2-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

2-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Naujame „Apple“ patente aprašyta technologija, kuri (jei bus panaudota) pavers „Apple Pencil“ dar patogesniu įrankiu. Šiame patente aprašyta dar daugiau galimų veiksmų, tokių kaip trigubas ekrano palietimas, šiuo elektroniniu rašikliu ir net kameros įdiegimas.
  • „Apple“ paskelbė „iPhone Night mode“ fotografijų konkursą. Konkurse gali dalyvauti „iPhone 11“, „iPhone 11 Pro Max“ ir „iPhone 11 Pro“ padarytos nuotraukos naudojant naktinį fotografavimo režimą. Jei turite tokį telefoną, mėgstate fotografuoti ir manote, kad jūsų fotografijos yra vertos sudalyvauti konkurse ir sėkmės atveju papuošti „Apple Store“ parduotuves bei įrėmintos reklaminiuose skyduose — iki šių metų sausio 29 dienos siųskite jas „Apple“. Kur ir kaip siųsti bei kitas konkurso sąlygas rasite čia.

  • „Apple“ pristatė ryškiausius kompanijos 2019 metų įvykius. Jų tarpe ir tokie rezultatai kaip pinigų sumos išleistos perkant „Apple“ produktus paskutinę metų dieną ir laikotarpį nuo Kalėdų (gruodžio 24) iki Naujųjų matų. Laukę paskutinės metų dienos pirkdami „Apple“ produktus tą dieną išleido rekordinę 386 milijonų JAV dolerių sumą. Tai 20 proc. daugiau nei pernai gruodžio 31 išleista pinigų suma perkant kompanijos gaminius. Bendrai per švenčių laikotarpį — nuo Kalėdų iki Naujųjų metų „Apple“ technikos mylėtojai kompanijai atnešė 1,42 milijardų JAV dolerių pajamas.
  • „Strategy Analytics“ praneša, kad 2019 metais „Apple“ pardavė 60 milijonų „AirPods“ ausinių ir užima lyderės pozicijas pasaulinėje belaidžių ausinių rinkoje.
  • „Pew Research Center“ atliktos apklausos duomenimis vienas iš penkių amerikiečių naudoja išmanų laikrodį ar aktyvumo sekimo įrenginį. „Apple Watch“ dominuoja tiek išmanių laikrodžių, tiek ir platesnį, dėvimos elektronikos, sektorių apimančiose kategorijose JAV.
  • „Apple“ kartu su Raudonojo kryžiaus organizacija pradėjo rinkti aukas Australijoje įsiplieskusių gaisrų sudegusių miškų atstatymui. Lietuviškų „Apple ID“ naudotojams galimybės prisidėti prie šios akcijos nėra.
  • Kinija yra nepaprastai svarbi „Apple“ kompanijai. Antradienį Kinijos vyriausybei paskalbus 2019 metų „iPhone“ pardavimų šalyje rezultatus, „Apple“ akcijos (AAPL) šoktelėjo net 2 proc. ir pasiekė naujas aukštumas — 309,63 JAV dol. už akciją. Kinijos informacijos ir komunikacijų technologijų akademijos duomenimis, praėjusį mėnesį „Apple“ telefonų pardavimai Kinijoje išaugo 18 proc.
  • Prieš 13 metų, 2007 metų sausio 9 dieną „Apple“ pristatė pirmąjį „iPhone“. Šiais metais kompanija parduos savo dumilijardinį mobilų telefoną.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacija

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų