Kaip sustiprinti iPhone apsaugą nuo vagišių

Tikėkis geriausio, bet ruoškis blogiausiam — teigia viena patarlė. Kaip apsunkinti „iPhone“ aptikimo atjungimą, jei jį kartais pavogtų ar pamestumėte?

Matyt daugelis galvoja, kad „iPhone“ pavagia tik kitiems ir jam taip tikrai niekada nenutiks. Tačiau nutinka visko ir visai nebūtina telefoną palikti be priežiūros kur nors kavinėje ant stalo, kad ilgapirščiai jį nugvelbtų.

Ilgapirščiai nugvelbę „iPhone“, pirmiausia stengiasi jį atjungti nuo visų tinklų ir paprasčiausias būdas yra per „Control Centre“ išjungti Wi-Fi ir įgalinti skrydžio režimą.

Žemiau parašysiu kaip jūsų „iPhone“ atjungti galimybę svetimiems, išjungti Wi-Fi ar mobilų ryšį ir taip sumažinti šansus jį rasti pasinaudojant „Find My“ paslauga.

  1. „iPhone“ Atidarykite Settings aplikaciją
  2. Pasirinkite Face ID & Passcode* (arba Touch ID & Passcode jei telefonas nepalaiko „Face ID“)
  3. Įveskite įrenginio slaptažodį
  4. Allow Access When Locked skiltyje išjunkite  jungiklį esanį dešiniau užrašo Control Centre

Atlikus šiuos veiksmus, kai telefonas užrakintas, nebus prieigos prie įrenginio valdymų centro („Control Centre“), kuris pasiekiamas pirštu perbraukus per ekraną nuo viršutinio dešinio įrenginio ekrano kampo žemyn ir atitinkamai pasinaudoti ten esančiomis funkcijomis, tokiomis kaip Wi-Fi išjungimas ar Skrydžio režimo aktyvavimas.

Telefonuose su „Face ID“ tai nesukelia jokių nepatogumų, nes 99,9 proc. atvejų atlikdami tokius veiksmus vis tiek „pasirodote“ „iPhone“ priekinės kameros akiratyje. Na, o jei telefonas su „Touch ID“ — norint pasinaudoti „Valdymų centru“ teks pridėti pirštą prie jutiklio. Mano galva tai tikrai menkas nepatogumas palyginus su tuo, kad jei kas nugvelbtų (ar pamestumėte) „iPhone“ negalėtumėte net pažiūrėti kur jis yra. Ir atminkite, tai reikėtų padaryti kol telefoną dar turite.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Jei po ranka yra smailus daiktas,grafke ar kažkas panašaus ir juo išlupant kortelę telefonas taps nematomas…

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų