Obamos administracija vetavo ITC sprendimą neleisti JAV pardavinėti kai kurių iPhone ir iPad modelių

Temos: Apple, Samsung, Teisė

Šeštadienį JAV prezidento administracijos veto ITC (JAV Tarptautinės prekybos komisija. angl.International Trade Commission) sprendiui drausti pardavinėti kai kuriuos iPhone ir iPad modelius JAV yra retas bet pergalingas žingsnis Apple kovoje su Samsung.

JAV Prekybos atstovas Michael Froman nusprendė vetuoti draudimą pardavinėti iPhone 4 ir iPad 2 modelius Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šis sprendimas yra galutinis ir neginčijamas, tačiau Samsung ir toliau gali ginti savo patentus teismuose.

Tai pirmasis atvejis nuo 1987 metų, kai JAV prezidento administracija vetuoja Jungtinių Amerikos Valstijų Tarptautinės prekybos komisijos sprendimą.

ITC sprendimu, birželio mėnesį buvo numatytas senesnių Apple iPhone ir iPad įrenginių draudimas pardavinėti JAV teritorijoje po to kai buvo nuspręsta, kad Apple naudojo Samsung patentuotas technologijas savo įrenginiuose.

Šioje kovoje su ITC sprendimu prie Apple prisijungė ir kelios kitos kompanijos: Microsoft, Oracle, Intel ir AT&T, nes jų manymu Samsung nesilaiko FRAND taisyklių ir šis ITC sprendimas suteiks precedentą, kitoms, tikrų technologijų patentus turinčioms kompanijoms, tuo piktnaudžiauti ir kelti bylas siekiant uždrausti prekybą gaminiais.

Šaltinis: Wall Street Journal

JAV prezidento administracijos sprendimas PDF formatu.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų