30-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

30-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „iOS 14“ slepia įrodymus, kad „Apple“ kuria 5,4 colio įstrižainės ekraną turintį „iPhone 12“.
  • „Apple“ išleido antras „iOS 14“ ir „iPadOS 14“ versijas skirtas visiems norintiems testuoti šias operacinių sistemų versijas.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 13.5.1“ versijos sertifikatų pasirašymą, tad jei įdiegėte „iOS 13.6“ ir norėtumėte grįžti prie ankstesnės „iOS“ versijos — to padaryti nebepavyks.
  • „Apple“ užkūrė naują projektą Security Research Device (SRD). Šio eksperimentinio projekto rėmuose bus leidžiamas specialios versijos „iPhone“ skirtas informacinių sistemų saugumo ekspertams dar vadinamiems „baltakepuriais programišiais“. Žinoma, tokių telefonų kiekis bus labai ribotas. Juos turintiems specialistams bus draudžiama įrenginį perduoti kitiems asmenims ir jie privalės pranešinėti apie visas aptiktas sistemos klaidas „Apple“.
  • „Apple“ naujoje „Mac“ kompiuteriams skirtoje operacinėje sistemoje grįžta prie skeuomorfinio dizaino. Naujoje sistemos versijoje daug naujų piktogramų su šešėliais, taip paveikslėlius priartinančius prie į tikrovę panašesnio vaizdo. Nežiūrint daugelio fanams šio žingsnio sukelto susižavėjimo, viena piktograma sulaukė nemažai kritikos — tai akumuliatoriaus piktograma. Daugelio ją mačiusių manymu ji labiau panaši į prezervatyvą, nei akumuliatorių. „Apple“ kritiką išgirdo ir piktogramą pakeitė.
    My gosh… that battery icon is hurting my eyes from r/MacOS

  • „Twitter’io“ naudotojas y.shimizu_D Japonijos „Apple Store“ nusipirko „iPhone 11“. Atrodytų telefonas kaip telefonas, jei ne siaubą „Apple“ technikos galintis sukelti dalykas. Telefono nugarėlėje atvaizduotas kompanijos logo yra ne per vidurį. Telefono japonas negrąžino, ir teisingai padarė. Toks brokas pasitaiko itin retai ir labai gali būti, kad tokių telefonų pardavime daugiau nėra.
  • Šią savaitę įvyko trys nemažos kibernetinės atakos. „Twitter“ paskyros buvo nulaužtos siekiant skatinti „Bitcoin“ sukčiavimą. Buvo nustatyta, kad Trojano virusu užkrėsta ir į Apple kompiuterius nukreipta „Trojanized Mac“ kriptovaliutų programa rinko vartotojų duomenis ir ekrano kopijas ir net 7 VPN paslaugų tiekėjai nutekino daugiau nei 20 milijonų naudotojų duomenis.
  • „Apple“ kartu su „Analysis Group“ paviešino tyrimo, kuriame aiškinama kodėl „Apple“ renka 30 proc. komisą nuo „App Store“ parduotų aplikacijų. Pasirodo, lygiai tiek pat procentų tenka mokėti ir kitose platformose („Google Play“, „Amazon Appstore“, „Samsung Galaxy Store“ ir „Microsoft Store“) savo aplikacijas parduodantiems jų kūrėjams.
  • IPPAWARDS paskelbė 2020 metų geriausias „iPhone“ darytas nuotraukas.
  • Anot gandonešių, „Apple“ renginys, kurio metu tikimasi „iPhone 12“ pristatymo turėtų įvykti rugsėjo 8 dieną. Sekantis renginys, kuriame tikimasi naujojo „iPad Pro“ ir „Apple Silicon Mac“ pristatymo tikėtina gali įvykti spalio 27 dieną. „Apple Maps“ lankantis šalyje į kurią atvykus privaloma saviizoliacija apie šį reikalavimą primena. tuo tarpu JAV žiniasklaida, remdamasi Japonijos „Apple“ bendruomenės tinklaraščio „Mac Otakara“ duomenimis, praneša, kad „Apple“ priversta atsisakyti savo tradicinio, paprastai rugsėjį vykstančio, renginio dėl gamybos sutrikimų, kuriuos sukėlė koronavirusas.
  • Savo finansinės ataskaitos metu „Intel“ ir vėl pareiškė, kad jos naujasis procesorius, šį kartą 7 nanometrų, vėluos apie pusę metų. Tai tik dar kartą parodo, kad „Apple“ teisi atsisakydama „Intel “ procesorių savo „Mac’uose“. Tai, kad „Intel“ vėluoja išleisti naujus procesorius jau seniai nebestebina, nes ši istorija kartojasi metai iš metų.
  • „Foxconn“ gamykla Indijoje pradėjo surinkinėti „iPhone 11“. Iki šio šioje gamykloje buvo surenkami „iPhone XR“ ir pirmuosius „iPhone SE“.
  • Liepos 19 dieną sukako 20 metų nuo tada kai buvo pristatytas Steve Jobs „Power Mac G4 Cube“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų