24-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

24-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Microsoft Defender“ antivirusinis produktas, integruotas į „Windows 10“ ir „Windows 11“, įprastai pakankamai gerai aptinka ir pašalina kenkėjiškas programas, todėl daugumai žmonių nereikia mokėti už atskirą antivirusinį produktą. Dabar „Microsoft“ praplėtė vartotojams skirtą produkto versiją. Naujoji programėlė, vadinama „Microsoft Defender for Individual“, suteiks kelių operacinių sistemų apsaugą nuo kenkėjiškų programų ir saugos patarimų bei galimybę patikrinti visų įrenginių, prisijungusių prie jūsų ar jūsų šeimos „Microsoft“ paskyros, apsaugos būseną. Ji dabar prieinama „Microsoft 365“ prenumeratoriams ir veiks „Windows“, „MacOS“, „iOS“ / „iPadOS“ ir „Android“ įrenginiuose.
  • „Apple“ didina „iPhone“ aplikacijų, kurias galima pašalinti naudojant „iOS 16“, skaičių. „iOS 16“ beta versija dabar leidžia ištrinti iki 29 iš anksto įdiegtų aplikacijų. Žinoma, „Apple“ beta versijose gali keisti iš anksto įdiegtas aplikacijas, kurios gali būti pašalintos, tačiau reikia tikėti, kad tokių aplikacijų sąrašas plėsis. Retas, kuris jas naudoja visas. Iki „iOS 16“ galima pašalinti šias su sistema įdiegtas aplikacijas: „Books“, „Calculator“, „Calendar“, „Compass“, „Contacts“, „FaceTime“, „Files“, „Home“, „iTunes Store“, „Mail“, „Maps“, „Measure“, „Music“, „News“, „Notes“, „Podcasts“, „Reminders“, „Shortcuts“, „Stocks“, „Tips“, „Translate“, „TV“, „Voice Memos“, „Watch“, „Weather“. „iOS 16“ beta versijoje galima ištrinti ir „Camera“, „Clock“, „Find My“ ir „Fitness“.
  • Pasak ekranų pramonės analitiko Ross Young, „vis labiau tikėtina“, kad „Apple“ 2024 m. išleis naują 13 colių „MacBook“ su OLED ekranu. Bendrovė taip pat tęsia darbą su „iPad Pro“ modeliais su OLED ekranais.
  • „Kantar“ paskelbė vertingiausių 2022 metų prekės ženklų sąrašą:

    Vieta 2022 m.

    Pavadinimas

    Šalis

    Vertė 2022 m. (mln. JAV dol.)

    % Pokytis 2022 m. lyginant su 2021 m.

    1

    Apple

    JAV

    947,062

    55%

    2

    Google

    JAV

    819,573

    79%

    3

    Amazon

    JAV

    705,646

    3%

    4

    Microsoft

    JAV

    611,460

    49%

    5

    Tencent

    Kinija

    214,023

    –11%

    6

    McDonald’s

    JAV

    196,526

    27%

    7

    Visa

    JAV

    191,032

    0%

    8

    Facebook

    JAV

    186,421

    –18%

    9

    Alibaba

    Kinija

    169,966

    –14%

    10

    Louis Vuitton

    Prancūzija

    124,273

    64%


    Po septynių metų pertraukos „Apple“ vėl užima pirmąją vietą „Kantar BrandZ“ vertingiausių pasaulio prekių ženklų 2022 m. reitinge ir siekia tapti pirmuoju trilijono dolerių vertės prekės ženklu. Kompanijos prekės ženklo vertė – 947,1 mlrd. JAV dol., „Apple“ išsiskiria dideliu diferenciacijos laipsniu ir nuolatiniu aparatinės, programinės įrangos ir paslaugų portfelio diversifikavimu. Į antrąją vietą pakilusi „Google“ yra viena sparčiausiai kylančių kompanijų reitinge, savo prekės ženklo vertę padidinus 79 % iki 819,6 mlrd. JAV dol. Dėl „Google“ darbo ir produktyvumo programų rinkinio ji tapo svarbia vartotojų gyvenimo dalimi visame pasaulyje.
  • Remiantis 2018 m. Europos Sąjungos antimonopolinėmis išvadomis, lustų gamintoja „Qualcomm“ papirko „Apple“ milijardais dolerių. Tačiau dabar Europos teismas nusprendė jog to įrodymų nėra ir panaikino tuo metu skirtą milijardo dolerių baudą.
  • Jungtinės Valstijos gali reikalauti, kad „Apple“ atsisakytų „Lightning“ ir persijungtų į kitą jungties tipą. ES jau nurodė „Apple“, kad ši nuo 2024 m. turės naudoti USB-C. Sklando gandai, kad „Apple“ naudos USB-C „iPhone 15“.
  • „Apple“ išleido „macOS Monterey“ 12.4 atnaujinimą (21F2092). Jis prieinamas tik „MacBook Air“ ir „MacBook Pro“ kompiuteriams su M2 procesoriais.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų