20-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

20-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Jon Prosser, gerai žinomas „Apple“ neskelbtų naujienų nutekintojas, savo „ Geared Up“ tinklalaidėje minėjo, kad sekantis „Apple Watch“ laikrodis kartu su „watchOS 7“ turės kelias su psichikos sveikata susijusias funkcijas. Viena tokių funkcijų — galimybė aptikti panikos atakas. Prosser’is teigia, kad šios funkcijos veikimo principas bus paremtas deguonies kiekio kraujyje nustatymu.
  • „The Economic Times“ rašo, kad „Apple“ mąsto apie savo gamybos bazės perkėlimą į Indiją. Kalbama, kad netolimoje ateityje 20 proc. „iPhone“ gamybos iš Kinijos „Apple“ gali perkelti į Indiją. Tai leistų geriau diversifikuoti kompanijos produktų gamybą.
  • Nauji gandai virtualioje erdvėje teigia, kad jau sekančiais metais „Apple“ gali išleisti 14 colių ekrano „MacBook Pro“.
  • Kinų „Economic Daily News“ rašo (angliška versija „Focus Taiwan“), kad „Apple“ planuoja investuoti 330 milijonų JAV dolerių į Taivanio „Hsinchu Science Park“ gamyklą. Pranešime teigiama, kad „Apple“ šioje gamykloje planuoja gaminti Mini-LED ir Micro-LED ekranus savo būsimiems įrenginiams.
  • Pasirodė gandai, kad sekančiame „Apple“ telefono modelyje „iPhone 12“ bazinė talpa bus 128GB, o „Pro“ modeliuose bus 6GB RAM.
  • Nors Lietuvoje gyvenantiems ir „iPhone“ naudojantiems tai nėra labai aktualu, nes „Apple“ paslauga „News“ su lietuviškais nustatymais neveikia, tačiau kalbama, kad kompanija kalbasi su naujienų publikuotojais apie galimybę pateikti ir garsinę „News+“ informacijos versiją.
  • Privatumas ir jį saugančios taisyklės bei įstatymai yra gerai, tačiau kartais kai kurie dalykai skamba idiotiškai. Pavyzdžiui mano antakius iš nuostabos kilstelėjo „Bloomberg Law“ pranešimas, kad švelnėjant karantino reikalavimams, „Apple“ kai kuriose šalyse (šiuo atveju kalbama apie Vokietiją) atidarė savo parduotuves ir siekdama užtikrinti jos parduotuvių lankytojų bei darbuotojų saugumą matuoja į parduotuvę įeinančių kūno temperatūrą. Tačiau, pasirodo, kad tai užkliuvo Vokietijos Hessen’o duomenų apsaugos komisarui. Remiantis Europos Sąjungos privatumo taisyklėmis žmogaus kūno temperatūra yra jo privatūs duomenys ir čia „Apple“ juos galimai renka neteisėtai.
  • „The Wall Street Journal“ praneša, kad „A“ serijos lustus „Apple“ gaminanti „Taiwan Semiconductor Manufacturing Co“ (TSMC) ruošiasi atidaryti modernią lustų gamyklą Arizonoje, JAV.
  • „Apple“ paskelbė „Tiekėjo atsakomybės ataskaitą, kurioje aprašomi ir saugojimosi nuo COVID–19 priemonės.
  • „Apple“ išleido 106 „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • 2013 metų laidos „MacBook Air“ ir 2014 metų „MacBook Pro“ jau „Apple senų įrenginių“ sąraše. Jei konkrečiai, tai „Apple“ Vintage and obsolete products sąrašas papildytas šiais kompiuterių modeliais: „MacBook Air‌“ (11-os colių, Mid 2013), ‌„MacBook Air“‌ (13-os colių, Mid 2013), „MacBook Air“‌ (11-os colių, Early 2014), „‌MacBook Air“‌ (13-os colių, Early 2014), „‌MacBook Pro“‌ (13-os colių, Mid 2014).
  • Brazilijai skirtame „Apple“ „YouTube“ kanale išleido kelis naujus „Everyone Can Create“ („Kiekvienas gali kurti“) kampanijos video.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų