23-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

23-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Prieš 11 metų, 2011 metų birželio 10 dieną startavo „Mac Arena“ svetainė.
  • Šią savaitę prasidėjo WWDC 2022.
  • „Apple“ išleido „macOS Big Sur 11.6.7“ – nedidelį „macOS Big Sur“ operacinės sistemos atnaujinimą, kuris remiantis „Apple“ pašalina problemą, dėl kurios „Mail“ ir tokias aplikacijas kaip „Microsoft Outlook“ negalėjo atidaryti prie laiško prisegtų failų, jei programa, reikalinga failui atidaryti, jau veikia.
  • Kalbama, kad „Apple“ planuoja naujus „MacBook Pro“ kompiuterius su M2 Pro ir M2 Max lustais jau 2022 m. pabaigoje, nors išleidimo data gali nukrypti į 2023 m. pradžią. Šie nauji 14 colių ir 16 colių modeliai, kodiniais pavadinimais J414 ir J416 nebus radikaliai nauji produktai, juose tiesiog bus įdiegti greitesni lustai. Kitą mėnesį „Apple“ išleis naują 13 colių „MacBook Pro“ su tuo pačiu M2 lustu kaip ir „MacBook Air“.
  • „Bloomberg“ rašo, kad „Apple“ kuria didesnį „MacBook Air“ su 15 colių įstrižainės ekranu, kuris bus išleistas jau kitų metų pavasarį, naujienų agentūrai sakė žmonės, kurie prašė jų neįvardinti, nes planai nėra vieši. Tai būtų pirmasis tokio dydžio modelis per 14 metų trunkančią MacBook Air istoriją. „Apple“ taip pat kuria mažiausią naują nešiojamąjį kompiuterį per pastaruosius metus — 12 colių ekrano įstrižainę turintį „MacBook“.
  • Indianapolio gyventojas buvo nužudytas, kai jį ne kartą partrenkė transporto priemonė, kurią tariamai vairavo jo draugė. Teigiama, kad Gaylyn Morris — vaikino mergina — „Apple AirTag“ pagalba sekė savo vaikiną Andre Smith ir atvykusi į barą kur jis buvo pamatė jį su kita moterimi.
  • Stebėję WWDC 2022 pirmos dienos transliaciją, greičiausiai, apsidžiaugė pagrindine „iPadOS 16“ funkcija — režimu „Stage Manager“. Tai ypatingas būdas valdyti ir dirbti su atvirais langais, kuris taip pat bus ir „macOS Ventura“. „Stage Manager“ dėka galima greitai perjungti atidarytus langus, lengvai rasti reikiamus, taip pat vienu metu ekrane įdėti kelis langus, keičiant jų dydį ir vietą. Funkcija tikrai labai šauni, tačiau ji bus prieinama ne visų „iPad“ modelių savininkams. Nors „iPadOS 16“ atnaujinimą gaus nemažai modelių – nuo „iPad 5“, „iPad mini 5“ ir naujesni, „Stage Manager“ galės išbandyti tik M1 lustą turinčių „iPad“ savininkai. Visi kiti, net aukščiausios klasės 2019–2020 metų „iPad Pro“ su 12,9 colio ekranu ir „Apple A“ serijos lustais — liks „ant ledo“.
  • Be WWDC 2022, Apple taip pat surengė 2022 m. „Apple Design Awards“ apdovanojimus. Kasmetinius apdovanojimus gavo dvylika aplikacijų ir žaidimų, kurie buvo atrinkti iš trisdešimt šešių finalininkų. Skirtingose kategorijose apdovanotos buvo šios aplikacijos:

    Įtraukimas

    Džiaugsmas ir linksmybės

    Sąveika

    Socialinis poveikis

    Vizualizacija ir grafika

    Inovatyvumas

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Sveikinimai. Jums 11, o man beveik 5, kai paėmiau pirmą obuolinį telefoną, kuri dar iki dabar naudoju.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų