Apple planuoja Europoje į savo duomenų centrus investuoti 1,7 milijardo €

Tema: Apple

„Apple“ paskelbė savo planus investuoti 1,7 milijardo € į dviejų duomenų centrų Europoje statybą. Šie duomenų centrai 100% naudotų tik ekologišką energiją.

„Apple“ paskelbė apie didžiausią iki šiol savo projektą Europoje - pastatyti du naujus duomenų centrus, naudojančius tik ekologišką energiją. Šie duomenų centrai aptarnautų „iTunes“, „iMessages“ ir „Siri“ klientus Europoje. Duomenų centrai statomi Athenry - vakarų Airijoje ir Viborg’e esančiame centrinėje Danijos dalyje. Abiejų duomenų centrų atidarymo tikimasi 2017 metais.

Danijoje statomas „Apple“ duomenų centras bus pirmasis šalyje. „Apple“ jau turi centrą Cork’e kitas Europoje esantis duomenų centras yra Miunchene (Vokietija). Visi šie duomenų centrai naudoja 100% ekologišką energiją.

Apple duomenų centro statomo Athenry (vakarų Airijoje) planas.
Apple duomenų centro statomo Athenry (vakarų Airijoje) planas.

Kiekvienas iš naujų duomenų centrų bus 166  000 m2 ploto ir „Apple“ žada kad iš statomų duomenų centrų naudos turės ir vietinės bendruomenės. Airijoje statomame duomenų centre bus įrengti: lauko mokomoji erdvė, pėsčiųjų takeliai vietinėms mokykloms taip pat sukurta schema kaip apylinkėse persodinti vietinius medžius. Duomenų centras Viborg’o mieste statomas šalia didžiausios Danijoje elektrinės, todėl „Apple“ nereikės statyti savo elektros generatorių, o šio duomenų centro serverių generuojama šiluma bus naudojama gyventojų namų apšildymui.

Ekologiškos energijos naudojimas abiejuose centruose rodo rimtus „Apple“ ketinimus gamtosaugos ir ekologijos srityse. Anksčiau, šį mėnesį „Apple“ yra paskelbusi apie savo planus statyti milžinišką, 850 mln. USD kainuojančią saulės elementų fermą Monterey (Kalifornija).

Šiuo pranešimu „Apple“ pakartotinai atkreipia į save europiečių dėmesį bei prisideda prie senojo žemyno ekonomikos gerovės. „Apple“ teigia, kad jos kompanijoje jau dabar dirba 18 300 žmonių iš 19 Europos valstybių ir kad vien per pastaruosius du mėnesius darbuotojų iš Europos armija pasipildė 2 000. „Apple“ taip pat praneša, kad per 2014 metus Europoje ji išleido 7,8 milijardo €. Manau, kad tokiu būdu „Apple“ tikisi mokesčių lengvatų Europoje, kur pastaruoju metu mokesčių klausimas jai kelia nemažai rūpesčių.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Danijoje statomas duomenų centras bus pirmasis Airijoje.
    ???

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų