19-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

19-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ paskelbė, kad birželio 22 dieną įvyks jos kasmetinė WWDC konferencija. Tiesa, šį kartą ji programuotojus ir spaudą informavo jog konferencija įvyks tik internetu.
  • „Žvaigždžių karų“ dieną „Apple“ paskelbė išleidžianti antros kartos 13 colių „MacBook Pro“. Naujame modelyje kompanija atsisakė daug kritikos sulaukusio „drugelio“ tipo klaviatūros mechanizmo ir kompiuteriui suteikė daugiau pajėgumų kainą palikdama tokią pačią, kokia buvo ir ankstesniojo modelio. Tiesa, daugelio nusivylimui, vidinė kompiuterio „FaceTime“ kamera taip ir liko 720p. Norintys gali atsiųsti naujojo „MacBook Pro“ darbastalio paveikslėlius: 1 - https://ibb.co/smWVCvf, 2 – https://ibb.co/y4Bjg81.
  • „Microsoft“ išleido lenktynių žaidimo „Forza Street“ „iPhone“ ir „iPad“ versijas. Aplikacija nemokama.
  • „iPhone“ ir „iPad“ naudotojams besinaudojantiems „Google Drive“ paslauga tapo prieinama biometrinė failų apsauga. Šį apsaugos būdą galima įjungti aplikacijos privatumo nustatymuose. Tai padarius, atidarant „Google Drive“ aplikaciją paprašoma autentikuotis per „Face ID“ ar „Touch ID“.
  • „Apple“ išleido naują aparatinės įrangos versiją (2D15) skirtą bevielėms „AirPods Pro“ ausinėms. Pasirodžius atnaujinimui nebuvo aprašymo kas šioje versijoje naujo, tačiau kai kurie ausinių naudotojai naudojantys ankstesnę aparatinės įrangos versiją ausinėse skundėsi triukšmų slopinimo funkcijos sutrikimais. Tiems, ką kankina traškesys „AirPods Pro“ ausinėse, „Apple“ paskelbė specialią informaciją.
  • Nors „Apple“ viešai nekomentuoja savo iniciatyvų ir projektų, susijusius su automobilių rinka, į viešumą vis iškyla žinių apie šios technologijų milžinės darbus ir patentus. Štai dabar „Apple“ patentavo elektra reguliuojamą stiklų skaidrumą. „Apple“ paraiška, pateikta JAV patentų biurui, aprašo keleto sluoksnių transporto priemonės langą su valdymo mikroschema, leidžiančia elektros srove reguliuoti lango atspalvį, atspindėjimo lygį ir skaidrumą. Portalo „Cnet“ teigimu, „Apple“ technologija leidžia, pavyzdžiui, nustatyti, kad langas taptų tarsi veidrodis arba atvirkščiai – būtų visai skaidrus. Taip pat esą yra galimybė nustatyti, kad langas iš vidaus atrodytų visiškai skaidus ir nepritemdytas, o iš išorės – stipriai pritemdytas arba veidrodinis.
    Patento paraiškoje nurodoma, kad vairuotojas ir keleiviai gali patys reguliuoti langų parametrus pagal savo norus. Ši technologija taip pat gali langų spalvą ir tamsumą reguliuoti automatiškai, naudodama automobilyje esančių jutiklių duomenis, pvz., kai iš už debesų išlenda akinanti saulė.
    Staigų langų savybių pakitimą pasiekti esą leidžia cholesteriniai skystieji kristalai.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtų „iOS 13.5“, „macOS 10.15.5“, „iPadOS 13.5“, „watchOS 6.2.5“ ir „tvOS 13.4.5“ beta 4 versijas.
  • Pasirodė nemažai gandų apie tai, kad „Apple“ tuoj tuoj pradės prekybą nauju „Apple TV 4K“ su A12X procesoriumi.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų