OS X Dictionary - Wikipedia kitomis kalbomis

Į OS X integruotas žodynas, leidžiantis kelių klavišų paspaudimu sužinoti žodžio reikšmę, surasti jo sinonimus ar gauti išsamų paaiškinimą apie jus dominantį žodį ar pavadinimą yra labai patogus įrankis.

Skaitant straipsnį internete ir užvažiavus pele ant norimo žodžio bei surinkus klavišų kombinaciją Cmd ⌘-Ctrl-d, galima gauti greitą žodžio reikšmės paaiškinimą ar jo vertimą į OS X Dictionary aplikaciją įdiegtomis kalbomis.

Viena iš OS X Dictionary aplikacijos puikių savybių yra integruotas Wikipedia duomenų pasiekimas. Jei norite papildyti OS X Dictionary Wikipedia informacijos atvaizdavimą papildomomis kalbomis:

  • Atidarykita OS X Dictionary aplikaciją
  • Iš meniu pasirinkite Dictionary > Preferences ir atsidariusiame lange aktyvuokite Wikipedia lauką.
  • Žemiau atsiradusiuose parinktyse nurodykite kokiomis kalbomis norėtumėte skaityti Wikipedia informaciją.
OSX Dictionary - Wikipedia kalbų nustatymai
OSX Dictionary aplikacija - Wikipedia su galimybe pasirinkti kitą kalbą

Pasirinkus kelias kalbas, Wikipedia informacija bus rodoma pirminėje kalboje, tačiau viršutiniame dešiniame kampe atsiras galimybė pasirinkti kitas kalbas. Ši parinktis bus matoma tik naudojant pilną Dictionary aplikacijos versiją, t.y. atsidarius Dictionary aplikaciją ir nebus matoma naudojant klavišų kombinaciją.

Wikipedia informacija gana vangiai verčiama į lietuvių kalbą ir skaitydamas straipsnius anglų kalba, dažnai matau tų straipsnių vertimą egzistuojant visa eile kalbų, tame tarpe ir mūsų kaimynų latvių, bet lietuviško vertimo - nėra. Blogiau suprantantys angliškai, bet mokantys rusų kalbą, gali, šalia lietuvių kalbos, papildomai, pasirinkti ir rusų, ar kokią kitą, viename ar kitame Wikipedia kalbų sąraše, esančią kalbą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų