22-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

22-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Prieš pat 2022 m. pasaulinę programuotojų konferenciją (WWDC 2022), „Apple“ pasidalijo informacija apie „Apple Design Awards“ finalistus. „Apple Design Awards“ apdovanoja išskirtinio dizaino, naujovių, išradingumo ir techninių pasiekimų aplikacijas. Konkurso nugalėtojai bus paskelbti WWDC 2022 metu, birželio 6 d.
  • „Atlas VPN“ duomenimis „Apple“ naršykle „Safari“ dabar naudojasi daugiau nei milijardas vartotojų, kurie sudaro beveik 20 procentų visų interneto vartotojų. Nepaisant to, kad „Safari“ pasiekė didžiulį tikslą, jis net nepriartėja prie milžiniškų „Google Chrome“ skaičių. „Atlas VPN“ surinko duomenis iš „GlobalStates“ ir „InternetWorldStats“, o pagal jų skaičių „Google Chrome“ turi daugiau nei 3,3 milijardo vartotojų visame pasaulyje. Tai reiškia, kad „Chrome“ užima šiek tiek daugiau nei 64 procentus visos naršyklių rinkos. Po „Safari“ seka „Microsoft Edge“ (212 mln. naudotojų), „Firefox“ (179 mln. naudotojų) ir „Samsung Internet“ (beveik 150 mln. naudotojų).
  • „Apple“ savo renginių puslapyje, tradiciškai, paslėpė siurprizą - velykinį kiaušinį (Easter egg). Pirmą kartą savo AR Velykinių kiaušinių tradiciją „Apple“ pradėjo, kai pristatė „Apple Watch Series 6“ ir „iPad“ renginį, vėliau pristatydama „iPhone 12“. Jis tęsėsi su M1 „Mac“ renginiu, 2021 m. Spring Loaded, rugsėjo mėn. „iPhone 13“ renginiu, „Unleashed renginiu“ ir šių metų įvykiu „Peek“.
    Norėdami peržiūrėti šių metų Velykų kiaušinį, eikite į Apple Events tinklalapį „iPhone“ arba „iPad“ įrenginyje ir bakstelėkite Memoji viršuje. Pamatysite virtualių kortelių paketą su fraze „Code on, code all. Jei bakstelėsite paketą, jis atsidarys ir bus parodytos kelios „Memoji“ kortelės, atitinkančios spalvingą animuotą programuotojo temą, kurią „Apple“ naudojo WWDC 2022.
  • Mark Gurman iš „Bloomberg“ teigia, kad „Apple“ WWDC 2022 renginyje gali pristatyti naują „Mac“ kompiuterį. Labiausiai tikėtina, kad tai bus naujo M2 procesoriaus varomas „MacBook Air“. Gurman taip pat sako, jog konferencijos metu „Apple“ gali pristatyti užrakinto telefono ekrano pakeitimus „iOS 16“, kurios veiks „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“.
  • „Apple“ paskelbė apie dviejų naujų šnipinėjimo serialo „Slow Horses“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Gary Oldman, sezonus. Sezonai bus sukurti kitų dviejų Micko Herrono šnipų romanų serijos „Slough House“ pelniusių „CWA Gold Dagger“ apdovanojimą. Naujuose sezonuose taip pat matysime Gary Oldman.
  • „Nikkei“ praneša, kad „Apple“ perkelia dalį „iPad“ gamybos iš Kinijos ir į Vietnamą, po griežto COVID karantino Šanchajuje sutrikdžiusio tiekimo grandinę.
  • Naujas „Apple“ patentas atskleidžia, kad kompanija vis dar puoselėja viltį įdiegti „Apple Watch“ fotografavimo galimybę. Šį kartą kameros objektyvą „Apple“ slepia sukamoje laikrodžio svirtelėje.
  • Nauja „Apple AurPods“ reklama su Harry Styles.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų