Savaitės naujienų apžvalga: 6-a 2016 metų savaitė

Tema: Naujienos

6-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, kuriems nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai Mac Arena svetainėje, o taip pat nemokamai ar pigiau platinamų ir naujų iOS bei OS X aplikacijų rinkinys.

  • Kaip klijuojamos apsauginės iPhone plėvelės Japonijos Apple Store.

    Šie aparatai kol kas naudojami tik Japonijoje, tačiau Apple ir Belkin kompanijų susitarimu turėtų atsirasti visose Apple Store. Gerai užklijuoti apsaugines plėveles ant iPhone, neretai yra sudėtingas uždavinys. Perkant Belkin (kainuoja apie 35 USD) plėvelę Apple Store – parduotuvės darbuotojai ją užklijuos nemokamai, o jei tarp ekrano bus oro tarpai ar nešvarumai - naują plėvelę perklijuos nemokamai.
  • „Find My iPhone“ funkcija ir vėl pasitarnavo. Niujorko policijai iPhone funkcija„Find My iPhone“ padėjo sulaikyti du ginkluotus plėšikus, kurie šeštadienį Brukline grasindami ginklu apiplėšė grupelę paauglių. Tarp atimtų daiktų buvo ir iPhone. Pasitelkus vieno iš nukentėjusiojo mamos iPhone buvo atsektas atimtasis jos sūnaus iPhone. Nusikaltėliai važiavo autobusu, kur prisistačius policijai dvidešimtmečio Rysheek Dixon ir penkiolikmečio Timothy Wright, kaip pasirodo jau teisėsaugai už plėšimus ir nelegalų ginklų turėjimą žinomų piliečių, kelionė baigėsi. Tai nėra pirmasis ar vienintelis kartas, kai „Find My iPhone“ padeda sulaikyti nusikaltėlius ir savininkui atgauti iPhone.
  • Pirmadienį Apple išleido iOS 9.3, tvOS 9.2, watchOS 2.2 ir OS X 10.11.4 trečias beta versijas skirtas Apple registruotiems programuotojams. Apple taip pat išleido Xcode 73 beta 3 versiją, kurioje yra įdiegtas interaktyvi „playground“ funkcija iOS ir OS X aplikacijoms.
  • Trečiadienį pasirodė OS X El Capitan 10.11.4 ir iOS 9.3 trečiosios viešos beta versijos.
  • Jau kuris laikas Internete sklando gandai apie tai, kad Apple patyliukais keis 2013 metų pabaigos Mac Pro modelių grafines kortas. Panašu, kad kompanija nesiruošia šios informacijos paskelbti savo keitimo programų puslapyje viešai. Jei esate tokio Mac Pro kompiuterio savininkas ir pastebite vaizdo iškraipymus ar apskritai nėra vaizdo pajungtame monitoriuje, kompas užstringa ar staiga persikrauna ar kartais ir nepasikrauna - kreipkitės į Apple autorizuotą servisą - gal jie turi informacijos apie programą ir jums ją pritaikys.
    Nuotrauka: Ifixit
  • Apple darbuotojai periodiškai gauna pasiūlymų parduoti prisijungimo prie sistemų duomenis. „Jūs nustebtumėte kiek daug žmonių susisiekia su mumis, tiesiog atsitiktiniais Apple darbuotojais ir siūlo parduoti prisijungimo prie sistemų duomenis. Aš galiu savo Apple ID informaciją internete tuojau pat parduoti už 20 000 €“, - sakė vienas Apple biuro Airijoje darbuotojas.
  • „Bloomberg“ praneša, kad naujasis Rusijos interneto patarėjas siūlo surinkti daugiau mokesčių iš Apple ir Google Rusijoje. Logovoj’us nori pritaikyti 18% PVM mokestį App Store ir iTunes įsigyjamoms prekėms - tai mokesčiai, kuriuos turėtų sumokėti vartotojai.
  • Šiam robotui iPhone „puzlai“ vieni niekai.
  • Apple primena programuotojams, kad šie iki vasario 14 dienos turi įdiegti atnaujintą tarpinė sertifikatą, kuris reikalingas Safari Push Notification’ams, Safari Extensions’ams ir Apple Wallet Pass’ams.
  • Neilgai trukus po to to kai „Adobe“ pasisakė apie tai, kad nemato „Flash“ platformos ateities, „Google“ paskelbė, kad nuo birželio 30 dienos, į savo „AdWords“ tinklą nebeįsileis „Flash“ pagrindu veikiančių reklamų ir jos turės būti 100% HTML5, o nuo 2017 metų sausio 2 dienos „Google“ rašo, kad „Flash“ formato tyrinys nebus rodomas „Google Display“ tinkle ar pateikiamas per „DoubleClick“. Panašu, kad Apple pradėta kova su „Flash“ pradeda nešti savo vaisius. 2016 metų sausio mėnesį vos 18% iš Alexa Top 10 000 interneto svetainių naudojo „Flash“.
    Infographic: Bye Bye Flash! | Statista
  • 2015 metais Apple telefonai JAV užėmė 40% rinkos. Antroje vietoje Samsung su 31%, toliau LG su 10%.
  • Sakoma, kad „TSMC“ (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) susitarė su Apple, kad ji bus vienintelė iPhone 7 procesorių, kurie greičiausiai bus pavadinti A10, gamintoja.
  • Vienoje iš Gruzijos sostinėje Tbilisyje įsikūrusioje elektronikos parduotuvėje galima įsigyti pašventintų iPhone. Šventinimo procedūra buvo nufilmuota ir dabar pristatoma kaip vienas iš kompanijos privalumų. Prekybinio tinklo atstovas sakė „Kompanija ‘iPhone+’ – tai pirmoji parduotuvė, kur bus pardavinėjami pašventinti iPhone. Mes dažnai girdime, kad žmonės dažnai vengia pirkti ‘velnio kūrinius’. Mes įsiklausėme į daugumos mūsų šalies gyventojų nuomonę ir pašventinome parduotuvę.“ Jei toks sprendimas teigiamai paveiks pardavimus, kompanija planuoja pašventinti ir kitas parduotuves.
  • Jei nutarėte „pažaisti“ su savo iPhone 5s ar naujesnio datos nustatymais - geriau nebandykite nustatyti 1970 metų sausio 1 dienos - tai gali liūdnai baigtis – perkrovus įrenginį telefonas pakimba „ant obuolio“. Vieni pabandę tai padaryti vartotojai sako, kad telefonas atsigavo po 5 valandų, kiti teigia jog prireikė kiek ilgiau, dar kiti sako problemą galima išspręsti pakeitus SIM kortelę, o tretiems iPhone neatsigavo ir po savaitės. Vienas vartotojas sako, kad su šia laiko klaida jis susidūrė kai pakeitė laiko zoną grįždamas iš Pekino į Niujorką.
    Ši klaida yra iPhone, iPad ar iPod touch įrenginiuose naudojančiuose 64-bitų procesorių ir naudojančiuose iOS 8 ar naujesnę operacinės sistemos versiją.
    Net ir įrenginyje aktyvavus DFU režimą ir pajungus prie iTunes ir atlikus atstatymą - įrenginys užstringa sistemos įkrovimo būsenoje.
  • Seattle įsikūrusi teisinė kompaniją „PCVA“ padavė Apple į teismą už „error 53“. Kolektyviniame ieškinyje pateiktame JAV Šiaurės Kalifornijos regioniniam teismui rašoma, kad „Apple peržengė ribas“. Žiūrėsim kuo baigsis ši byla. Norintiems pasiskaityti ieškinį - jo kopiją ras čia.
  • AT&T paskelbė pradėsianti 5G, leidžiančio duomenis perduoti nuo 10 iki 100 kartų greičiau nei 4G LTE, testavimo darbus. Kol kas nėra aišku kokie yra Apple planai diegiant 5G jos įrenginiuose. Apple ilgai neužtruko iPhone 6 įdiegdama LTE-Advanced – greitesnį G4 LTE variantą, tačiau 3G ir LTE technologijos rinkoje buvo jau gana seniai iki Apple pradėjo jas naudoti. Sprendžiant iš AT&T ir 3GPP prognozių, iPhone palaikančių 5G dar gali tekti kokius tris metus palaukti.
  • Įvairūs šaltiniai internete teigia, tame tarpe ir „The Hollywood Reporter“, kad Apple dalyvauja slaptame TV serialo kūrimo procese, kuriame vaidins vienas iš kompanijos vadovų ir „Beats“ įkūrėjų Dr. Dre. Sakoma, jog 50-metis „mogul’as“ vaidina ir prodiusuoja savo paties, šešių epizodų pusiau-biografinį serialą, kurio pavadinimas neva „Vital Signs“, o jį finansuoja Apple. Apple ir Dre šios informacijos nekomentuoja.
  • Apple paslaugų bosas Eddy Cue kalbėdamas John Gruber pokalbių šou pasakė, kad „Apple Music“ jau turi daugiau nei 11 milijonų mokančių vartotojų. Muzikos rinkos analitikai spėja, kad didžiausia „Apple Music“ konkurentė „Spotify“ turi 25–30 milijonų už paslaugą mokančių vartotojų. Tame pačiame šou jie pasisakė ir apie kai kurių Apple apžvalgininkų išsakytą kritiką neva Apple aplikacijų kokybė krenta ir panašiai. Viso, beveik valandos trukmės, podkasto pasiklausyti galite čia
    arba atsisiuntę mp3 failą iš čia.
    Tiems kas neklausys podkasto - pasakysiu, kad per keturis metus, Apple gavo daugiau nei 2,5 milijono klaidų pranešimų apie „Apple Maps“ klaidas ir jas ištaisė, bei laišku apie tai informavo kiekvieną pranešusį. Reikia pasakyti, kad „Apple Maps“ per visą savo gyvavimo laiką stipriai pasistūmėjo į priekį ir dabar kai kuriose srityse, šią paslaugą naudojant kai kuriose šalyse (Lietuvos tų šalių tarpe nėra) Apple žemėlapiai prilygsta „Google Maps“.
  • Taktilinėmis technologijomis užsiimanti kompanija „Immersion“ padavė Apple į teismą už tai, kad jos manymu pastaroji pažeidė jos patentus savo įrenginiuose panaudodama „3D Touch“ ir „Force Touch“ technologijas. Atitinkamo turinio ieškinys ketvirtadienį buvo pateiktas Delavaro federaliniam apylinkės teismui.
  • Kalbama, kad 4 colių iPhone 5se ir iPad Air 3 pasirodys kovo 18 dieną.

iOS ir OS X aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos ir žaidimai

OS X aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų