Keli naudingi IFTTT receptai

Tie, kas naudoja IFTTT (If This Then That) „Jei taip tada šitaip“ paslaugas - žino, kad IFTTT puikiai „susišneka“ su visa eile paslaugų ir gali palengvinti bei automatizuoti visą eilę veiksmų ir sutaupyti brangaus laiko.

IFTTT leidžia sukurti savo arba naudoti kitų vartotojų sukurtus ir bendrinamus receptus, kurie atitikus tam tikrom nurodytoms sąlygoms - atlieka tam tikrus, nurodytus, veiksmus. Pvz. kiekvieną kartą kai gaunate elektroninį laišką nuo tam tikro žmogaus arba su tam tikrais žodžiais elektroninio laiško temos pavadinime - jums bus atsiunčiama SMS žinutė arba kaskart kam nors pažymėjus jus Facebook nuotraukoje - nuotrauka bus automatiškai patalpinta į jūsų Dropbox saugyklą ir t.t.

Žodžiu, IFTTT pagalba galite susikurti jūsų poreikius atitinkančius receptus (taisykles) - veiksmų instrukcijas - pvz. jei esate pajungę namų kondicionavimo sistemą prie vidinio namų tinklo, kuris turi išėjimą į Internetą - galite nurodyti, kad kaskart, kai Instagram svetainėje kas nors „palaikins“ jūsų video - kondicionierius namų temperatūrą pakels vienu laipsniu :)

Žemiau paminėsiu kelis, patogius IFTTT priedus skirtus Gmail, daugiau apie galimybes automatizuoti eilę kasdienių veiksmų susijusių su elektroniniu paštu, Facebook, Evernote, Dropbox, LinkedIn, Oru ir t.t. rasite IFTTT svetainėje, o paskaityti kas tai per paslauga galite IFTTT svetainės WTF skirsnyje

IFTTT: jei el. laiško siuntėjas yra xxx - tada siųsti sms Jei nenorite įjungti PUSH pranešimų arba neturite išmanaus telefono, bet norite būti informuoti, kai tam tikri žmonės atsiunčia jums elektroninį laišką. Tai ypač patogu, kai kai kurie siuntėjų laiškai gali būti labai svarbūs, pvz boso.

IFTTT: jei prisegtas failas prie laiško - tada failą perkelti į Dropbox Jei dažnai, su elektroniniais laiškais, gaunate prisegtus failus, bet nenaudojate Google Drive, tada nėra labai patogu kiekvieną kartą rankiniu būdu tuos failus perkėlinėti ten kur jums reikia. Jei naudojatės Dropbox paslauga - šis receptas, kiekvieną, prie elektroninio laiško prisegtą failą, perkels į Dropbox.

IFTTT: jei laiškas pirkinio patvirtinimas - tada į spreadsheet Jei dažnai perkate internetu ir vedate „buhalteriją“, šis IFTTT receptas ieško Gmail gautų laiškų skyriuje ieško elektroninių laiškų, laiško temoje turinčių žodžius „Receipt“ arba „Order“ ir radęs, sukuria įrašą pirkimo patvirtinimų lentelėje (Spreadsheet) ir prie jos prisega pirmą, prie laiško prisegtą, failą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų