Kaip iOS 18, iPadOS 18 ir macOS Sequoia nurodyti iMessage žinutę išsiųsti vėliau

Pristatydama naujas „iOS 18“ funkcijas „Apple“ paminėjo jų labai nemažai. Viena tokia nauja funkcija leidžia „Messages“ aplikacijai nurodyti žinutę išsiųsti vėliau.

Messages žinučių vėliau išsiuntimas iOS 18

Žinučių planavimas daugeliui naudotojų gali būti išties naudinga funkcija. Nepriklausomai nuo to, ar tai verslo komunikacijos ar asmeninis susirašinėjimas – galimybė žinutę išsiųsti vėliau, reikiamu metu – gali būti labai patogi funkcija.

Pavyzdžiui, versle „Send Later“ funkcija gali būti naudojama žinučių klientams ar kolegoms siuntimui optimaliu laiku. Šios funkcijos pagalba galima planuoti kolegos ar draugo pasveikinimą gimtadienio proga arba jei žmogus, kuriam norite išsiųsti žinutę, yra kitoje laiko juostoje – nurodyti žinutę siųsti jam tinkamu laiku.

Siuntimo nurodytu laiku funkciją į „Mail“ aplikaciją „Apple“ integravo dar „macOS Ventura“ ir „iOS 16“, o „iOS 18“, „iPadOS 18“ bei „macOS Sequoia“ ši galimybė yra ir „Messages“ aplikacijoje. „Siųsti vėliau“ funkciją „Messages“ aplikacijoje galima naudoti tiek asmeniniuose, tiek ir grupės pokalbiuose.

Kaip iOS 18 ir iPadOS 18 siųsti žinutes vėliau

Siunčiamų vėliau žinučių planavimą patikimiau atlikti naudojant „iPhone“, nei naudojant „Mac“ ar net „iPad“. Jei naudojate „Mac“ ir suplanuotu laiku įrenginys veikia miego režimu, pranešimas gali nebūti išsiųstas. Tuo tarpu „iPhone“ įprastai yra įjungtas ir prijungtas prie tinklo visą laiką, užtikrinant, kad suplanuoti pranešimai būtų siunčiami tiksliai nurodytu laiku be jokių trukdžių (nebent telefoną kokiu nors tikslu išjungiate).

Reikia pažymėti, kad funkcija „Siųsti vėliau“ šiuo metu yra skirta tik „iMessage“ naudotojams, o tai reiškia, kad išsiųsti žinutę vėliau galima tik tiems, kas turi „iPhone“. Šiuo metu negalima planuoti žinučių išsiuntimo „Android“ naudotojams SMS žinutėmis. Tačiau, yra tikimybė, kad situacija gali pasikeisti ateityje, kai „Apple“ pridės RCS protokolą, kuris siūlo į „iMessage“ panašią patirtį siunčiant SMS žinutes „Android“ naudotojams.

  1. Atidarykite „Messages“ aplikaciją.
  2. Parašykite žinutės tekstą.
  3. Paspauskite pliuso apskritime + piktogramą.
  4. Spauskite More/Daugiau More („Daugiau“)
  5. Pasirinkite Laikrodžio piktogramą Send Later („Siųsti vėliau“).
  6. Nurodykite datą ir laiką, kada norite, kad žinutė būtų išsiųsta.

Taip pat yra galimybė pradžioje nurodyti žinutės išsiuntimo datą ir laiką ir po to parašyti žinutės tekstą.

Pagal numatytuosius „iOS 18“ nustatymus funkcija „Siųsti vėliau“ yra „Messages“ aplikacijos skiltyje „Daugiau“ („More“). Tačiau, jei planuojate šią funkciją naudoti dažnai, galite ją nutempti į pirmąjį puslapį ir padaryti pasiekiama greičiau.

Kaip Messages žinutes siųsti vėliau macOS Sequoia

„Messages“ žinučių vėliau siuntimo funkciją „Apple“ įdiegė ir „Mac“ kompiuteriams skirtoje „macOS Sequoia“.

Norėdami „Messages“ žinutę išsiųsti vėliau iš „Mac“ kompiuterio:

  1. Atidarykite Messages aplikaciją.
  2. Parašykite žinutės tekstą.
  3. Paspauskite pliuso apskritime + piktogramą.
  4. Pasirinkite Laikrodžio piktogramą Send Later („Siųsti vėliau“).
  5. Paspauskite ant virš žinutės teksto esančios datos ir nurodykite datą. Paspaudę ant šalia datos esančio laiko lauko galite nurodyti žinutės išsiuntimo laiką.

Pranešimų planavimo funkcija „iOS 18“, „iPadOS 18“ ir „macOS Sequoia“ yra galingas įrankis, didinantis produktyvumą ir užtikrinantis savalaikį ryšį. Naudodami „Siųsti vėliau“ galite pasinaudoti visais šios funkcijos pranašumais ir išlikti pirmaujančiu asmeniniame bei profesiniame gyvenime.

Bent jau „iOS 18“, „iPadOS 18“ ir „macOS Sequoia“ pirmosiose beta versijose žinutės išsiuntimo laiką galima nurodyti tik iki 2 savaičių į priekį.

Jei esate nurodę žinutę išsiųsti tuo laiku, kai telefone yra aktyvuotas skrydžio režimas arba telefonas išjungtas ir nėra jokios įrenginio komunikacijos su išoriniu pasauliu galimybės – sistema lauks iki tokia galimybė atsiras (pvz. bus išjungtas skrydžio režimas) ir žinutę išsiųs tada. Tad, priklausomai nuo situacijos, žinutė gali būti išsiųsta ne visiškai tuo laiku, kurį nurodėte.
Ši informacija parašyta remiantis pirmosiomis „iOS 18“, „iPadOS 18“ ir „macOS Sequoia“ („macOS 15“) beta versijomis.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų