Kas naujo iOS 17.1

Po maždaug mėnesį trukusio beta versijos testavimo „Apple“ išleido „iOS 17.1“ versiją skirtą visiems mirtingiesiems. Atnaujinimas įdiegia keletą naujų funkcijų, pataiso klaidas ir tradiciškai patobulina įrenginių našumą. Žemiau rasite naujovių santrauką.

„Apple“ išleido savo operacinių sistemų atnaujinimus: “iOS 17.1“, „iPadOS 17.1“, „watchOS 10.1“, „macOS Sonoma 14.1“ bei atnaujino „HomePod“ programinę įrangą į versiją 7.1. Kompanija taip pat išleido ir senesnių operacinių sistemų atnaujinimus: „macOS Ventura 13.6.1“ (22G313), „macOS Monterey 12.7.1“ (21G920), „iOS 15.8“ ir „iOS 16.7.2“.

„iOS 17.1“ versijoje „Apple“ pakeitė, kaip „iPhone 12“ tvarko būsenas kai nėra „prie kūno“. Iš esmės „iPhone 12“ anksčiau padidindavo leistiną galią, kai aptikdavo, kad nėra nepriglaustas prie kūno, pvz., padėtas ant stalo. „iOS 17.1“ pašalina šią elgseną, kad atitiktų prancūzų testavimo protokolą.

Antro skaičiaus pakeitimas po pagrindinės versijos nurodo, kad tai nėra tik klaidų pataisymas, o atnaujinimas įdiegia ir naują funkcionalumą ar papildomas funkcijas.

Naujos AirDrop funkcijos

Visų pirma, naujinimas prideda naują „AirDrop“ funkciją, kuri leidžia tęsti perdavimą internetu, kai išeinate iš kito įrenginio aprėpties diapazono. Ši funkcija buvo paskelbta WWDC birželio mėnesį, tačiau praėjusį mėnesį nebuvo įtraukta į pirmąjį „iOS 17“ leidimą. Taip pat yra naujas nustatymas „Settings“ aplikacijoje, leidžiantis pasirinkti ar papildomai prie „Wi-Fi“ naudoti mobiliojo ryšio duomenis duomenų siunčiamų per „AirDrop“ užbaigimui.

Pakeitimai Apple Music

„iOS 17.1“ taip pat įdiegia kelis „Apple Music“ pakeitimus:

  • Dabar galite įtraukti į mėgstamiausias dainas, albumus ir grojaraščius. Muzikos aplikacija papildyta naujomis filtravimo parinktimis leidžiančiomis lengviau rodyti mėgstamiausius bibliotekoje.
  • „Apple“ pridėjo meno paveikslėlių biblioteką, kurią galite naudoti grojaraščiams tinkinti. Šias naujas parinktis galite rasti bakstelėję trijų taškų meniu viršutiniame dešiniajame grojaraščio kampe ir pasirinkę „Edit“
  • Grojaraščių apačioje yra nauja sritis „Song suggestions“, kurią „Apple“ išmaniai atrenka taip, kad jos turinys „atitiktų jūsų grojaraščio atmosferą“.

StandBy pakeitimai

„Apple“ pridėjo naujų budėjimo „StandBy“ režimo parinkčių – funkciją, kuri paverčia jūsų „iPhone“ į išmanųjį ekraną kai jis padėtas šonu paverstoje (landscape) padėtyje jį įkraunant. „Settings“ aplikacijoje rasite naują parinktį „Display“ srities „StandBy“ skiltyje leidžiančią automatiškai išjungti ekraną po 20 sekundžių arba nurodyti neišjungti ekrano „StandBy“ režime niekada.

Pradiniame „iOS 17“ leidime nebuvo tokio budėjimo režimo valdymo. Nauja parinktis „Niekada“ (Never) reiškia, kad dabar galite užtikrinti, kad jūsų budėjimo valdikliai visada būtų matomi.

Tačiau šie budėjimo režimo pakeitimai yra tik įrenginiuose palaikančiuose visada įjungto ekrano režimą, tokiuose kaip „iPhone 14 Pro“, „iPhone 14 Pro Max“, „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“.

Apple Wallet patobulinimai

Šioje skiltyje yra patogių patobulinimų, tačiau jie nėra skirti didesnei „Apple“ technikos naudotojų armijai.

„iPhone“ naudotojams Jungtinėje Karalystėje „iOS 17.1“ prideda naują „Connected Cards“ funkciją, kuri parodo vartotojo einamosios sąskaitos likutį iš banko, taip pat indėlių ir mokėjimų istoriją. JK šią funkciją palaiko „Open Banking API“ ir palaiko „Barclays“, HSBC, „Lloyds“, RBS, „Monzo“ ir „Starling“.

Jungtinėse Valstijose nėra „Open Banking API“ atitikmens. Tačiau „Apple“ tiesiogiai bendradarbiavo su „Discover“, kad parodytų vartotojams jų kortelės likutį ir operacijų istoriją. Šiuo metu nėra jokių nuorodų, kada „Apple“ išplės šią funkciją į daugiau bankų JAV ir kitose šalyse.

Pakeitimai nuotraukų maišymo (Photo Shuffle) užrakintame ekrane funkcijoje

„iOS 17.1“ sprendžia „Photo Shuffle“ užrakintame ekrane problemą dėl, kurios jau seniai buvo skundžiamasi.

„Photo Shuffle“ debiutavo „iOS 16“, ji maišo įrenginio nuotraukų bibliotekoje esančius vaizdus ir atsitiktinai parenka paveikslėlius ekrano fonui. Pradinis šios funkcijos įdiegimas leido maišyti žmonių, gamtos ar naminių gyvūnėlių vaizdus, tačiau nebuvo galimybės ją tiksliau sureguliuoti.

„iOS 17.1“ versijoje „Apple“ pridėjo naują parinktį, leidžiančią pasirinkti konkretų albumą, kurį norite naudoti nuotraukų maišymo funkcijai užrakintame ekrane.

Veiksmo mygtuko pakeitimai

„iOS 17.1“ taip optimizuoja naująjį „Action“ mygtuką „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“. Atnaujinimas prideda naują funkciją, kuri naudoja „iPhone 15 Pro“ artumo jutiklį, kad nustatytų, kada jūsų „iPhone“ yra kišenėje, kad būtų išvengta netyčinio „Action“ mygtukui priskirto veiksmo aktyvinimo.

Tai reiškia, kad jei telefonas yra kišenėje norint aktyvuoti veiksmą priskirtą „Action“ mygtukui, šį palaikyti nuspaustą teks šiek tiek ilgiau.

Žibintuvėlio piktograma dinaminėje saloje

Kai buvo išleista „iOS 17“, „iPhone 15 Pro“ naudotojai šoko ir dainavo iš džiaugsmo, kad jų telefonuose nauja funkcija, kuri naudojo „Dynamic Island“, rodė kada įjungtas žibintuvėlis, gavėjai.

Stebina tai, kad nėra jokios priežasties, kodėl ši funkcija turėtų būti išskirtinė „iPhone 15 Pro“ naudotojams. Išleidusi „iOS 17.1“ kompaniją šį išskirtinumą sumažina, nes dabar ir „iPhone 14 Pro“ naudotojai matys naują žibintuvėlio indikatorių savo „Dynamic Island“. Neišpasakyta naujovė ir inovacija!

Srautinio video kokybė

Tikriausiai pastebėjote, kad „YouTube“ ir kitose srautinio vaizdo įrašų svetainėse, kai žiūrima naudojant „Safari“ ir kitose žiniatinklio naršyklėse, maksimali raiška siekia 720p, tačiau „iOS 17.1“ leidžia atkurti aukštesnės kokybės vaizdo įrašus, kurie dabar pasiekia 2160p (4K).

Patogesnė paieška App Store

„iOS 17.1“ du kartus palietus paieškos piktogramą „App Store“ aplikacijos apačioje, teksto žymeklis automatiškai aktyvuojamas paieškos lauke, tad nebereikia tiesti piršto siekiant aktyvuoti paieškos lauką esantį ekrano viršuje, o galima iš karto rašyti paieškos tekstą.

Powerbeats mikrofono valdymas vienu paspaudimu

Jei turite „PowerBeats Pro“ arba „Beats Fit Pro“ ausines, dabar nutildyti arba įjungti mikrofoną skambučio metu galite viengubu paspaudimu. Ankstesnėse nei „iOS 17.1“ versijose paspaudus vieną kartą pokalbio metu, buvo užbaigiamas skambutis. Tačiau dabar norėdami užbaigti telefoninį pokalbį turite mygtuką paspausti du kartus.

Kita

  • Nedideli naudotojo sąsajos, pagrinde funkcijų pavadinimų, pakeitimai „Apple Books“ aplikacijoje.
  • „iOS 17.1“ „Apple“ pakeitė kaip išplečiamas fono paveikslėlis, kurio skiriamoji geba mažesnė nei telefono ekrano. Dabar vietoje to, kad paveikslėlis būtų padidintas, sistema parenka artimą spalvą paveikslėliui ir ja užpildo trūkstamą erdvę.

Klaidų pataisymai

Be aukšičua išvardintų naujų funkcijų, „iOS 17.1“ taip pat ištaiso daugybę klaidų ir našumo problemų, kurios pastarąjį mėnesį kamavo kai kuriuos „iPhone“ naudotojus. Štai ką „Apple“ teigimu ji ištaisė:

  • Raktų nuo „Matter“ užraktų palaikymas.
  • Patobulintas „Screen Time“ nustatymų sinchronizavimo įrenginiuose patikimumas. Ši klaida tempiasi nuo pat „iOS 16“.
  • Išspręsta problema, dėl kurios svarbios vietos (Significant Location) privatumo nustatymas gali būti pamirštas, kai perkeliamas arba pirmą kartą susiejamas „Apple Watch“.
  • Išsprendžia problemą, dėl kurios galėjo nebūti rodomas skambinančiojo vardas kai šis skambina jums jau kalbant telefonu.
  • Išsprendžia problemą, kai pasirinktiniai ir įsigyti skambėjimo tonai gali būti nerodomi kaip teksto tono parinktys.
  • Išsprendžia problemą, dėl kurios klaviatūra gali lėčiau reaguoti į prisilietimus.
  • Optimizuotas avarijų aptikimas (visiems „iPhone 14“ ir „iPhone 15“ modeliams)
  • Išsprendžia problemą, dėl kurios ekrano vaizdas gali išlikti. (problema, kurią kai kurie „iPhone“ naudotojai įvardino kaip „išdegusį ekraną“).
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Iphone 11 Pro Max

    Tą progrą,pasidžiaugsiu,kad ištaisė „Notes“ dokumenų skenavimo ir spausdinimo klaidą 🥳

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų