Spotify planuoja pristatyti nemokamos muzikos mobiliuose įrenginiuose paslaugą

Temos: iOS, Muzika, Naujienos

Spotify AB planuoja suteikti savo vartotojams galimybę nemokamai klausytis muzikos ir mobiliose įrenginiuose. Sakoma, kad ši paslauga bus išlaikoma reklamų.

Švedų muzikos paslaugų kompanija susitarė su trimis globaliomis muzikos kompanijomis dėl joms priklausančio turinio (muzikos) naudojimo savo paslaugoje.

Dabar nemokamai Spotify muzikos klausytis galima tik kompiuteriuose. Pajamas Spotify gauna iš reklamos transliuojamos nemokamos muzikos klausytojams. Norintys muzikos klausytis kompiuteriuose ir nematyti bei negirdėti reklaminių skelbimų turi susimokėti 12Lt į mėnesį, o „Premium“ servisas leidžiantis muzikos klausytis be reklamos ne tik kompiuteriuose, bet ir mobiliuose įrenginiuose mėnesiui kainuoja 24Lt.

Spotify turinti 20 milijonų vartotojų visame pasaulyje, kurių kas ketvirtas pasirinkęs mokamą planą (6 milijonai), su pagrindinėmis įrašų kompanijomis: Sony Music Entertainment, Universal Music Group ir Warner Music Group, derėjosi beveik tris metus.

Nauja, reklamos išlaikoma paslauga, nemokantiems vartotojams leis klausytis riboto dainų skaičiaus, bet daugumoje atvejų veiks panašiai taip kaip „Pandora Media Inc.“ paslauga. Praėjusiais metais Spotify pradėjo teikti užsakomosios radijo stoties paslaugą.

Spotify neseniai išsiuntinėjo pakvietimus žurnalistams į renginį vyksiantį sekančią savaitę Niujorke žadėdama spurgas, bet slėpdama tikrą to renginio priežastį.

Pagrindinės įrašų kompanijos turinčios savo „dalį“ Spotify kompanijoje nori užauginti bendrą jos paslaugų vartotojų skaičių bei padidinti skaičių vartotojų, kurie nusprendžia pasirinkti mokamas Spotify paslaugas. Šiuo metu 20 proc. Spotify vartotojų už paslaugą moka. Suteikus galimybę nemokamai muzikos klausytis ir mobiliuose įrenginiuose papildytų kompanijos bei jos akcininkų sąskaitas pinigais gaunamais už juose transliuojamas reklamas.

Ši informacija nėra patvirtina ir kol kas yra tik spėjimas paremtas „informuotų“ šaltinių duomenimis.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų