7-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

7-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Foxconn“ tikisi iki mėnesio pabaigos pasiekti 50 proc. gamyklos pajėgumų lygį. Ši žinia, kad „Apple“ mobiliųjų telefonų gamintoja greičiau grįš prie darbo po korona viruso karantino, padidino „Apple“ akcijų (AAPL) ir kompanijos rinkos vertę padidino 18 milijardų JAV dolerių.
  • „Apple“ buvo pirmoji pristačiusi specialų Secure Enclave modelį skirtą naudotojo duomenų ir privatumo apsaugai. Panašu, kad šiuo keliu pasuko ir „Android“ įrenginių gamintojai. „Counterpoint Research“ rašo, kad įvairūs „Android“ įrenginių gamintojai tokie kaip: „Huawei“, LG, „OnePlus“, OPPO, „Sony“, „Vivo“ ir „Xiaomi“ pradėjo naudoti saugumo modelį panašų į „Apple“ pristatytą Secure Enclave. Secure Enclave yra aparatinės įrangos komponentas įdiegtas A serijos procesoriuose ir jis rūpinasi visais kriptografinais klausimais susijusiais su naudotojo autentikavimu.
  • „Malwarebytes“ praneša, kad „Mac“ kompiuteriams skirto aptikto kenkėjiško kodo kiekis pirmą kartą aplenkė „Windows“.
    Dažniausiai pasitaikę kenkėjiški kodai Mac kompiuteriuose 2019 metais.
    Kompiuterinių kenkėjų aptikimas 2018-2019 metais
    Visą „2020 State of Malware“ ataskaitą rasite čia.
  • Kalbama, kad „Apple“ kuria belaides „AirPod Pro Lite“ ausines.
  • „Apple“ aplenkė Pietų Korėjos „Samsung Electronics“, kuri didžiausių lustų pirkėjų reitinge pirmavo ankstesnius trejus metus. „Apple“ dalis pasaulio lustų pirkėjų rinkoje pernai sudarė 8,6%, o „Samsung“ dalis – 8%. Trečioje vietoje, nepaisant JAV ir Kinijos prekybos karo, liko Kinijos „Huawei“, užėmusi 5% rinkos.
  • „Apple“ išleido viešą „iOS 13.4“ beta 1 versiją.
  • „YouTube“ savo prenumeratoriams išsiuntinėjo laiškus informuodama, kad nuo kovo mėnesio prenumeratos per „App Store“ (pirkimą aplikacijoje) nebus galima atlikti.
  • „Apple“ nutraukė „iOS 13.3“ versijos sertifikato pasirašymą, tad grįžimas prie šios operacinės sistemos versijos tapo nebeįmanomas.
  • Likusi nepatenkinta „Qualcomm“ sukurta 5G „iPhone“ antena, „Apple“ ją pradėjo kurti pati.
  • „Apple“ pasidalino „Little America“ epizodo „The Silence“ užkulisiais ir komentarais.
  • Kalifornijos aukščiausiasis teismas nutarė, kad „Apple“ privalo darbuotojams mokėti už laiką, kurį šie sugaišta laukdami kol bus patikrintos jų rankinės kai jie išeina iš darbo po pamainos. Ši kolektyvinė kompanijos darbuotojų byla prieš „Apple“ prasidėjo dar 2013 metais.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų