28-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

28-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ išleido antras programuotojams skirtų „iOS 14“, „iPadOS 14“, „macOS Big Sur“, „tvOS 14“ ir „watchOS 7“ beta versijas.
  • „BrandZ“ paskelbė pačių vertingiausių prekės ženklų pasaulyje sąrašą. Jame „Apple“ jau penkti metai iš eilės užima antrą vietą. „Apple“ vardas/prekės ženklas įvertintas 342,2 milijardų JAV dolerių. „BrendZ“ įvertinimas skiriasi nuo kompanijų kapitalizacijos. Palyginimui, „Apple“ kapitalizacija yra 1,62 trilijono JAV dolerių. Pirmą vietą „BrandZ“ sąraše užima „Amazon“, kurios prekės ženklas įvertintas 415,9 milijardų JAV dolerių. Top 10 taip pat yra tokios kompanijos kaip „Microsoft“, „Google“, „Visa“, „Alibaba“, „Tencent“, „FaceBook“, „McDonald’s“ ir „MasterCard“. Artimiausia „Apple“ konkurentė „Samsung“ šiame sąraše užima 40 vietą.
  • Jei savo „iPhone“ įdiegę „iOS 13.5.1“ pastebėjote, jog akumuliatorius pradėjo sekti greičiau — jūs ne vieni. „Apple“ forume pasirodė tokios pat problemos ištiktųjų pranešimai. Panašu, kad tai „Apple Music“ aplikacijos veikimo foniniame režime pasekmė. Reikia tikėtis, kad artimiausiame atnaujinime ši bėda bus ištaisyta. Žinoma, jūsų atveju kalta gali būti ir kita aplikacija. Atsidarę SettingsBattery pažiūrėkite į skaičius „Screen Off Activity“ skirsnyje ir jei ten yra daugiau nei valanda prie kokios nors aplikacijos — greičiausiai akumuliatorius greičiau senka būtent dėl klaidos toje aplikacijoje.
  • „Apple“ paviešino naują užkulisių „Behind the Mac“ video su „Grammy“ laureatu James Blake.
  • „Apple“ santykiai su trečių šalių servisais remontuojančiais „iPhone“ niekada nebuvo paprasti, tačiau dabar „Apple“ žengę naują žingsnį ir išplėtė savo „Nepriklausomo remonto paslaugų tiekėjų“ programą.
  • Vos apsipratome su HEVC/H.265 standartu, „Fraunhofer HHI“ — kompanija kūrusi H.264 ir H.265 video kodekus paskelbė, kad sukūrė naują kodeką pavadintą H.266. Naujasis video enkodingas taip pat vadinamas „Versatile Video Coding“ (VVC) žada tapti nauja 4K srautinio video eros pradžia. H.266/VVC kodekas yra 50 proc. mažiau reiklaus duomenims nei H.265/HEVC (High Efficiency Video Coding), o tai reiškia, kad juo enkodintus video bus galima perduoti greičiau neprarandant kokybės ir sunaudojant mažiau duomenų. H.266/VVC palaiko nuo SD iki HD taip pat 4K bei 8K video bei daugiakrypčius 360˚ video. Industrijos kūrusios šį kodeką partneriai yra „Apple“, „Ericsson“, „Intel“, „Huawei“, „Microsoft“, „Qualcomm“ ir „Sony“.
  • Ketvirtadienį vakare pasirodė „iWork“ aplikacijų paketo („Pages“, „Numbers“ ir „Keynote“) atnaujinimas skirtas „macOS“ ir „iOS“ operacinėms sistemoms.
  • „Apple“ išleido „iOS 13.6“ GM (golden master) versiją skirtą viešiems beta versijų testuotojams. Tai ženklas, kad netrukus išvysime visiems naudotojams skirtą šios operacinės sistemos versiją.
  • „Apple“ paskelbė palaikymo dokumentą, kuriame įspėja „MacBook Pro“ kompiuterių naudotojus, jog užveriant kompiuterį, kurio kamera yra uždengta galima pažeisti ekraną bei neleisti tokioms funkcijoms kaip reagavimas į aplinkos apšvietimą ir „True Tone“ normaliai funkcionuoti.
  • Penktadienį „iOS App Store“ sukako 12 metų.
  • „c|net“ paskelbė „iPhone 11“ ir „iPhone 11 Pro“ atsparumo vandeniui testo rezultatus. Gali būti, nors „Apple“ to ir nedeklaruoja, šie telefonų modeliai yra atsparūs vandens poveikiui.
  • „Bloomberg“ paskelbė geriausiai 2019 metais apmokamų JAV vadovų sąrašą. „Apple“ CEO Tim Cook jame užima antrą vietą. Pirmoje vietoje lenkdamas Tim Cook daugiau nei keturis kartus „Tesla“ vadovas Elon Musk. Jo atlyginimas 595 266 817 JAV doleriai. Tim’o — 133 727 869 JAV dol. Tai nėra tik alga, šiose sumose ir kompensacijos, premijos, opcionai, akcijos ir t.t. Tim’o alga palyginus nedidelė – 3 mln. JAV dolerių. Į antrą vietą jį iškelia priedai, tokie kaip 7,7 mln. JAV dolerių bonusai, kompanijos akcijų už 122,2 ml. JAV dol. Jo atlyginimo dalyje yra ir 884,5 tūkst. JAV dol. išmoka už 2019 metų kompanijos rezultatus.

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacija

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų