasario 26 jis vėl Twitter tinkle paskelbė žinutę kreipdamasis į Tim Cook:

(Tim Cook, prašau padėkite! Aš jau pasisotinau Apple teisinio departamento veiksmais. 8 mėnesiai ir 2 teismo šaukimai nedavė jokio rezultato. Aš tik noriu atgauti savo MacBook Air.)

Po šios žinutės, dienos bėgyje su Witonis susisiekė Apple klientų padalinio vadovas, o dar po penkių dienų buvo priimtas sprendimas detektyvams suteikti visą jiems reikalingą informaciją. Dviejų valandų bėgyje, po to kai Dover'io policija gavo jai reikalingą informaciją jie galėjo susekti vagyste įtariamą Casey Wentworth.

Casey Wentworth įtariamas MacBook Air vagyste: Nuotrauka: Dover Police Department
Casey Wentworth įtariamas MacBook Air vagyste:
Nuotrauka: Dover Police Department

Dover'io policijos departamento leitenantas Brant Dolleman sakę, kad „susisiekus su Apple detektyvai gavo pakankamai informacijos, kad galėtų atsekti skambutį į Apple palaikymo grupę ir pirmadienį suimti Wentworth. Suimtasis buvo paleistas už 1000 JAV$ užstatą, o jo teismo posėdis numatytas gegužės 2 dieną“.

Kol kas Michael Witonis dar neatgavo savo MacBook Air, jis dar saugomas policijos nuovadoje kaip įkaltis. Policininkai minėjo, kad kompiuteris gerokai aplamdytas.

Dabar Witonis patenkintas bent tuo, kad ledai pajudėjo ir jis tikisi, kad ateityje Apple sugebės naudingiau bendrauti su teisėsaugos pareigūnais tokiuose reikaluose ir kitiems, į tokią bėdą patekusiems Apple įrenginių savininkams neteks nueiti tokio ilgo ir ne visiškai tradicinio kelio (pvz. kreipiantis tiesiogiai į Apple kompanijos vadą Tim Cook) ieškant savo daiktų.

taip pat skaitykite:
Ahryun Moon MacBook’o vagišius jau pagautas
70000 Eurų vertės Apple produktų vagystė „James Bond“ stiliumi
Find My iPhone pradėjo susekti pavogtą automobilį su vaiku
iPhone vagis pagautas nes paliko savo Galaxy
Dabar galite nusipirkti iPhone pritaikytą sekti jūsų antrąją pusę

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų