Apple persigalvojo ir nestatys naujo duomenų centro Danijoje

Tema: Apple
Apple planuotas statyti antrasis duomenų centas Danijos pietuose.

Visiškai netikėtas „Apple“ sprendimas — nestatyti antrojo duomenų centro Aabenraa (Åbenrå) miestelyje Danijos pietuose.

Aabenraa municipaliteto svetainėje pasirodė informacija, kad „Apple“ kol kas atideda savo planus statyti antrąjį duomenų centrą Danijoje.

Buvo planuojama, kad šis duomenų centras naudos 100 proc. atsikuriančią energiją ir planuojama projekto kaina buvo 291 mln. JAV dol. Dabar kompanija ieško kam parduoti 700 akrų (maždaug 283 hektarų) žemės plotą.

Toks „Apple“ sprendimas buvo visiškai netikėtas ir Aabenraa municipalitetui, nes jie keletą metų glaudžiai bendradarbiavo su „Apple“ stengdamiesi tą žemės plotą sukurti tinkamu statyti vieną didžiausių pasaulyje duomenų centrų. Toks „Apple“ sprendimas, panašu, yra strateginis ir jis priimtas pagrindiniame „Apple“ biure Jungtinėse Valstijose.

Šis duomenų centras turėjo aptarnauti „iTunes Store“, „App Store“, „iMessage“, „Maps“ ir Siri paslaugų naudotojus Europoje.

Nėra aišku kodėl kompanija priėmė tokį sprendimą. Toks sprendimas atrodo keistai, nes kompanija 2017 metais savo vardu įsigijo tą žemės plotą. Keistai sprendimas atrodo ir todėl, kad sėkmingai kompanijos plėtrai ir norint tiekti kokybiškas paslaugas tikrai reikalingi nauji duomenų centrai. Praėjusiais metais „Apple“ atšaukė 1 milijardo JAV dolerių vertės duomenų centro statybą Airijoje, po to kai šalies gyventojai pasipriešino jo statymui teigdami, kad duomenų centras darys neigiamą poveikį aplinkai ir dėl to projekto vykdymo planai vėlavo.

„Apple“, greičiausiai, statys naujus duomenų centrus, tačiau šie centrai įsikurs Jungtinėse Valstijose, o visų Europoje statomų duomenų centrų planus „Apple“ atšaukia.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Dalius Simanavicius

    Akcininkai neskyrė lėšų už smunkančius pardavimus:)

  2. Pašalinkite paslaug žodį, nes jis dubliuojasi.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų