Samsung pagauta falsifikuojanti Galaxy S4 našumo testus (benchmark)

Temos: Android, Samsung

Kompiuterių ir mobilių įrenginių našumo (benchmark) testai gana populiarūs kai reikia patikrinti savo įrangos našumą arba „pasimatuoti“ pas ką geresnis įrenginys, tačiau yra žinoma, kad tai nėra pats patikimiausias būdas tikram įrenginio našumui nustatyti.

Šiandien kompanija AnandTech pranešė, kad Samsung Galaxy S4 gali nebūti toks našus kaip Samsung bando teigti arba kaip rodo kai kurios populiarios Android našumo testavimo aplikacijos.

Samsung įdiegė tam tikrus pagudravimus į savo naujausią Galaxy S4 telefoną, kad pastarasis, kai tikrinamas jo našumas, rodytų aukštesnius rezultatus. Kitaip tariant Galaxy S4 grafinė vaizdo plokštė Exynos 5 Octa Galaxy S4 ir procesorius aptikę, kad testuojamas telefono našumas - yra instruktuoti dirbti aukštesniame dažnyje arba pateikti klaidingus rezultatus.

Anot AnandTech testų rezultatų Samsung Galaxy S4 grafinė plokštė aptikusi, kad tikrinamas jos našumas - dirba 533MHz dažniu, tuo tarpu įprastai jos dažnis kiek žemesnis nei 480MHz.

Galaxy S4 procesorius instruktuotas elgtis panašiai. Kai šis Samsung telefonas testuojamas naudojant GLBenchmark 2.5.1, AnTuTu, Linpack ar kitas Android našumo testavimo aplikacijas - Galaxy S4 procesorius Cortex A15 rodo 1.2GHz, tačiau patikrinus su GFXBench 2, kuri nėra Samsung atpažįstamų Android našumo tikrinimo aplikacijų sąraše - procesorius teišstena 500MHz, o tai milžiniškas skirtumas.

Šis AnandTech kompanijos atradimas paaiškintų ir mano nustebimo priežastis, kai aš pastebėjau, kad mano kolegos turimas Samsung Galaxy S4 telefonas veikia gerokai lėčiau ir su visokiais patrūkinėjimais nei mano, beveik dviejų metų senumo, iPhone 4S (kolegos replikų pasiunčiamų jo telefonui dėl periodiškai automatiškai užsidarančių vos tik atidarytų aplikacijų ar šiaip „smiginėjimų“ - neminėsiu).

AnandTech svetainėje rasite daugiau detalesnės informacijos ir įrodymų, kad Samsung falsifikuoja savo telefono našumo duomenis ir taip pataikauja „pasimatuoti“ pas ką didesnis mėgstantiems Android vartotojams, tačiau realiame gyvenime - Samsung S4 vartotojams parduoda katę maiše.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų