Apple ir Google santykiai gerėja

Temos: Apple, Google

Greitai keičiasi ne tik technologijos bet ir technologinių kompanijų santykiai, kurie dažnai panašūs į muilo operų intrigas. Vieną dieną Google CEO Eric Schmidt scenoje kartu su Steve Jobs pristatant pirmąjį iPhone, o kitą - Steve jau svaidosi žaibais Google, kopijuojančios Apple įrenginius, pusėn grasindamas sunaikinti Android.

Eric Schmidt
Eric Schmidt, Google pirmininkas - 2013 metų Forbes sąrašė 138-as turtingiausias planetos žmogus.

„Mes neužsiimame internetinės paieškos verslu, o jie į telefonų verslą kišasi. Neapsigaukite: jie nori sunaikinti iPhone. Mes jiems to neleisime…“, - sakė Steve Jobs 2010 metais.

Nenuostabu, kad Apple per paskutinius pastaruosius metus panaikino bet kokius Google ženklus iPhone pagrindiniame ekrane. iOS 7 pagrindinis paieškos varikliukas, kuriuo naudojasi Siri yra Bing. Atrodo, kad tas laikotarpis, kai Eric Schmidt sėdėjo Apple direktorių taryboje buvo taip seniai, kad skamba kaip išgalvota istorija.

Tačiau, sprendžiant iš Googliečio Eric Schmidt žodžių, įtampa tarp šių dviejų, jau kuris laikas stipriai konkuruojančių kompanijų - po truputį slūgsta.

Antradienį, kalbėdamas žurnalistams, Allen&Co. konferencijoje, Schmidt’as sakė, kad santykiai tarp Apple ir Google pagerėjo ir kad abi kompanijos turi daugybę bendrų susitikimų.

„Nors ir neminėjo konkrečių susitikimo tikslų, tačiau sakė, kad Google CBO Nikesh Arora, prisijungęs prie jo spaudos konferencijoje, dalyvavo daugelyje bendrų Google ir Apple pokalbių. Abi kompanijos yra nenutrūkstamuose verslo pasitarimuose, kur stengiamais sutrumpinti ilgą problemų sąrašą“, - rašo Reuters cituodama Schmidt.

Manau, jei tai yra tiesa, tai dvi didelės, novatoriškos ir ambicingos kompanijos dirbančios kartu, o ne kariaujančios tarpusavyje - atneš daugiau naudos tiek vartotojams tiek ir savo pačių verslui.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų