Samsung tikisi, kad Obama panaikins draudimą įvežti jos produktus į JAV [atnaujinta]

Temos: Apple, Samsung, Teisė

Rugpjūčio mėnesį JAV prezidentas Obama panaikino importo draudimą senesniems Apple iPhone ir iPad, kuriuose teismo sprendimu buvo pažeidžiami Samsung patentai. Dabar Samsung tikisi Obamos palankumo tokiam pačiam teismo sprendimui - neleisti į JAV įvežti kai kurių Samsung produktų.

Samsung tikisi, kad Obama uždės veto uždraudimui įvežti į JAV senesnius Samsung produktus. Rugpjūčio 9 Tarptautinė Prekybos Komisija (ITC – International Trade Commission) nusprendė uždrausti įvežti į šalį eilę Samsung produktų, nes jie pažeidė kelis Apple patentus. Tarp neteisėtai Apple patentuotas technologijas naudojamų minimi tokie Samsung gaminiai kaip: Galaxy S 4G, Fascinate, Captivate, Galaxy Tab, Galaxy Tab 10.1ir t.t. Šį sprendimą gali atšaukti tik JAV prezidentas, jam to nepadarius sprendimas įsigalios po 60-ties dienų nuo jo paskelbimo - tai yra šiandien.

„Pasaulis stebi, koks išmaniųjų telefonų kare yra JAV požiūris į Samsung“, - savo laiške JAV Prekybos rūmų atstovui rašė Samsung.

Priežastis kodėl buvo panaikintas ITC sprendimas buvo ta, kad Samsung patentai, kuriuos pažeidusi Apple buvo pripažinta kalta yra laikomi industrijos standartais ir todėl, pagal FRAND (angl. Fair, Reasonable, and Non-Discriminatory. liet. Sąžiningomis, Pagrįstomis ir Nediskriminuojančiomis) licencijavimo sąlygas Samsung turėjo leisti jomis naudotis Apple. Įvairios galimybės ar funkcionalumas gali būti pasiekiamas skirtingais būdais, tuo tarpu tai, kas laikoma „Industrijos standartais“ - ne.

Samsung vietoje pagraudenimų ar bandymo manipuliuoti diskriminacijos ar kitokiais populistiniais terminais, laiškuose skirtuose įvairioms JAV institucijoms, geriau pradėti sąžiningai naudoti patentus ir pačiai kurti, o ne kopijuoti - tada automatiškai atkris ir tokių pagraudenimų poreikis.

Baltieji rūmai atsisakė vetuoti ITC sprendimą, todėl draudimas Samsung įvežti į JAV eilę produktų, kuriuose buvo nustatyta Apple patentų pažeidumų, tame tarpe ir Samsung Galaxy S4, įsigalios šiandien vidurnaktį.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų