29-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

29-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Antrasis 2020 metų ketvirtis buvo gausus atsisiunčiamų mobiliems įrenginiams skirtų aplikacijų skaičiumi. Naujausioje „Sensor Tower“ ataskaitoje teigiama, kad ketvirčio metu buvo atsisiųsta daugiau nei 31 proc. daugiau aplikacijų ir jų skaičius visame pasaulyje siekė 37,8 milijardo. Atsisiuntimai iš „Apple App Store“ išaugo 22,6 proc. (9,1 milijardo aplikacijų). Atsisiuntimai iš „Google Play“ išaugo 34,9 proc. (28 milijardai aplikacijų).
  • „Apple“ išleido savo operacinėms sistemoms skirtus saugumo atnaujinimus („iOS 6“, „iPadOS 13.6“, „macOS 10.15.6“ ir „watchOS 6.2.8“). Pavyzdžiui „iOS 13.6“ atnaujinime ištaisytos 29 saugumo spragos. Taip pat ir RCE (remote code execution) klaida leidžianti nuotoliniu būdu užpulti įrenginį ir jame paleisti kodą.
  • Liepos 17 dieną minima Emodži diena. Ta proga „Apple“ pristatė naujas Emodži piktogramas, kurias galės naudoti „Apple“ įrenginių naudotojai „iOS 14“. Šias piktogramas galite peržiūrėti blog.emojipedia.org.
  • „Apple“ ir vėl užregistravo naują patentą. Naujame patente aprašoma technologija, kuri leis „iPhone“ dėklui telefoną įkrauti. Idėja nebloga, bet kol kas tai tik patentas ir nėra aišku ar ir jei taip tai kada „Apple“ jį realizuos.
  • „Apple“ išleido 110-ą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • „Apple“ plečia savo naujų „Apple Maps“ funkcijų geografiją. Remiantis „Apple Maps“ vaizdų surinkimo puslapyje pateikta informacija liepos ir rugpjūčio mėnesiais specialūs „Apple“ automobiliai važinės po Suomiją, Norvegiją ir Švediją fiksuodami vaizdus, kurie vėliau bus panaudoti „Apple“ žemėlapių „Look Around“ funkcijoje. Automobiliai nevažinės po visą kiekvienos šių šalių teritoriją. Suomijoje bus fiksuojami netoli Helsinkio esančio Uusimaa regiono vaizdai, Norvegijoje bus važinėjama po sostinę Oslą, o Švedijoje po Malmę. Jei nesate matę šios funkcijos galite pasižvalgyti po Honolulu, Los Angeles ar Las Vegas’ą. Mano galva rezultatas tikrai geresnis nei „Gogle Atreet View“, tik tiek jog „Apple“ aprėptis gerokai kuklesnė nei „Google“.
  • „Apple“ paskelbė apie savo pirmąjį kasdieninį podkast’ą. Tiesa, jis bent jau kol kas bus prieinamas tik penkių šalių „Apple Music“ naudotojams — JAV, Didžiojoje Britanijoje, Australijoje ir Kanadoje. Laidas organizuos ir ves „Apple News“ redaktorės Shumita Basu ir Duarte Geraldino.
  • Europos Sąjungos Bendrasis teismas atšaukė Europos Komisijos sprendimą nubausti „Apple“ 13 milijardų eurų. Sprendimas nubausti „Apple“ buvo priimtas dar 2016 metais ir nuo tada keliavo iš vieno teismo į kitą. Europos Komisija nutarė, kad pagrindinio juridinio asmens registravimas Airijoje ir naudojimasis toje šalyje specialiomis mokestinėmis lengvatomis suteikia „Apple“ nepagrįstą pranašumą prieš kitas kompanijas mokančias įprasto dydžio mokesčius. Airija buvo apkaltinta leidusi „iPhone“ gamintojai perkelti į šalį Europoje, Afrikoje, Viduriniuose Rytuose ir Indijoje uždirbtas pajamas, už tai neskaičiuodama beveik jokio mokesčio. Už konkurenciją atsakinga Europos Komisijos narė Margrethe Vestager ketvirtadienį pažadėjo nesudėti rankų ir siekti, kad didžiosios bendrovės mokėtų daugiau mokesčių. Europos teismo sprendimą panaikinti Europos komisijos sprendimą rinka sutiko teigiamai ir „Apple“ akcijų (AAPL) kaina biržoje šoktelėjo nuo 376 iki 388 JAV dol už akciją.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų