Kaip automatiškai išjungti Mac po nurodyto laiko tarpo

Norint išjungti Mac kompiuterį yra eilė būdų kaip tai padaryti, tame tarpe ir leidžiančių Mac išjungti (angl. shut down) ir po tam tikro, nurodyto laiko tarpo.

Tie, kas mėgsta išjunginėti savo Mac kompiuterius, o ne palikti juos miegojimo režime, dažniausiai pasirenka būdą juos išjungti tuojau pat. Tačiau gali būti situacijų, kai norite išjungti Mac po tam tikro laiko tarpo - praėjus tam tikram minučių ar valandų skaičiui. Tai gali būti naudinga, kai paliekate savo Mac vykdyti kokių nors užduočių ir kol jis dirbs nebūsite šalia Mac, tačiau norite, kad jis išsijungtų.

Tai padaryti galima Terminal aplikacijos pagalba:

  • atidarykite Terminal aplikaciją (rasite Applications/Utilities aplanke)
  • Terminal aplikacijos lange įrašykite žemiau pateiktą komandą nurodydami laiką minutėmis, po kurio norite, kad Mac išsijungtų:
    sudo shutdown -h +10
    Aukščiau pateiktame pavyzdyje nurodytas 10-ties minučių laikotarpis. Pakeiskite komandos pavyzdyje nurodytą skaičių 10, jums tinkamu minučių kiekiu. Terminal komanda išjungti Mac kompiuteriui po nurodyto laiko tarpo
Kadangi ši komanda reikalauja super vartotojo teisių - įvedus komandą reikės įvesti kompiuterio administratoriaus slaptažodį, vedant kurį terminal aplikacijos lange nematysite, kad ir ką rašote.

Įvedus aukščiau pateiktą komandą, Terminal aplikacijos lange matysite pranešimą informuojantį apie komandoje nurodytą laiką nuo komandos įvedimo iki jos įvykdymo.

Jei įvedą komandą uždarysite Terminal aplikacijos langą arba paspausite Ctrl-C - komandos vykdymas bus nutrauktas.

Shell komandos shutdown pagalba galima nurodyti sistemą perkrauti (komandos raktas -r) ar užmigdyti (komandos raktas -s) nurodytu laiku. Daugiau informacijos apie komandą rasite komandos aprašyme, kurį iššaukti galite man shutdown komandos Terminal aplikacijoje pagalba. Jei Jums skaityti komandų pagalbos failus Termial aplikacijoje nepatogu - informaciją, kaip juos skaityti Preview aplikacijoje rasite straipsnyje „man per Preview“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Nuostabu. Ačiū.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų