21-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

21-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Pastaruoju metu pasirodė nemažai neva tikros informacijos apie „iPhone 12“. DSCC („Display Supply Chain Consultants“) teigia, kad žino kai kuriuos dar tik šių metų rudenį pasirodysiančio „iPhone 12“ detales, taip pat ir kainą.

    DSCC teigia, kad šių „iPhone“ modelių gamyba bus pradėta šešiomis savaitėmis vėliau nei įprastai tad sulaukti jų galėsime ne rugsėjį, o spalį.
  • Savaitės pradžioje „Apple“ išleido visiems beta versijų testuotojams skirtą „iOS 13.5“ beta versiją.
  • Pirmadienį „Apple“ taip pat išleido „watchOS 6.2.5“. Naujoje versijoje ištaisytos klaidos, atsirado nauji „vaivorykštiniai“ ciferblatai derėsiantys prie naujai išleistų tokių pat apyrankių laikrodžiui (kompanija taip pat išleido ir naują „Nike Sport“ apyrankę). „watchOS“ atnaujinimas taip pat įdiegia ir EKG funkcijos palaikymą 4 ir 5 serijos „Apple Watch“ Saudo Arabijoje.
  • „Bitė“ praneša savo tinkle įdiegusi „Apple“ spartinančiąją duomenų saugyklą. Tai viena pirmųjų šios JAV kompanijos duomenų talpyklų Rytų Europoje. Ji leis „Apple“ įrenginių atnaujinimus bei programėles atsisiųsti greičiau, taip pat sklandžiau naudotis vaizdo įrašų nuomos ir muzikos klausimo platformomis „Apple TV“ ir „iTunes“. „Verslo Žinios“ cituoja UAB „Bitė Lietuva“ technologijų vadovą Gintą Butėną, kuris sakė, kad „Sprendimą, kur turėtų atsirasti laikinosios duomenų saugyklos, priima turinio tiekėjai – šiuo atveju tai yra „Apple“. Esame antras pagal dydį interneto srauto į užsienį valdytojas Lietuvoje (pirmoje vietoje yra „Telia“ - VŽ), todėl nemaža dalis užklausų „Apple“ kompanijos serveriams keliauja būtent per „Bitės“ tinklą“.
  • Šių metų „Fortune 500“ sąraše „Apple“ užėmė 4-ą vietą. Tai vienu laipteliu žemiau nei pernai. Šiemet „Apple“ aplenkė: „Exxon Mobil“ - 3 vieta, „Amazon.com“ - 2 vieta ir jau daug metų „Fortune 500“ pirmąją poziciją užimanti „Walmart“.
  • Trečiadienį „Apple“ išleido seriją jos operacinių sistemų atnaujinimų: „iOS 13.5“, „iPadOS 13.5“, „tvOS 13.4.5“ ir naujausios operacinės sistemos nepalaikantiems „iOS“ įrenginiams skirtą „iOS 12.4.7“.
    „iOS 13.5“ įdiegtos kelios naujovės bei funkcijų pakeitimai: „Exposure Notification API“, naujos parinktys grupiniame „FaceTime“, „Medical ID“ ir t.t. Pavyzdžiui „iOS 13.5“ patobulintas „Face ID“ veikimas - dabar perbraukus pirštą ekranu į viršų, atrakinant telefoną, jei dėvite veido kaukę iš karto bus rodomas atrakinimo kodo įvedimo langas. Ši funkcija taip veikia ne tik atrakinant telefoną, bet ir autentikuojantis „App Store“, „Apple Books“, „Apple Pay“, „iTunes“ ir kitose autentikaciją veidu palaikančiose aplikacijose. Kompanija taip pat atnaujino ir „HomePod“ sistemos versiją į 13.4.5.
    iOS 13.5 atnaujinimo aprašymas
  • „Apple“ programuotojams išplatino penktą „macOSa 10.15.5“ beta versiją.
  • Analitikas Ming-Chi Kuo teigia, jog yra tikimybė, kad „iPhone 12“ nebus komplektuojami su ausinėmis. Jau kuris laikas sklando gandai, kad „Apple“ kuria naujas ausines ir AirPods nebus tobulinamos. Gal jei „Apple“ nutars eiti „Google“, kuri nutarė „Pixel 4“ telefonų nekomplektuoti su ausinėmis, pėdomis ir naujų „Apple“ ausinių debiutas sutaps su „iPhone 12“ pardavimais — tai taps paskatinimu nusipirkus naują „iPhone“ modelį pirkti ir naujas „Apple“ ausines. Kita vertus jei „iPhone 12“ nebus komplektuojamas su ausinėmis ir bus visiškai be jokių jungčių — tai pagyvintų ir „AirPods“ ausinių pardavimus.
  • „Reuters“ rašo, kad Airijos duomenų apsaugos komisaras susisiekė su „Apple“ po to kai buvęs „Apple“ kontraktorius paprašė ištirti ar „Apple“ praktika leisti kompanijos darbuotojams klausyti Siri užklausas yra teisėta.
  • „Apple“ išleido oficialių serialo „Dear…“ anonsuojantį video.
  • „DigiTimes“ ir vėl, remdamasi slapta jų gauta informacija, skelbia jog po pusmečio „Apple“ turėtų pradėti gaminti papildytos realybės akinius, kurių debiutas turėtų įvykti 2021 metais.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų