40-osios 2024 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

40-osios 2024 metų savaitės „Apple“ entuziastams bei kompanijos įrangos naudotojams skirta informacija, naujienos ir gandai.

  • Internete jau kuris laikas sklando gandas, kad „Apple“ kuria naują išmaniųjų namų įrenginį, kuris primins „iPad“, „Apple TV“ ir „HomePod“ hibridą.
    Viešai neatskleista informacija aptiko dar daugiau paminėjimų apie paslaptingą įrenginį pavadintą „HomeAccessory“ su kodiniu pavadinimu J490 turinčiu A18 lustą. Tikėtina, kad jo galia bus reikalinga „Apple Intelligence“ funkcijoms. Rašoma, kad dabartinės būsenos „HomeAccessory“ ekranas yra kvadratinis, o ne stačiakampis, kaip „iPad“. Kitos įrenginio funkcijos apima įmontuotą „FaceTime“ kamerą ir galimybę aptarnauti vaizdo skambučius. Įrenginį bus galima valdyti gestais per atstumą. Be to, kamera atpažins naudotoją ir galės jam pateikti asmenines rekomendacijas.
    Neaišku, kaip „Apple“ pavadins šį įrenginį, tačiau yra įsitikinusių, kad „Apple“ jį išleis 2025 metų pavasarį.
  • „iPhone 16“ serijos telefonuose yra visiškai nenaudinga, bet mėgstantiems visokias dizaino sprendimų smulkmenas galinti patikti smulkmena. Pagrindiniame, užrakinto telefono ekrane, naudojant standartinius „iOS 18“ fono paveikslėlius - tapšnojant pirštu per ekraną jie juda paliestos ekrano vietos pusėn ir paskui grįžta į savo pradinę padėtį.
  • Ekspertai perspėja, kad „Common UNIX Printing System“ arba „CUPS“ gali būti piktnaudžiaujama siekiant nuotoliniu būdu paleisti kenkėjišką kodą pažeidžiamuose galutiniuose taškuose.
    CUPS yra atvirojo kodo spausdinimo sistema, kurią „Apple“ sukūrė į „Unix“ panašioms operacinėms sistemoms, įskaitant „Linux“ ir „macOS“. Tai standartizuotas būdas valdyti spausdinimo užduotis bei eiles ir palaiko tiek vietinius, tiek tinklo spausdintuvus. CUPS kaip pagrindinį protokolą naudoja Interneto spausdinimo protokolą (IPP), leidžiantį sklandžiai aptikti spausdintuvą ir pateikti užduotis įvairiuose tinkluose. Jame taip pat yra žiniatinklio sąsaja, skirta spausdintuvams, spausdinimo užduotims ir konfigūracijai valdyti.
    Kibernetinio saugumo tyrinėtoja Simone Margaritelli iš „Evil Socket“ aptiko problemą, susijusią su sistemos gebėjimu atrasti naujus spausdintuvus. Kaip aiškina tyrėja, CUPS turi keturis pažeidžiamumus: CVE_2024-47076, CVE-2024-47175, CVE-2024-47176 ir CVE-2024-47177. Šie pažeidžiamumai, sujungti į grandinę leidžia programišiams sukurti netikrą, kenkėjišką spausdintuvą ir CUPS jį aptikti ir kai vartotojas bando ką nors atspausdinti naudodamas šį naują įrenginį, jo įrenginyje įvykdoma kenkėjiška komanda.
  • Anot „The Wall Street Journal“, „Apple“ nebeplanuoja investuoti į „OpenAI“, kurios 6,5 mlrd. USD finansavimo etapas baigiasi šią savaitę ir kurio metu į kompaniją galimai investuoja „Microsoft“ ir „Nvidia“.
    Prėjusį mėnesį buvo kalbama, kad „Apple“ pirmą kartą aptarė investicijos į „OpenAI“ galimybę. Tačiau niekada nebuvo aišku, kiek „Apple“ galėjo investuoti į įmonę.
    „Microsoft“ jau yra pagrindinis „OpenAI“ investuotojas ir jai priklauso 49% jos pelno, bet paskutinio investicijų į „OpenAI“ etapo metu kompanija ketina išplėsti savo investicijas dar 1 mlrd. USD.
    „OpenAI“ neseniai paskelbė, kad per dvejų metų laikotarpį iš ne pelno siekiančios įmonės pavis pelno siekiančia įmone. Investuotojai gali prašyti grąžinti jų pinigus, jei šis pokytis iki to laiko nebus įgyvendintas. Šis žingsnis neturėtų turėti įtakos „ChatGPT“ integravimui į būsimą „Apple Intelligence“ didelių kalbų modelį.
  • „Apple“ nutarė neleisti savo filmų kino teatrinių versijų, nes pinigų sumos surenkamos iš bilietų pardavimų labai mažos. Kompanijai kur kas labiau apsimoka savo filmus transliuoti tik per „Apple TV+“.
  • „Apple“ paskutinę sekundę bandė išsisukti iš daugybės dokumentų pateikimo teismui iki pirmadienio, kaip buvo nurodyta vykstančiame ginče su „Epic“, o magistrato teisėjas Thomas Hixson jų dar neturi. Rugpjūčio pradžioje įmonei buvo nurodyta iki rugsėjo 30 d. pateikti dokumentus, susijusius su šių metų „App Store“ taisyklių pakeitimais. Iš pradžių „Apple“ teismui sakė, kad atliekant šią užduotį reikės peržiūrėti maždaug 650 000 dokumentų, tačiau praėjusios savaitės ketvirtadienį paskelbtoje bylos būklės ataskaitoje teigiama, kad šis skaičius išaugo iki 1,3 mln., ir „Apple“ paprašė pratęsti terminą dviem savaitėms. Hixson (praėjusios savaitės) penktadienį atmetė prašymą pavadindamas „Apple“ žingsnį „blogu elgesiu“.
  • „Reddit“ naudotojas Keysersozay iš JK forume papasakojo apie savo patirtį perkant „iPhone 16 Pro“. Įrenginį jis užsisakė oficialioje „Apple“ internetinėje parduotuvėje, o atidaręs DPD pristatytą dėžutę joje rado dvi užrašų knygeles.
    Britas nedelsdamas susisiekė su „Apple“ palaikymo komanda ir paprašė grąžinti pinigus ir nusiuntė nuotraukas to kas buvo dėžutėje. jis taip pat kreiptis į policiją. Po kelių dienų jis gavo laišką iš „Apple“, kuriame kompanija paaiškino, kad „atliko su siuntų pristatymo tarnyba atliko pristatymo peržiūrą ir negali grąžinti pinigų ar išsiųsti naujo telefono.“ Tada britas paskelbė įrašą „Apple“ forume, tačiau jis buvo ištrintas.
    DPD atsisakė tirti įvykį, motyvuodama tuo, kad siuntą išsiuntė „Apple“ ir tik „Apple“ turi teisę pareikšti pretenziją. Jis taip pat negalėjo pasinaudoti draudimo programa „AppleCare Theft and Loss“, kuri suteikia kompensaciją už įrenginio praradimą ar vagystę, nes išmanusis telefonas nebuvo aktyvuotas ir joje užregistruotas.
    Pirkėjo klaida buvo ta, kad nors jis ir sunerimo, kad dėžutė šiek tiek suglamžyta, vis tiek nenufilmavo išpakavimo. Galbūt, jei jis būtų įjungęs kamerą, būtų galėjęs įrodyti, kad investicija buvo nesėkminga.
  • Nors Kinijos teisės aktų nustatyta dokumentacijoje įrašyta, kad visi „iPhone 16“ modeliai palaiko iki 45W įkrovimo greitį, bandymai parodė, kad įrenginiai iš tikrųjų akumuliatorių taip greitai neįkrauna, nors progresas lyginant su ankstesniais „iPhone“ modeliais vis tik yra.
    Praėjusią savaitę „ChargerLAB“ išbandėiPhone 16 Pro Max“ su įvairiais „Apple“ ir trečiųjų šalių įkrovikliais ir nustatė, kad įrenginys pasiekė maksimalų nuolatinį maždaug 30W įkrovimo greitį. Viename paveikslėlyje svetainėje parodyta, kad naudojant „Apple“ 140 W USB-C maitinimo adapterį „iPhone 16 Pro Max“ įkrovimas pasiekė didžiausią 37 W įkrovimo greitį, tačiau neaišku, kiek laiko įrenginio akumuliatorius buvo įkraunamas tokiu greičiu.
    Apskritai tai pagerėjimas, lyginant su 27W didžiausiu „iPhone 15 Pro“ modelių įkrovimo greičiu, tačiau akivaizdu, kad „iPhone 16“ modeliai iš tikrųjų nepasiekia teorinių 45W, apie kurias buvo kalbama.
    Nežiūrint to, kad „iPhone 16“ serijos telefonai techniškai gali naudoti greito įkrovimo metodą, vadinamą „USB-C Power Delivery 3.0“, kuris leidžia įkrauti dideliu greičiu (45W), oficiali „Apple“ pozicija išlieka nepakitusi. Kompanija svetainėje teigia, kad visi „iPhone 16“ modelių akumuliatoriai gali pasiekti 50% įkrovimą maždaug per 30 minučių, naudojant 20W ar aukštesnės galios USB-C įkroviklį – tas pats, kaip ir „iPhone 15“ serijos telefonams. Taigi, tai, kad „iPhone 16“ USB-C palaiko „Power Delivery 3.0“ (15V/3A = 45W) protokolą, dar nereiškia, kad ir „iPhone“ palaiko tokį įkrovimo greitį.

iPhone 16 Pro Max įkrovimo greičio testas

naudojant originalius Apple įkroviklius
  • Pirmadienį, kai Lietuvoje buvo maždaug pusė penkių vakaro, didelė dalis JAV „Verizon“ tinklo naudotojų savo „iPhone“ išvydo SOS piktogramą, nes mobilaus ryšio operatoriaus tinklas turėjo bėdų. Anot „Apple“ jos telefonuose SOS ženklelis matomas kai „iPhone“ naudotojas nėra ryšio zonoje. Deja, ši paslauga naudotojams Lietuvoje nėra pasiekiama ir jei nėra ryšio – vadinasi nėra. „iPhone Emergency SOS“ paslauga prieinama „iPhone 14“, „iPhone 15“ ir „iPhone 16“ naudotojams: Airijoje, Australijoje, Austrijoje, Belgijoje, Ispanijoje, Italijoje, Japonijoje, JAV, Jungtinėje Karalytėje, Kanadoje, Liuksemburge, Olandijoje, Naujojoje Zelandijoje, Portugalijoje, Prancūzijoje, Šveicarijoje ir Vokietijoje.
  • Pirmadienį X socialiniame tinkle „Apple“ generalinis direktorius Tim Cook pareiškė, kad „Apple“ paaukos neskelbiamą sumą nukentėjusiems uragano Helene. „Galvojame apie visus tuos, kurie susiduria su katastrofiškomis uragano Helene pasekmėmis“, – sakė Cook. „Apple“ paaukos, kad padėtų teikti pagalbą.
    Uraganas Helene vėlai ketvirtadienį pasiekė Floridos Big Bend krantą, o vėliau nuskriejo per kelias pietrytines JAV valstijas, tokias kaip Džordžija ir Šiaurės Karolina, bei pridarė milžiniškų nuostolių ir, kaip pranešama, nusinešė daugiau nei 100 gyvybių.
  • Vėl ir vėl „Apple“ technologija „Find My“ padėjo susekti pavogtą daiktą. Neseniai Konektikute buvo pavogtas 575 000 USD kainuojantis „Ferrari“ automobilis, kurį pavyko susekti, nes milijonierius savininkas netyčia paliko „AirPods“ ausines transporto priemonėje.
    Gana keista, kad automobilis, kurio vertė daugiau nei pusė milijono dolerių, buvo sėkmingai pavogtas, bet vėliau atrastas 129 USD kainuojančių „AirPods“ ausinių ir „Find My“ funkcijos dėka.
  • Visi „iPhone“ naudotojai turėtų savo įrenginius apsaugoti slaptažodžiu ir kiekvienas iš mūsų gali nutikti taip, kad jį pamiršime. Tačiau nedaugeliui iš mūsų gali tekti tapti Niujorko meru, kaltinamu korupcija ir teigiančiu, kad pakeitė „iPhone“ apsaugos kodą tam, kad padėtų bylos tyrėjams.
    Po žinios apie kaltinimą 2024 m. rugsėjį paaiškėjo daugiau informacijos apie tai, kaip tyrėjai 2023 m. lapkritį konfiskavo merui Eric Adams priklausančius „Apple“ įrenginius. Išsamioje teismo bylos medžiagoje pateikta informacija rodo, kad nors tada buvo konfiskuoti du jo mobilieji telefonai, tarp jų nebuvo jo asmeninio „iPhone“.
    „Kai Adams kitą dieną, reaguodamas į teismo šaukimą, pateikė savo asmeninį mobilųjį telefoną, – sakoma paraiškoje, – jis buvo „užrakintas“, todėl norint atidaryti įrenginį reikėjo slaptažodžio. Adams prisipažino, kad sužinojęs apie jo tariamos korupcijos tyrimą, nusprendė pakeisti „iPhone“ kodą. Siekdamas, kad jo darbuotojai netyčia ar tyčia neištrintų jo telefono turinio, jis pakeitė kodą ir padidino jį nuo keturženklio iki šešiaženklio ir… tą kodą pamiršo.
    Byloje yra ir daugiau „įdomybių“. Pavyzdžiui bylos medžiagoje moteris, įvardyta tik kaip „Adams tarnautoja“, sutiko pasikalbėti su FTB, bet paprašiusi pertraukos nueiti į tualetą, būdama ten „ištrynė užšifruotas žinučių siuntimo programas, kurias ji, per tariamus korupcijos incidentus, naudojo bendraudama su Adams“.
  • Insaideris Majin Boo, žinomas dėl daugybės su „Apple“ technika susijusių ir pasiteisinusių gandų, pasidalino nauja informacija apie „iPhone 17“. Anot jo, „iPhone 17 Pro“ turės naują mygtuką, kuris pakeis „Veiksmo“ ir garsumo reguliavimo mygtukus. Boo teigia, kad bendrovė šiuo metu aktyviai testuoja tokius prototipus.
    Naujovės funkcionalumas nežinomas. Manoma, kad mygtukas veiks panašiai kaip naujasis kameros valdymo mygtukas atsiradęs „iPhone 16“ serijos telefonuose.
    Išleidus „iPhone 15“, kompanija pirmą kartą atsisakė tylaus režimo svirtį ir „iPhone 15 Pro“ modeliuose įdiegė „Veiksmo“ mygtuką, vėliau, „iPhone 16“ modeliuose įdiegė naują „Camera Control“ mygtuką. Laikas parodys ar dabar „Apple“ apimta naujos manijos keisti mygtukus.
  • „Snapchat“ šią savaitę visiems „iOS“ vartotojams tyliai pristato naują „Pėdsakų“ funkciją. Naujoji funkcija, kuri anksčiau buvo prieinama tik „Snapchat+“ prenumeratoriams, naudoja „Snap Map“, kad galėtumėte matyti, kiek pasaulio aplankėte, ir stebėti, kur keliavote.
    Pirmieji „Pėdsakų“, žingsniai bus pagrįsti „Snaps“ prisiminimais, o tai reiškia, kad jūsų ankstesnės kelionės vis tiek įskaičiuotos. Po to „Snapchat“ prisiminimų „Pėdsakams“ nebenaudos, o stebės jūsų keliones naudodama lokacijos duomenis.
    „Snapchat“ pateikti jūsų pėdsakus gali tik tuo atveju, jei neįjungtas „Ghost Mode“ režimas. Tai yra nustatymas, neleidžiantis „Snapchat“ rodyti jūsų buvimo vietos jūsų draugams.
    Naujoji funkcija atsiranda „Snapchat“ ir toliau konkuruojant su „Instagram“ ir „TikTok“. Kurdama savo „Snap Map“ produktą, bendrovė sustiprina vieną iš pagrindinių savo skirtumų nuo konkurentų, kurie nei vienas nesiūlo panašios funkcijos (nors tai ilgainiui gali pasikeisti, nes „Instagram“ kuria „Draugų žemėlapio“ funkciją).
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ naršyklės 204-tą versiją.
  • Neseniai atliktas CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) tyrimas atskleidė didelį skirtumą tarp išmaniųjų „iPhone“ ir „Android“ telefonų keitimų ciklų. Duomenys, surinkti iš visų mobiliųjų telefonų pirkėjų per pastaruosius kelerius metus, rodo, kad „iPhone“ savininkai yra linkę ilgiau laikyti savo įrenginius, nei jų „Android“ naudojantys kolegos. Remiantis ataskaita, maždaug trečdalis naujų telefonų pirkėjų, kurie anksčiau turėjo „iPhone“, savo įrenginį naudojo trejus metus ar ilgiau, o „Android“ telefonų savininkų tarpe tokių yra 21%.
    Tyrimas taip pat parodė, kad 57% „išėjusių į pensiją“ „Android“ telefonų buvo jaunesni nei du metai ir tik maždaug trečdalis „iPhone“ savininkų per šį laikotarpį pakeitė savo įrenginius.
    Ši tendencija tarp „iPhone“ naudotojų pastebima dėl kelių priežasčių: pirma – „Apple“ įrenginiai tarnauja ilgiau, o antra – pastaruoju metu naujieji modeliai neturi tokių didelių pokyčių lyginant su senesniais modeliais, todėl „iPhone“ savininkai yra patenkinti naudodami įrenginius ilgesnį laiką.

iPhone naudotojai savo telefonus naudoja ilgiau nei Android naudotojai

  • Naujienlaiškyje „Power On“ „Bloomberg“ žurnalistas Mark Gurman rašo, kad „Apple“ kuria naują įrenginį. Tai bus papildytos realybės ausinių ir išmaniųjų akinių derinys.
    Naujasis gaminys bus pigesnis ir kompaktiškesnis nei „Apple Vision Pro“ akiniai, o kompiuterinis blokas bus patalpintas atskirai nuo akinių ir belaidžiu ryšiu perduos vaizdą į akiniuose įmontuotus ekranus. Šis įrenginys bus susietas su „AirPods Pro 3“ ausinėmis, kurios taip pat šiuo metu yra kuriamos. Pasak gandų, įrenginyje bus infraraudonųjų spindulių jutikliai, kurie leis išmaniesiems akiniams gauti informaciją apie supančią erdvę.
    Spėjama, kad „Apple“ išmanieji akiniai naudos dirbtinio intelekto sistemą „Apple Intelligence“, o reikalingi skaičiavimai bus atliekami išmaniajame telefone.
  • Tyrimas rodo, kad dėl augančių komponentų kainų „iPhone 16“ serijos telefonų savikaina, lyginant su „iPhone 15“ analogais, išaugo. Tai nestebina, nes „iPhone 15 Pro Max“ kainuoja maždaug 12% daugiau nei „iPhone 14“ analogas. „TD Cowen“ skaičiai rodo, kad 256 GB „iPhone 16 Pro Max“ gamyba „Apple“ atsieina apie 485 USD, įskaitant komponentus, dėžutę ir surinkimo procesą. Palyginimui, „iPhone 15 Pro Max“ BOM – vadinamoji medžiagų sąrašo vertė – buvo 453 USD, maždaug 32 USD mažiau nei naujesnio modelio.
    Ne „Pro“ modeliai taip pat yra brangesni, o „iPhone 16“ BOM – 416 USD. „iPhone 15“ BOM buvo 395 USD, maždaug 21 USD mažiau už vienetą.
    Brangiausias „iPhone 16 Pro Max“ komponentas yra ryšys tarp ekrano ir galinės kameros modulio – 80 USD arba 16% visos sumos. Kamera taip pat yra komponentas, kurio kaina, lyginant su ankstesne karta, išaugo daugiausiai – 10 USD.
    Nors kiekiai išlieka tokie patys, „Pro Max“ atminties ir saugyklos kainų santykis, lyginant su įrenginio kaina, išaugo daugiausiai. Kiekviena jų padidėjo atitinkamai nuo 5 iki 17 USD ir 22 USD.
    „iPhone 16“ BOM ekranas yra brangiausias – 65 USD arba 16% visos įrenginio kainos. Vėlgi, didžiausias kainų padidėjimas, palyginti su sąnaudomis, yra atmintis– nuo ​​9 USD „iPhone 15“ už 6 GB iki 17 USD už 8 GB „iPhone 16“.
  • Indijos policija sulaikė vyrą, kuris Indijos internetinėje el. prekybos svetainėje „Flipkart“ užsisakė „iPhone“ „sumokėk atsiimdamas“ sąlygomis ir vietoje to, kad kurjeriui sumokėtų už pristatytą telefoną – jį nužudė.
    Anot „The Independent“, kaltinamasis, įvardytas tik kaip Gajanan ir jo bendrininkas, vardu Akash, ​​užsisakė „iPhone“, kurio vertė 150 000 Rs (apie 1 600 €). Kai rugsėjo 23 dieną kurjeris Bharat Sahu atnešė „iPhone“ užsakovams į Gajanano rezidenciją Chinhat mieste Laknau, Šiaurės Indijoje – jis buvo nžudytas. „Pasmaugę Sahu, jie įdėjo jo kūną į maišą ir išmetė į Indiros kanalą.“ – žurnalistams sakė vyresnysis policijos pareigūnas Shashank Singh.
    30-mečio Sahu šeima apie jo dingimą pranešė po dviejų dienų. Jo kūnas dar nerastas. Peržiūrėdama Sahu skambučių įrašus policija rado Gajanano telefono numerį ir tai atvedė juos pas Akash, kuris, kaip pranešama, tardomas prisipažino, tačiau priežastį, kodėl taip pasielgė nurodyti atsisakė. Todėl neaišku, ar abu vyrai ketino parduoti „iPhone“, ar kažkaip kartu jį naudoti. Taip pat nepranešama, koks tai „iPhone“, tačiau sprendžiant iš kainos, tai „iPhone 16 Pro Max“. Šio modelio kaina tris kartus viršija vidutinį Indijos gyventojo mėnesinį atlyginimą.
  • „Barclays“ analitikai praneša, kad Apple galbūt ką tik sumažino iPhone 16 gamybą trimis milijonais vienetų. Remiantis „naujausiomis tiekimo kanalų patikromis“, analitikai teigia, kad šie sumažinimai buvo atlikti užsakymams iš „pagrindinio puslaidininkių“ tiekimo partnerio „iPhone“ komponentams gruodžio mėn. pasibaigiančio ketvirčio laikotarpiui.
    „Barclays“ teigia, kad „pardavimo patikrinimai“ rodo, kad „iPhone 16“ tiekiami kiekiai lyginant su praėjusiais metais sumažėjo 15%.
    „Barclays“ mano, kad „iPhone“ rugsėjo ketvirtį (liepos, rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais) bus pristatyta 51 mln. vienetų. Ataskaitoje pažymima, kad šiais metais „iPhone 16“ bus parduodami dviem dienom ilgiau nei praėjusiais metais buvo parduodami „iPhone 15“.
    Kaip mažesnių pardavimų priežastį, „Barclays“ analitikai nurodo laipsnišką Apple Intelligence diegimą, „ribotą AI pritaikymą už JAV ribų“ ir „aparatinės įrangos diferenciacijos trūkumą“.
  • „Reuters“ rašo, kad JAV darbo taryba išplatino skundą, kaltindama „Apple“, pažeidžiant darbuotojų teises organizuotis ir pasisakyti už geresnes darbo sąlygas ir išlaikant daugybę neteisėtų darbo vietos taisyklių.
    Nacionalinė darbo santykių valdyba skunde, paskelbtame pirmadienį, teigia, kad „Apple“ reikalavo darbuotojų visoje šalyje pasirašyti neteisėtus konfidencialumo, neatskleidimo ir nekonkuravimo susitarimus ir taikė pernelyg plačią netinkamo elgesio ir socialinės žiniasklaidos politiką.
    „Apple“ atstovo spaudai pateiktame pranešime teigė, kad ji visada gerbė savo darbuotojų teises aptarti atlyginimus, darbo valandas ir sąlygas ir tai atsispindi jos užimtumo politikoje. „Griežtai nesutinkame su šiais teiginiais, daugiau faktų pateiksime per posėdį“, – nurodė bendrovė.
  • Billy Crystalas mėgavosi ilga komedijos, kaip stand-up'o, filmų ir televizijos vaidmenų karjera, tačiau tai ne viskas ją jis gali.
    Pirmadienį „Apple“ paskelbė serialo „Before“, kuris įvardinamas kaip psichologinis trileris, bet galėtų būti pavadintas ir siaubo šou, anonsą. Čia Billy Crystal vaidina vaikų psichiatrą Eli, kuris, neseniai netekęs žmonos Lynn (Judith Light), susitinka su problemišku berniuku Nojumi (Jacobi Jupe), kuris, atrodo, turi ryšį su Eli praeitimi. Eli bandant padėti Nojui, jų paslaptingas ryšys stiprėja. „Before“ premjera „Apple TV+“ numatyta spalio 25 d.
  • 2025 m. pradžioje „Apple“ ruošiasi išleisti naują „iPhone SE“ ir atnaujintus „iPad Air“ modelius. Atnaujintas „iPhone SE“, kodiniu pavadinimu V59, bus pirmasis „Apple“ žemos klasės išmaniojo telefono atnaujinimas nuo 2022 m. Manoma, kad su naujuoju modeliu „Apple“ atsisakys „Home“ mygtuko ir pereis prie „nuo krašto iki krašto“ ekrano, panašiai kaip ir kituose „iPhone“ modeliuose. Šis pakeitimas gali padėti „Apple“ susigrąžinti kai kuriuos biudžetinio segmento pirkėjus, ypač Kinijoje, kur iš jos rinkos dalį pasiglemžė „Huawei“ ir „Xiaomi“.
    Tikimasi, kad naujasis SE telefonas palaikys „Apple Intelligence“ – būsimą dirbtinio intelekto įrankių rinkinį, kuris taip pat veiks su „iPhone 16“ ir aukščiausios klasės praėjusių metų „iPhone 15“ versijomis. Kalbama, kad naujasis modelis bus panašus į „iPhone 14“, įskaitant išpjovą viršuje, kurią kompanija pristatė 2017 m. kartu su „iPhone X“ ir kurią palaipsniui pakeičia „Dynamic Island“. Dabartinis SE labiau primena „iPhone 8“ – paskutinę „iPhone“ versiją, kurioje dar yra „Home“ mygtukas. Taip pat LCD ekranus SE modeliuose, galimai, pakeis OLED (sutrumpinimas nuo organic light-emitting diode) ekranai.
    Anot „Bloomberg“ „Apple“ taip pat kuria naujus „iPad Air“ modelius kodiniais pavadinimais J607 ir J637. Tikėtina, kad atnaujinant įrenginius daugiausia dėmesio skiriama vidiniams komponentams, o ne eksterjero pertvarkymui. Rašoma, kad kartu su jais „Apple“ ruošia naujas „Magic Keyboard“, kodiniais pavadinimais R307 ir R308, 11 colių ir 13 colių „iPad Air“ versijoms. Šiose klaviatūrose bus kai kurios „iPad Pro“ skirtos „Magic Keyboard“ funkcijos.
  • Siekdama atkreipti dėmesį į žmonių psichinę sveikatą, „Apple“ spalio 10 dieną organizuoja iššūkį „Mindful Month“. Kaip ir visi „Aktyvumo iššūkiai“, „Mindful Month“ dalyviai, spalio 10 dieną užfiksavę 10 minusių susikaupimo seansą programėlėje, kuri gali tai įrašyti į „Sveikatos“ aplikaciją, bus apdovanoti animuotais lipdukais, kuriuos bus galima naudoti „Messages“ programėlėje.
    Susikaupimo iššūkisSusikaupimo iššūkis
  • Remiantis „Deadline“ paskelbta informacija, nepaisant atšauktos demonstracijos kino teatruose, „Apple TV+“ filmas „Wolfs“ su puikiu aktorių Brad Pitt ir George Clooney duetu, jau tapo žiūrimiausiu filmu „Apple TV+“ istorijoje, po jo pasirodymo praėjusį penktadienį.
  • Trečiadienį „Microsoft“ išleido „Office 2024“ skirtą „Mac“ ir PC. Jei kas nors iš „Mac“ naudotojų šį produktą naudoja, bendrovė nori, kad vartotojai pasirinktų „Microsoft 365“ prenumeratą, tačiau yra ir versija be prenumeratos, kurią kompanija vadina „užšaldyta laike“. Tai versija, kuri neturės nuoseklių funkcijų naujinimų, kuriuos gauna „Microsoft 365“ versija. Tačiau ilgainiui tai gali būti pigiau, nes tai yra įsigijimas iš karto, o ne prenumerata.
  • Gerai žinomi elektronikos remonto meistrai iš „iFixit“ trečiadienį pasidalijo „AirPods 4“ išardymo vaizdo įrašu, kuriame pateikiamas naujausių „Apple“ belaidžių ausinių vaizdas. Tiksliau, tai yra pradinio lygio „AirPods 4“ be aktyvaus triukšmo slopinimo. Nieko keisto, kad „iFixit“ pareiškė, kad „AirPods“ ardymas tebėra „košmaras“ ir ausinių taisomumo koeficientas yra žemiausias įmanomas 0/10 „iFixit“ taisomumo skalėje.
    Išardžius nepastebėta jokių didelių vidinių „AirPods 3“ ir „AirPods 4“ skirtumų. Nežiūrint nemažo kainų skirtumo tarp naujausių „AirPods“ ausinių su triukšmų slopinimu ir be jo, skirtumas šiose ausinėse tėra 2 USD vertės mikrofonas. „AirPods 4“ be aktyvaus triukšmų slopinimo įkrovimo dėklas turi 345 mAh talpos bateriją. Tai tokio pat dydžio baterija kaip ir „AirPods 3“ įkrovimo dėkle.
    „iFixit“ taip pat išrakinėjo ir atnaujintas „AirPods Max“ ausines, kurios praėjusį mėnesį buvo išleistos kartu su „AirPods 4“. Be USB-C (vietoje „Lightning“), ausinės neturi didelių vidinių skirtumų lyginant jas su originaliomis „AirPods Max“, todėl ir jų taisomumo balnas išliko toks pat – 6/10.
  • „Apple“ paskelbė, kad išleis antą serialo „Sugar“ su Colin Farrel sezoną. Kol kas nėra aišku kada antrasis sezonas pasirodys „Apple TV+“.
  • „Apple“ išleido naujausių jos įrenginiams skirtų operacinių sistemų trečias kūrėjų beta versijas. Tiesa, už poros dienų „watchOS 11.1“ beta 3 atšaukė, nes daug kūrėjų pradėjo skųstis, kad jų „Apple Watch“ nustoja sinchronizuotis su telefonu, o kai kuriems apskritai „pakimba“. Perkrovimas nepadeda, nes minutės bėgyje laikrodis vėl tampa „negyvas“. Tai gana rimta problema, nes su laikrodžiu reikia eiti į autorizuotą servisą. Na… bet todėl ji ir beta ir kūrėjai retai kada „betas“ diegia į savo pagrindinius įrenginius.
  • „Apple Search Ads“ toliau plečiasi į naujus geografinius segmentus po sėkmingo pristatymo Brazilijoje šių metų pradžioje.
    Nuo ketvirtadienio kūrėjai gali pradėti pirkti „Apple Search Ads“ dar 20-tyje šalių.
    „App Store“ rodomi keturių tipų paieškos skelbimai: skelbimai rodomi skirtuke „Šiandien“, skelbimai rodomi paieškos puslapyje prieš vartotojui įvedant užklausą, skelbimai yra paieškos rezultatų viršuje ir skelbimų kitų programų produktų puslapių apačioje. „Apple“ teigia, kad paieškos skelbimai padeda kūrėjams pasiekti iki 2 kartų daugiau jų aplikacijų parodymų nei natūrali paieška. Smulkieji kūrėjai iš šios galimybės gauna daugiausia naudos. Paieškos skelbimai veikia pagal mokesčio už paspaudimą modelį, todėl kūrėjai moka tik tada, kai vartotojas atidaro skelbimą.
    Nauja plėtra padidina paieškos skelbimų pasiekiamumą iki 91 šalies. Štai visas naujų šalių sąrašas: Alžyras, Mongolija, Marokas, Slovakija, Uzbekistanas, Bulgarija, Gana, Bahreinas, Irakas, Kipras, Armėnija, Liuksemburgas, Nepalas, Šri Lanka, Latvija, Slovėnija, Estija, Kirgizija, Kenija ir Islandija.
    Nežiūrint to, kad sąraše atsirado Latvija ir Estija, Lietuvos jame nėra. Visas „Apple Search Ads“ šalių sąrašas pasiekiamas adresu searchads.apple.com/countries-and-regions
  • „Apple“ akcijos (AAPL) visada buvo ilgalaikės investicijos, tačiau kompanijos vadovai linkę karts nuo karto kai kurias akcijas parduoti. Jie negali akcijų parduoti iš karto jas gavę (pvz. kaip atlygio už tarnavimą kompanijai dalį). Taip siekiama užkirsti kelią pasinaudojimu viešai neatskleista informacija, kuri gali būti žinoma kompanijos viduje, bet neprieinama viešai auditorijai.
    Remiantis neseniai JAV vertybinių popierių ir biržos komisijai pateikta paraiška, Tim Cook pardavė 223 986 akcijas už bendrą 50 276 076 USD sumą.
  • „Apple“ užpatentavo svečio režimo funkciją „iPhone“. Patento aprašyme rašoma, kad įrenginio savininkas galės apriboti prieigą prie failų ir programų prieš perduodamas išmanųjį telefoną kitiems vartotojams. Jie, savo ruožtu, niekaip negalės paveikti savininko duomenų.
    Patente teigiama, kad prieiga gali būti suteikta kitam vartotojui po to, kai jis tam tikru būdu bus autorizuotas. Tai papildoma saugumo priemonė, užtikrinanti, kad ne visi galėtų naudotis svečio režimu.„iPhone“ savininkas visada galės keisti svečio prieigos nustatymus iš kito savo įrenginio.
    Žinoma, tai tik patentas ir nėra jokios garantijos, kad „Apple“ jį įgyvendins. Bet mintis atrodo patraukliai ypač svajojant, kad vieną dieną „Apple“ padarys „iPadOS“ aplinką palaikančią kelis naudotojus.
  • „Apple“ patvirtino, kad ketvirčio finansinius rezultatus paskelbs spalio 31 d.
  • „Apple“ išleido „iOS“ 18.0.1, kurioje ištaisyta „iPhone 16“ ir „iPhone 16 Pro“ naudotojus erzinanti klaida, dėl kurios jutiklinis ekranas nereaguoja į prisilietimus. Naujoji „iPadOS“ 18.0.1 taip pat ištaiso keletą problemų, įskaitant problemą, dėl kurios kai kurie M4 „iPad Pro“ įrenginiai buvo užlaužti diegiant pirmąją „iPadOS 18“ versiją. Ketvirtadienį pasirodė ir „macOS Sequoia“ 15.0.1 su nedideliais klaidų pataisymais bei „watchOS“ 11.0.1 ir „visionOS“ 2.0.1.
Apytikslis skaitymo laikas (neskaičiuojant vaizdo įrašų žiūrėjimo): 12 minučių.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų