Microsoft Copilot tapo Apple dirbtinio intelekto integravimo produktuose katalizatoriumi

Jei su nekantrumu laukiate „WWDC24“, „iOS 18“ ir „Apple“ dirbtinio intelekto (DI) atsiradimo „iPhone“, „iPad“, „Mac“ ir kituose įrenginiuose, tuomet ko gero nustebsite sužinoję, kad padėkoti už įmonės entuziazmą dirbtiniam intelektui reikėtų jos konkurentei.

Dirbtinis intelektas

Naujoje šios savaitės istorijoje WSJ pasidalino įžvalga apie tai, kaip „Apple“ „atsiliko DI ginklavimosi varžybose“ ir bando „pasivyti „Microsoft“, „Alphabet“ „Google“ ir kitus konkurentus, kurie į pagrindinius savo produktus pradėjo integruoti generatyvųjį DI.

Kartais teiginiai apie tai, kad „Apple“ labai atsilieka nuo likusios technologijų pramonės, naudodama ir diegdama DI atrodo beprasmiški, nes „Apple“ beveik 15 metų turi „Siri“, o nuo ​​2018 m. dirbtinio intelekto padalinio vadovą.

Straipsnyje pasakojama apie daugybę gandų ir pranešimų, kuriuos jau girdėjote, įskaitant „Apple“ planus pristatyti partnerystę su „OpenAI“, kurios metu „ChatGPT“ bus integruota į „iPhone“, taip pat pakartojamas šią savaitę pareikštas teiginys, kad atrodo, jog „Apple“ programinės įrangos vadovas Craig Federighi yra visiškai suinteresuotas DI. Šią savaitę paaiškėjo, kad jis „spaudė vadybininkus į naujausią „iPhone“ ir „iPad“ operacinės sistemos versiją – kompanijos viduje žinomą kaip „Crystal“ – prifarširuoti kuo daugiau dirbtinio intelekto.“ WSJ taip pat atskleidė, kad padidėjusių „Apple“ DI apsukų priežastis yra „Microsoft Copilot“.

Remiantis ketvirtadienį paskelbtu pranešimu, 2022 m. pradėjus veikti „ChatGPT“, „Apple“ viskas pasikeitė. Iki to laiko „Apple“ dirbo su dirbtiniu intelektu, stengdamasi patobulinti „Siri“ taikydama „laisvai apibrėžtus terminus“ ir neįpareigojantį bendradarbiavimą su kitais įmonės departamentais.

Tačiau WSJ rašo, kad Federighi „atsivertė“ į DI per 2022 m. Kalėdas, „po to, kai pradėjo žaisti su „Microsoft“ priklausančiu „GitHub“ DI kodavimo įrankiu, vadinamu „Copilot“ ir anot WSJ po to „Apple“ įvyko didelis perversmas — darbuotojams buvo „pateikta užduotis sugalvoti naujų būdų, kaip įtraukti generatyvųjį DI į produktus, ir suteikti išteklių šiems projektams įgyvendinti“. Pranešama, kad Federighi „pasakė, kad įvertino generatyviąją DI technologiją ir kad ji bus įtraukta į visus „Apple“ programinės įrangos aspektus“.

Būtent tai atvedė mus prie WWDC24 ir pirmosios „Apple“ tikros pažinties su DI pasaulyje taško, kurio tikimasi birželio 10 d. „Apple“ jau daugelį metų reklamavo „mašininį mokymąsi“, o DI, slypintis už funkcijų, tokių kaip „Face ID“ ir kompiuterinė fotografija geriausiuose „iPhone“, tapo visuotine „Apple“ patirtimi. Reikėtų paminėti, kad naujasis M3 „MacBook Air“ buvo pavadintas „geriausiu pasaulyje nešiojamuoju kompiuteriu, skirtu dirbtiniam intelektui“, jo galingas 16 branduolių neuroninis variklis (NPU) valdo tokias funkcijos, kaip kalbos keitimas į tekstą, vertimas ir kt. Panašiai ir naujajame „iPad“, „M4 iPad Pro“, bendrovė jį sukūrė kaip „nepaprastai galingą DI įrenginį“. Patobulintas M4 lusto NPU gali atlikti 38 trilijonus operacijų per sekundę. Tai nėra tiek daug, kiek pas naujus „Microsoft Copilot Plus“ kompiuterius, bet tai drąsi pradžia.

Tikimasi, kad pirmasis „Apple“ įrenginys, turintis rimtą DI skirtą aparatinę įrangą, bus naujasis „iPhone 16“, kurį planuojama išleisti įprastu naujų „iPhone“ išleidimo metu — rugsėjo mėnesį.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų