Apple planuoja išplėsti iOS prietaisų gamintojų ratą

Tema: Apple

Ateinančiais metais, Apple planuoja išplėsti savo iOS prietaisų gamintojų ratą ir dairosi į Taivanio pusę kompanijų galinčių gaminti iPhone, iPad ir iPod.

KGI analitikas Ming-Chi Kuo, sako jog tikėtina, kad Apple plės savo įrenginių gamintojų ratą ir tai suprantama, nes Apple stengiasi nustoti „šerti“ savo didžiausią konkurentą Samsung.

Kuo mano, kad labiausiai tikėtini kandidatai yra Taivanio „Compal Communications“ gaminanti ir kurianti Nokia, Sony ir Lenovo, „Wistron“ - bendradarbiaujančios su „BlackBerry“ ir „Inventec Appliances“ - dabar gaminančios iPod.

Kompanijos gamintojos gerokai pasipelnytų iš tokių kontraktų, tačiau labiausiai iš to išloštų Apple pagerindama savo derėjimosi galimybes bei sustiprindama tiekimo stabilumą. Tiesa, ši žinia dabartiniams Apple partneriams „Foxconn “ir „Pegatron“ nėra džiuginanti. „Pegatron“ buvo manoma bus pagrindinisnaujų, taip vadinamų, „iPhone Lite“, tiekėjas.

„Jei Hin Hai ir Pegatronas nesugebės padidinti naujų iOS prietaisų užsakymų kiekio - jų greitas, Apple pagalba sukurto, augimo dienos suskaičiuotos“, - rašo Kuo.

Gegužės mėnesį Apple ieškojo būdų, kaip perkelti savo gamybą iš Foxconn į Pegatron - kitą didelį iOS prietaisų gamintoją. Šios iniciatyvos pagrindu buvo Foxconn pagaminti iPhone 5 subraižytais korpusais.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų